40 λεπτά την ημέρα το ΕΚΑΣ για το 2019! Καταργείται το 2020

ekas_09

Από 35 ευρώ που είναι φέτος θα μειωθεί στα 12 ευρώ μηνιαίως 

Στα 12 ευρώ μηνιαίως από 35 ευρώ που είναι φέτος θα μειωθεί το ΕΚΑΣ το 2019, τελευταίο χρόνο χορήγησής του αφού το μνημόνιο επιτάσσει την κατάργησή του από 1/1/2020. Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση που υπογράφουν ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών Γ. Χουλιαράκης και ο υφυπουργός κοινωνικών ασφαλίσεων Τάσος Πετρόπουλος το εισοδηματικό πλαφόν ( ποσά εισοδήματος από συντάξεις κύριες και επικουρικές ,μισθούς, ημερομίσθια και λοιπά επιδόματα ή βοηθήματα) για τη χορήγηση του επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (Ε.Κ.Α.Σ.) ανέρχεται σε 7.720,0 ευρώ και καταβάλλεται αποκλειστικά σε ήδη συνταξιούχους, καθώς και σε δικαιούχους σύνταξης γήρατος, αναπηρίας και θανάτου πλην ΟΓΑ.

Προϋποθέσεις χορήγησης Ε.Κ.Α.Σ.

1. Για την καταβολή του επιδόματος πρέπει να πληρούνται αθροιστικά οι ακόλουθες προϋποθέσεις:

α. Να έχουν συμπληρώσει το 65ο έτος της ηλικίας τους. Για τους συνταξιούχους λόγω αναπηρίας με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω, καθώς και για τα τέκνα που λαμβάνουν σύνταξη λόγω θανάτου του γονέα τους, δεν απαιτείται η συμπλήρωση ορίου ηλικίας. Σε περίπτωση συμπλήρωσης του 65ου έτους ηλικίας εντός του 2019, το επίδομα καταβάλλεται από την πρώτη του επόμενου της συμπλήρωσης του 65ου έτους της ηλικίας μήνα.

β. Το συνολικό καθαρό ετήσιο εισόδημα τους από συντάξεις (κύριες, επικουρικές και βοηθήματα καταβαλλόμενα σε χρήμα), μισθούς, ημερομίσθια και λοιπά επιδόματα, να μην υπερβαίνει το ποσό των επτά χιλιάδων επτακοσίων είκοσι (7.720,00) ευρώ. Για τον προσδιορισμό του εισοδήματος αυτού δεν λαμβάνονται υπόψη τα ποσά που αντιστοιχούν στη σύνταξη αναπήρων, θυμάτων πολεμικής περιόδου και κατά την εκτέλεση της στρατιωτικής υπηρεσίας, θυμάτων τρομοκρατίας, καθώς και στα προνοιακά βοηθήματα.

γ. Το συνολικό ετήσιο ατομικό φορολογητέο, καθώς και το απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο εισόδημα του συνταξιούχου να μην υπερβαίνει το ποσό των οκτώ χιλιάδων οκτακοσίων ογδόντα τεσσάρων (8.884,00) ευρώ.

δ. Το συνολικό ετήσιο οικογενειακό φορολογητέο, καθώς και το απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο εισόδημα να μην υπερβαίνει το ποσό των έντεκα χιλιάδων (11.000,00) ευρώ.

ε. Το συνολικό ακαθάριστο ποσό κύριας και επικουρικής σύνταξης που καταβάλλεται κατά το μήνα έκδοσης της παρούσας υπουργικής απόφασης, στο οποίο συμπεριλαμβάνονται και τα πάσης φύσεως επιδόματα, να μην υπερβαίνει τα εξακόσια σαράντα τρία (643,00) ευρώ.

στ. Τα παραπάνω ποσά, των περιπτώσεων β, γ και δ, αφορούν σε εισοδήματα που αποκτήθηκαν το έτος 2017 και για το λόγο αυτό για τη χορήγηση του Ε.Κ.Α.Σ. για το έτος 2019 εξετάζεται η δήλωση φορολογίας εισοδήματος του φορολογικού έτους 2017.

ΣΧΟΛΙΑ (19)

Deus ex machina

Θα αποποινικοποίησει το χασισι ο Σύριζα αλλά παράλληλα τον Δεκέμβριο θα κόψει την σύνταξη του παππου αποτέλεσμα ο εγγονός να μην εχει χαρτζιλίκι να απολαύσει τα ελεύθερα χασισια του Καρανικα,αρα για να φουμαρει θα πρέπει ή να πάει δουλέψει σαν δούλος για 400 ευρώ ή να γινει κλέφτης (ή πορνη) αντιμετωπίζοντας τεραστιο ανταγωνισμο απο τους μουσαφιρηδες του ΣΥΡΙΖΑ και τα "προσφυγοπούλα" της Τασιας.Με λιγα λογια,μπρος γκρεμός και πίσω ρεμα

SPARTA.

Αυτη ειναι η δεκατη τεταρτη συνταξη που ειχε υποσχεθει στους ηλικιωμενους προεκλογικα ο πολιτικος απατεωνας Αλεξης Τσιπρας.

Λούλης

Ποιος ο λόγος να δουλεύει και να παράγει ένας νέος, όταν ο πατέρας του λαμβάνει 14 συντάξεις; Εδώ ο νέος δεν δουλεύει τώρα, που ο πατέρας του λαμβάνει 10 συντάξεις! Χαχαχαχαχαχαχαχαχα

George

Το θέμα είναι να μη ζητάει μεγάλη σύνταξη όταν γεράσει ο σημερινός νέος που δεν δουλεύει σήμερα. Γιατί όταν κάποτε αποφασίσει να πάει για δουλειά πάλι άπειρος θα είναι, μικρός ο μισθός, μικρό το ένσημο και λίγα τα χρόνια μέχρι να βγει στη σύνταξη. Όμως δεν θα παραπονιούνται οι νέοι της εποχής εκείνης γιατί οι σημερινοί νέοι που θα έχουν γεράσει δεν θα έχουν λεφτά λόγω μικρής σύνταξης και οι τότε νέοι θα φαντάζονται ότι παίρνουν περισσότερα ενώ θα παίρνουν τα ίδια με τους σημερινούς. Όλα σχετικά είναι σε αυτή τη ζωή.

George

Αν ο παππούς τα δούλεψε και τα πλήρωσε από την τσέπη του αυτά που παίρνει κι όχι από τα λεφτά άλλων, καλά κάνει και τα παίρνει. Γιατί να στα δώσει εσένα? Επειδή παίρνεις λιγότερα? Να παράγεις περισσότερο για να πάρεις κι εσύ τα ίδια. Οι 12 ώρες δεν μου λένε τίποτα. Ξέρω πολλούς που στο 12ωρο παράγουν λιγότερο από ότι εγώ σε 1 ώρα. Οπότε και 500 να παίρνουν κοστίζουν ακριβά στην επιχείρηση.

Λούλης

Η βαριά βιομηχανία έχει φύγει εδώ και 30 χρόνια. Άρα, τρίχες παρήγαγαν οι περισσότεροι τωρινοί συνταξιούχοι. Αυτό που λέω μια ζωή εγώ, δεν έχει σημασία αν δουλεύεις αλλά σημασία έχει αν και πόσο παράγεις! Αν δεν παραγεις, τότε στην ουσία δεν πληρώνεσαι με συνάλλαγμα αλλά με φρέσκες τυπωμένες δραχμές (ή κουπόνια), οι οποίες εννοείται ότι υποτιμούνται. Αν δεν φέρνεις χρήμα από έξω, τότε το κράτος αναγκάζεται να τυπώνει νέο χρήμα. Αν το κράτος δεν μπορεί να τυπώσει νέο χρήμα (όπως τώρα με το ευρώ), τότε στεγνώνει η αγορά από μετρητο και μπαίνουμε σε ύφεση. Άρα, μισθός γιοκ, επιδόματα γιοκ και σύνταξη γιοκ. Αυτά δεν μπορεί να καταλάβει ο μέσος πολίτης.

stavros

Φτωχοποίηση μέχρι τελικής πτώσεως! Αυτό ηταν πάντα το πρόγραμμα του Σύριζα! Αλλά ο οξυδερκής και πανέξυπνος λαός βλέποντας πάντα μπροστά τους ψήφισε! Αιωνία μας η μνήμη!

Ελπίδα Συριζοπουλου

Πάλι καλά που ψηφισαμε ΣΥΡΙΖΑ και δεν έγινε πραξη το mail Χαρδουβελη

ενας αλλος παππους παιρνει 2000, τωρα!!!!

Εγω με 12 ωρες εργασία εχω πολυ λιγότερα απο τον παππου στην φωτογραφία, για αυτον τον λυπάμαι...να του δώσω το ταληρο..ελα παππου, 900 παιρνεις +5 ευρω τα δικα μου 905 πεινας..καημενε

Έρχονται...

... εκλογές;

Λούλης

Μακάρι. Μπας και ανασάνουν λιγάκι οι νέοι εργαζόμενοι. Ο τελευταίος που θα λυπηθώ, είναι ένα κουφάρι που ψήφιζε 40 χρόνια σοσιαλισμο.

Citizen

Σαμαρά θα λέτε και θα κλαίτε...Τα λεμε στα ,ΑΤΜ τον Δεκέμβριο

Αντε ρε.....

Για ....περιστερο τροφη φτανουν. Μην εχετε και παραπονο.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

larisa_me

Οι επικοινωνίες που είχε η Βασιλική Κουκουνασούλη Σιλεβίστα πριν την εξαφάνισή της αναμένεται να οδηγήσει τις αρχές στον εντοπισμό της - Η 59χρονη είχε πάρει μόνο το κινητό μαζί της - Γυναίκα που της έμοιαζε εντοπίστηκε κοντά στην Αγία Τριάδα, στη Λάρισα

fytrou_1

Η Βαρβάρα Φύτρου κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα και ζητά να της χορηγηθούν έγγραφα και υλικό από την 23η Ιουλίου  - Στρέφεται κατά του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος, της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων Πυροσβεστικού Σώματος (Υ.Ε.Μ.Π.Σ.), και της  ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «AEROSERVICES S.A.».

6
kikloma_odigisi__1_

Σοκαριστικοί οι διάλογοι που περιλαμβάνονται στη δικογραφία για τα πλαστά διπλώματα οδήγησης: «Τι τα πέρασε τα χιλιάρικα... μαρούλια;» λένε οι κατηγορούμενοι για τον αχόρταγο διευθυντή που στρατολόγησαν με... ποσοστά - Είχαν «πελάτες» από τη Γερμανία και την Ουγγαρία

11