Δύο βασικές αλλαγές στις δύο τελευταίες τάξεις του Λυκείου και ουσιαστική επιστροφή στο σύστημα των δεσμών που καθιερώθηκε το 1983 και ήταν σε ισχύ μέχρι το 1999, σχεδιάζει το υπουργείο Παιδείας.
Η πρώτη, σύμφωνα με την Καθημερινή, αφορά τη διεύρυνση των ωρών διδασκαλίας των μαθημάτων στα οποία θα εξετάζονται οι μαθητές για να εισαχθούν στα ΑΕΙ. Κατά τις ίδιες πληροφορίες προκρίνεται η εξάωρη διδασκαλία τους την εβδομάδα.
Με τη δεύτερη αλλαγή θα δίνεται η δυνατότητα στους αποφοίτους των γενικών λυκείων να εισαχθούν μόνο με το απολυτήριό τους σε κάποιες σχολές, περιορισμένης ζήτησης.
Κομβικό στοιχείο, σύμφωνα με το δημοσίευμα, θα είναι ο τρόπος με τον οποίο θα αποκτούν οι μαθητές της Γ Λυκείου το απολυτήριό τους καθώς αυτό θα γίνεται με εξέταση τεσσάρων πανελλαδικών μαθημάτων.
Για το απολυτήριο θα μετρούν σε πολύ μικρότερο ποσοστό οι επιδόσεις των μαθητών στα ενδοσχολικά μαθήματα.
Με την ασυναγώνιστη εμπειρία της, η Avis έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα ολοκληρωμένο ψηφιακό οικοσύστημα που καθιστά το leasing μια πανεύκολη, ταχύτατη και απολαυστική εμπειρία που δίνει στους οδηγούς ολοένα περισσότερα.
Μεγαλώνοντας, συνηθίζουμε να μετράμε τις επιτυχίες. Τον πρώτο καλό βαθμό. Το πρώτο μετάλλιο. Το πρώτο γκολ. Την πρώτη φορά που ένα παιδί κάνει ποδήλατο χωρίς βοηθητικές ρόδες.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων, την 1 Οκτωβρίου, αξίζει να δώσουμε μεγαλύτερη προσοχή σε ένα πρόβλημα που συχνά περνά απαρατήρητο: τη δυσθρεψία και τα σημάδια που μπορεί να εμφανιστούν πριν ακόμη γίνει αντιληπτή.