Σε τρίτη δικαστική κρίση ο Γεωργίου (ΕΛΣΤΑΤ) για το κακούργημα της ψευδούς βεβαίωσης

geo_08

Ο πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑτ κατηγορείται ότι  το 2009 προέβη σε αλλοίωση των στοιχείων του ελλείμματος προκειμένου να διευκολυνθεί η υπαγωγή της χώρας μας σε μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής

Και πάλι, για τρίτη κατά σειρά φορά, καλείται το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών, να επιληφθεί της υπόθεσης του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου, για το κακουργηματικό αδίκημα της ψευδούς βεβαίωσης, το οποίο σχετίζεται με τις καταγγελίες που έχουν διατυπωθεί, ότι το 2009 προέβη σε αλλοίωση των στοιχείων του ελλείμματος προκειμένου να διευκολυνθεί η υπαγωγή της χώρας μας σε μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής, δηλαδή να διευκολυνθεί η υπαγωγή της χώρας σε Μνημονικό καθεστώς.

Ειδικότερα, το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου έκανε δεκτή την αίτηση αναίρεσης που είχε ασκήσει, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου και ως εκ τούτου αναίρεσε το απαλλακτικό προηγούμενο βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών.

Υπενθυμίζεται ότι για την κατηγορία αυτή το Συμβούλιο Εφετών, δύο φορές, έχει απαλλάξει τον Ανδρέα Γεωργίου, καθώς στη δικογραφία υπάρχει έγγραφο της Eurostat, που βεβαιώνει ότι τα στοιχεία για τον υπολογισμό του ελλείμματος για το 2009 υποβλήθηκαν σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις που θέτει η Eurostat.

Ωστόσο, στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου εκκρεμεί ακόμη μία υπόθεση που αφορά τον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, πλημμεληματικού όμως χαρακτήρα, η οποία αφορά το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, καθώς κατηγορείται ότι δεν ενημέρωσε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΣΤΑΤ πριν αποστείλει τα στοιχεία για το έλλειμμα του 2009 στη Eurostat. Η δημοσίευση της σχετικής απόφασης για αυτή την δεύτερη υπόθεση αναμένεται.

Πάντως, τον περασμένο Μάρτιο η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευσταθία Σπυροπούλου ενώπιο του Ποινικού Τμήματος του ανωτάτου δικαστηρίου πρότεινε να γίνει δεκτή η αναίρεση, που έχει ασκήσει ο Ανδρέας Γεωργίου, κατά της απόφασης του Εφετείου με την οποία του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης δύο ετών, για παράβαση καθήκοντος, ενώ σε πρώτο βαθμό είχε απαλλαγεί για το συγκεκριμένο αδίκημα.

Εάν, η εισαγγελική πρόταση της κυρίας Σπυροπούλου γίνει δεκτή δεν θα ισχύσει η ποινή των δύο ετών για τον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ και η υπόθεση για την παράβαση καθήκοντος δεν θα ξαναδικαστεί καθώς το αδίκημα θα έχει ήδη παραγραφεί, καθώς είναι πλημμέλημα.

ΣΧΟΛΙΑ (5)

Ανεγνων,εγνων,κατεγνων. Ιουλιανος

Δεν μπορει επιτελους να μαζεψει καποιος την ηγουμενη που μονιμα αναιρει. Περιανδρος

Δημήτρης

Ένας απλός πολίτης σαν εμένα δεν μπορεί να ξέρει καλά τέτοια θέματα και να έχει σίγουρη άποψη. Έχω όμως μια απορία: αφού συνέχεια αθωώνεται ο άνθρωπος, τι νόημα έχουν οι συνεχείς αναιρέσεις; Δηλ. όλοι οι εφέτες - έμπειροι δικαστές- δεν δικάζουν σωστά ή είναι όργανα συμφερόντων; Αν είναι έτσι τα πράγματα, τότε κατά την ταπεινή μου γνώμη πρέπει ο Άρειος Πάγος να μην αρκεστεί στην αναίρεση, αλλά να προχωρήσει σε μέτρα κατά των επίορκων εφετών. Ή λοιπόν είναι αθώος ή πρέπει να διωχτούν οι δικαστές του. Όλα τα άλλα είναι κοροϊδία του λαού!!!

GEORGE

Τ'ότι τον αθωώνουν δεν σημαίνει ότι είναι και αθώος . Τ' ότι κατέστρεψαν την Ελλάδα αυτός και ο άλλος που του έδωσε την εντολή ,είναι μια αλήθεια την οποία βιώνουμε καθημερινά στο πετσί μας . Τ' ότι κάποια Ευρωπαικά κράτη έχουν θησαυρίσει από τους κόπους των Ελλήνων,είναι άλλη μια αλήθεια και τέλος τ' ότι έχουνε χάσει το σημαντικότερο εργατικό και επιστημονικό δυναμικό[ τα νιάτα μας ]προς όφελος τρίτων αυτή είναι η πιο πικρή αλήθεια . Προς τούτο λοιπόν η ποινή που τους ανήκει για εσχάτη προδοσία είναι μια............Όταν σε λίγα χρόνια θα δείτε την Ελλάδα μας να ίσλαμο -ποιείται τότε θα σκεφτείς την αφέλεια του σχολίου σου

παλι θα αθωωθει

ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ.ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ.

Πάνος Γεωργίου

Χώστε μέσα τον ξένο πράκτορα, το ίδιο να κάνετε και με το αφεντικό του τον Γιωργακη, ούτε αυτός ενημέρωσε κυβέρνηση, Βουλή και κόμμα πριν μας προδώσει στο Καστελόριζο.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης