Η Ελλάδα είπε «όχι» στο CERN: Αφήσαμε σε άλλους τεχνογνωσία για τους καρκινοπαθείς

laboratory-2815641_1920

Πλέον τη μονάδα Ακτινοβολίας Καρκινικών Όγκων διεκδικούν Αλβανία, Βουλγαρία και άλλες χώρες

Μεγάλη έκπληξη προκαλεί το «όχι» που είπε η Ελλάδα στην εγκατάσταση στο έδαφός της, της Μονάδας Ακτινοβολίας Καρκινικών Όγκων, που αναπτύχθηκε στα εργαστήρια του CERN! 

Οπως δήλωσε στην Καθημερινή ο καθηγητής Σωματιδιακής Φυσικής του ΕΜΠ και μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του CERN, Ευάγγελος Γαζής, η χώρα μας αρνήθηκε να διεκδικήσει την εγκατάσταση και αρκέστηκε στον ρόλο του παρατηρητή αφήνοντας 
Αλβανία, Βουλγαρία, Ρουμανία και Μαυροβούνιο να διεκδικούν το έργο!

Το κόστος της επένδυσης είναι στα 100 εκατομμύρια ευρώ και η απόσβεση, σύμφωνα με το σχέδιο επιχειρηματικότητας που έχουν εκπονήσει το ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος, το ΕΜΠ και η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, δεν ξεπερνά τα 5 έως 6 χρόνια.

Μάλιστα η συγκεκριμένη τεχνογνωσία παραχωρείται, στην χώρα που θα αναλάβει την επένδυση, κατ΄ αποκλειστικότητα της χρήσης και εφαρμογής της, για το σύνολο των κρατών της Βαλκανικής, της Βόρειας Αφρικής, πιθανότατα και της Τουρκίας!

Σύμφωνα με τον καθηγητή του ΕΜΠ, Ευάγγελο Γαζή, τον Οκτώβριο του 2017, δημιουργήθηκε στο CERN μια κίνηση συνεργασίας βαλκανικών κρατών με την επωνυμία «South Eastern Europe», προκειμένου να ενισχυθούν οι βαλκανικές χώρες σε θέματα υψηλής τεχνολογίας. Η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε σε αυτή την κινηση συνεργασίας από την Γενική Γραμματεία Έρευνας & Τεχνολογίας που δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να γίνει μέλος της και παραμένει παρατηρητής! Γενική Γραμματέας της ΓΓΕΤ είναι η Ματρώνα Κυπριανίδου, με εποπτεύοντα, τον αναπληρωτή υπουργό Παιδείας, Κώστα Φωτάκη.

Η συγκεκριμένη μονάδα είναι ένα καινοτόμο σύστημα ακτινοβολίας των καρκινικών όγκων με δέσμη πρωτονίων, που έχει εξαιρετικά αποτελέσματα σε πρωτογενείς καρκίνους, αφού «χτυπά» τον όγκο «στην καρδιά του», καταστρέφοντάς τον ολοσχερώς, ενώ αφήνει άθικτα τα, γύρω από τον όγκο, υγιή κύτταρα.

ΣΧΟΛΙΑ (80)

μιζα

δεν ειχε μιζα η δουλεια...

Κούλης Μ., αντιστασιακός

Δεν θα πληρώσουμε όλοι τους φόρους μας και θα το ανατρέψουμε

Πεταμένα λεφτά ρε κακοπροαίρετοι !

Τί να το κάνουν το CERN , αφού έχουν την ιατρική κάνναβη !!! Κάθε μπάφος και ο καρκίνος ....πάαααειειει !!!!

Ελένη

Ο λόγος είναι απλός: Ο υπεύθυνος που αρνήθηκε την διεκδίκηση του έργου πήρε την μίζα του από τα διάφορα ιδιωτικά κέντρα στην Ελλάδα που "πουλάνε" ακτινοβολίες και αρνήθηκε να διεκδικήσει το συγκεκριμένο έργο. Εδώ θα χρειάζονταν ομάδα πραγματικά ενημερωμένων και ενεργών πολιτών που θα έβαζαν φυλακή όλα αυτά τα "πολιτικά" λαμόγια.

Καρανίκας

Δεν ασχολούμαστε εμείς με αυτά! Εμείς έχουμε ειδικότητα στη "φαρμακευτική" κάνναβη!

Κατερίνα

Ανικάνοι και με την βούλα οι ψευτοεπαναστάτες του Μαξίμου. Αυτοί είναι μόνο για τσίπουρα σε καμμιά παραλία και μαρξιστική ανάλυση για τον βάρβαρο καπιταλισμό. Δεν είναι για να βρίσκονται στο τιμόνι χώρας.

Πέτρος

Η κυβέρνηση να βγει και να μας πει τώρα γιατί πήραν τέτοια απόφαση. Τον ιατρικό τουρισμό δεν το σκέφτηκαν, την απόσβεση σε 5 χρόνια δεν την σκέφτηκαν. Τους χιλιάδες καρκίνους των πνευμόνων, που θα βλέπουμε τα επόμενα χρόνια λόγω των αυτόκινήτων Ταξί που κυκλοφορούν πλεον για 22 χρόνια και μας ντουμανιάζουν με τοξικά αερια δεν τους σκέφτηκαν?

Αντώνης

Αγαπητέ Πέτρο άλλο η ανάγκη και άλλο η σοβαρότητα της πρότασης. Υπάρχουν πολλές μελέτες για την αποτελεσματικότητα της θεραπείας δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία. Το πρόβλημα έχει να κάνει με την σοβαρότητα της πρότασης και τι υποκρίπτεται πίσω απο αυτή. Έχουν γίνει πολλές και σοβαρές ενέργειες αλλά με Αλβανία και Μαυροβούνιο ξεπερνάει τα ´ορια. Ο κύριος αυτός απλά προσπαθεί να ευχαριστήσει κάποιους στο βρώμικο περιβάλλον χρησιμοποίωντας μια πολυ ευάισθητη ομάδα. Τους καρκινοπαθείς είναι αισχρό και τιποτένειο.

Εγώ

Καλύτερα ένας εμφύλιος εγώ λέω εδώ και τώρα να τελειώνει αυτή η χώρα. Να ηρεμήσει και η αριστερά επιτέλους.

Ποιός

είναι ο κύριος αυτός; Ποιόν εννοείς;

Μαρία

Πρώτη φορά Αριστερά. Απλά πάμε προς τα πίσω. Αριστερά και πίσω. Στο παρελθόν, στα ματζούνια και στον Μεσαίωνα.

Q

2012 - Ρενα Δουρου: Η Χ.Α θα παει την χωρα 500 χρονια πισω. Αρα συμφωνα με τα φασιστερα ο Μεσαιωνας δεν ειναι "πισω", ειναι το μελλον μας. Προοδευτισμος!

Φάνης

Σκουριασμένα μυαλά. Βλάκες μίζεροι καλοί μόνο για κανένα εμφύλιο στο βουνό. Η χαζομάρα τους δεν έχει όριο. Δεν υπάρχει πάτος κανονικά. Να βγει ο Πολάκης να μας πεί, τι σκεπτικό υπάρχει, γιατί δεν έγινε η επένδυση? Γιατί??? Δεν τη χωράει ο νους αυτήν την απόφαση.

Πάνος

Πόσο ανόητος μπορεί να είναι κάποιος, για να απορρίψει επένδυση εκατομμυρίων, να απορρίψει τεχνολογία υψηλοτάτου επιπέδου?!?!?!? Πώς είναι δυνατόν τέτοια άτομα να είναι στην Κυβέρνηση;;; Και πρακτικά, αν ο καρκίνος χτυπούσε την δική τους πόρτα, θα ήθελαν σίγουρα το καλύτερο να ήταν στην ίδια τους την χώρα

Alexander

Αν τους χτυπήσει αυτούς θα πάνε έξω!!! Αυτοί θα μπορούν - οι υπόλοιποι ας πρόσεχαν

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης