Το Facebook «έκαψε» τον Πολάκη: Καταδικάστηκε για συκοφαντική δυσφήμηση

Το Facebook «έκαψε» τον Πολάκη: Καταδικάστηκε για συκοφαντική δυσφήμηση

Για την ανάρτησή του στα social media εις βάρος του προέδρου των εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ, Σταμάτη Πούλη - Τι απαντά ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας - Άδωνις Γεωργιάδης: «Ο Πολάκης πλέον και με την βούλα της Δικαιοσύνης είναι ένας συκοφάντης»

main_polakis_katadiki
Καταδικάστηκε, από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, για την ανάρτησή του στα social media εις βάρος του προέδρου των εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ, Σταμάτη Πούλη.

Με βάση την απόφαση αυτή, ο κ. Πολάκης θα πρέπει να καταβάλει το ποσό των 8.000 ευρώ για αποκατάσταση ηθικής βλάβης στον κ. Πούλη και να κατεβάσει την ανάρτησή του, της 3ης Μαΐου 2017, για την οποία καταδικάστηκε. Επίσης, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας θα πρέπει να αναρτήσει στο Facebook την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών και μάλιστα θα έχει πρόστιμο 100 ευρώ την ημέρα, για κάθε μέρα καθυστέρησης.

Παράλληλα, ο κ. Πολάκης θα πρέπει να καταβάλει τα δικαστικά έξοδα, ύψους 600 ευρώ και το παράβολο ερημοδικίας, ύψους 250 ευρώ, για το γεγονός ότι δεν παρέστη στο δικαστήριο ο ίδιος ή δια πληρεξουσίου δικηγόρου.

Αντιδρώντας, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας έγραψε, και πάλι στο Facebook, τα εξής: «Σε λίγο στη Βουλη θα υποστηρίξω την τροπολογία για το επικουρικό προσωπικό και το προσωπικό των Μεθ μέσω Κεελπνο. Εμείς ότι λέμε το κάνουμε ξεπερνώντας τα εμπόδια που κάποιοι συνειδητά, αξιοποιώντας τμήμα της Δικαιοσυνης προσπαθούν να μας βάλουν, για να ακυρώσουν την προσπάθεια ανασυγκρότησης της δημόσιας υγείας!!!!».

Από την πλευρά του, ο Άδωνις Γεωργιάδης έγραψε σχετικά στο Twitter: «Οφείλω και προσωπικά να δώσω δημοσίως συγχαρητήρια στον κ. Σταμάτη Πουλή και την σύζυγο του, διότι έμειναν όρθιοι στους εκβιασμούς και έφθασαν στην σημερινή δικαίωση. Ο Πολάκης πλέον και με την βούλα της Δικαιοσύνης είναι ένας συκοφάντης».

Όπως, δε, σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο κ. Πουλής, ο οποίος είχε καταφύγει τότε στη Δικαιοσύνη, "στις 25/6/2018 εξεδόθη από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών η υπ.αρ. 6827/2018 απόφαση που καταδικάζει τον Αν. Υπουργό Υγείας για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης. Μία μία οι ψευδείς κατηγορίες καταπίπτουν στη Δικαιοσύνη, όπως θα καταπέσουν και οι επόμενες".

Κλείσιμο
Διαμηνύει, δε, ότι "διαβεβαιώνω τους πάντες και προς πάσα κατεύθυνση, πως όσο και αν στοχοποιηθώ, όση λάσπη και αν δεχτώ, όποια μέσα και αν χρησιμοποιήσει με στόχο να με φιμώσει, δε θα σταματήσω να αναδεικνύω και να αποκαλύπτω τις παρανομίες που τον βαρύνουν προσωπικά".










Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης