Βγαίνει ξανά από τη φυλακή σήμερα ο Άκης Τσοχατζόπουλος

Βγαίνει ξανά από τη φυλακή σήμερα ο Άκης Τσοχατζόπουλος

Το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών δέχτηκε ότι συντρέχουν σοβαρά προβλήματα υγείας για τον πρώην υπουργό Εθνικής Αμυνας - Στον Κορυδαλλό έσπευσε η Βίκυ Σταμάτη - «Κρυστάλλινη απόφαση» λένε οι δικηγόροι του

akis1
Ο Άκης Τσοχατζόπουλος βλέπει τις φυλακές να ανοίγουν ξανά τις πόρτες.

Αφού το Πενταμελές Εφετείο Αθηνών έκανε δεκτή την αίτηση για αποφυλάκιση του πρώην υπουργού, ο οποίος θα μείνει εκτός φυλακών μέχρι τη συζήτηση της αίτησης αναίρεσης, στο Νοσοκομείο των Φυλάκων Κορυδαλλού Άγιος Παύλος έσπευσε την Δευτέρα και η πρώην σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Βίκυ Σταμάτη, η οποία είπε: «Είναι πολύ καταβεβλημένος. Ήταν στο νοσοκομείο πολλές μέρες. Το κυριότερο είναι το τρομερό συναίσθημα των παιδιών», ενώ στη συνέχεια μπήκε στο νοσοκομείο για να δει τον πρώην υπουργό ο οποίος θα αποφυλακιστεί σήμερα. 

Αποφυλάκιση Τσοχατζόπουλου - Βίκυ Σταμάτη


Οι συνήγοροι του πρώην υπουργού, Ι. Παγορόπουλος και Ι. Νικολάου επικαλέστηκαν στο δικαστήριο, τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει ο Άκης Τσοχατζόπουλος.

«Σήμερα είχαμε έκδοση απόφασης από το 5μελές Εφετείο Αναβολών, για να αποφυλακιστεί ο κ. Τσοχατζόπουλος, εν όψει των τεράστιων προβλημάτων υγείας. Αναφέρομαι στην τοποθέτηση απινιδωτή βηματοδότη, μετά τη γνωστή εγχείριση τριπλού μπαι-πας, η οποία ήδη σήμερα του έχει επιφέρει μ΄θα καρδιακή ανεπάρκεια και είναι κοντά σε πολύ επικίνδυνες καταστάσεις όπως έμφραγμα κ.τ.λ.. Ομολογώ ότι εξεπλάγην ευχάριστα, διότι το 5μελές Εφετείο σε μια πραγματικά πρωτοφανή γενναιότητα έδειξε ότι και το σθένος έχει και κατάλαβε πάνω από όλα τη σοβαρότητα της κατάστασης του κ. Τσοχατζόπουλου και ψήφους 5 έναντι 0, του έδωσε τη δυνατότητα να βγει από τη φυλακή, προκειμένου να αντιμετωπίσει τα προβλήματα υγείας που έχει, σε ένα συγκροτημένο χώρο σοβαρών νοσοκομείων, όπου εκεί θα είναι αλλιώς η αντιμετώπιση και όχι με τα πενιχρά μέσα τα οποία διαθέτει ο Άγιος Παύλος» δήλωσε ο συνεργάτης του κ. Τσοχατζόπουλου, Ιωάννης Πογορόπουλος. Θα μπορεί «να ελπίζει και αυτός αλλά και εμείς να έχει καμιά καλύτερη τύχη στις επόμενες μέρες και να συνέλθει και να προχωρήσει κοντά στην οικογένειά του», συμπλήρωσε.

Κλείσιμο
Αποφυλάκιση Τσοχατζόπουλου
 
Από την πλευρά του ο Ιωάννης Νικολάου δήλωσε: «Μας αγκάλιασε, μας φίλησε. Δεν το πίστευα. Η δικαιοσύνη στάθηκε στο ύψος της με μια κρυστάλινη απόφαση που δεν χωράει αμφισβήτηση. Το πρωί της Τρίτης μάλλον θα βγει».

Αποφυλάκιση Τσοχατζόπουλου - Δήλωση Νικολάου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης