Αντιδρά η Εκκλησία στην αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια

couple

Η πτυχή του νομοσχεδίου που προκαλεί αντιδράσεις είναι εκείνη που αφορά στην κατοχύρωση δικαιώματος αναδοχής σε ζευγάρια που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, γεγονός που ανοίγει «παράθυρο» και στην αναδοχή και υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας που ανοίγει τον δρόμο για υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια.

Η Εκκλησία δεν δέχεται η Εκκλησία το ενδεχόμενο υιοθεσίας παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος σε χθεσινή της συνεδρίαση απέρριψε το ενδεχόμενο υιοθεσίας αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι σχετικά με το άρθρο 8 του κατατεθέντος σ/ν του υπουργείου Εργασίας με τίτλο «Μέτρα για την προώθηση των θεσμών της αναδοχής και της υιοθεσίας», η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ανακοινώνει ότι «κάθε μορφή (τεκνοθεσίας ή αναδοχής), που αντίκειται στην ευαγγελική διδασκαλία και στις παραδόσεις του λαού μας σε ό,τι αφορά στον ιερό θεσμό της οικογένειας και του γάμου, δεν μπορεί να έχει την αποδοχή της Εκκλησίας.

Στο νομοσχέδιο που κατέθεσε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Θεανώ Φωτίου, απλουστεύονται και ταυτόχρονα επισπεύδονται οι διαδικασίες αναδοχής και υιοθεσίας, ενώ «χαρτογραφούνται» όλα τα παιδιά που φιλοξενούνται σε ιδρύματα.Η πτυχή του νομοσχεδίου που προκαλεί αντιδράσεις είναι εκείνη που αφορά στην κατοχύρωση δικαιώματος αναδοχής σε ζευγάρια που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, γεγονός που ανοίγει «παράθυρο» και στην αναδοχή και υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια.

Κατηγορηματικά αντίθετη και η ΝΔ

Την κατηγορηματική αντίθεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης συναντά η προοπτική υιοθεσίας ή αναδοχής παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια.H Νέα Δημοκρατία ξεκαθαρίζει ότι δεν υποστηρίζει την υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια. «Είναι ένα ζήτημα το οποίο δεν είναι της παρούσης και στο οποίο η μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας τοποθετείται αρνητικά», αναφέρουν χαρακτηριστικά πηγές από την οδό Πειραιώς και δηλώνουν ότι «η αξιωματική αντιπολίτευση θα αντιταχθεί και στην περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθήσει να αποπροσανατολίσει φέρνοντας στην επιφάνεια το ζήτημα της υιοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια ή επιχειρήσει να ανοίξει ένα παράθυρο μέσω της αναδοχής».

Εκτιμάται, μάλιστα, από γαλάζια στελέχη ότι πέραν της ΝΔ, αντίθετοι είναι και πολλοί βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας καθώς, όπως υποστηρίζουν «οι ΑΝΕΛ αλλά και μεμονωμένοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν υπονοήσει ή και προεξοφλήσει ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν μια τέτοια επιλογή».

Κατά τα λοιπά, η Νέα Δημοκρατία θα εξετάσει αναλυτικά όλες τις διατάξεις που αφορούν το νομικό πλαίσιο που διέπει τις αναδοχές παιδιών και θα επιδιώξει να υιοθετηθούν οι θέσεις που σε «ανύποπτο χρόνο» έχει παρουσιάσει και προβλέπουν τα εξής:

1. Σύσταση πανελλαδικού συντονιστικού οργάνου και λειτουργία πανελλαδικής τηλεφωνικής γραμμής για την έγκαιρη δήλωση εγκατάλειψης ανηλίκων.

2. Λειτουργία τριών ηλεκτρονικών εθνικών μητρώων: Εθνικού μητρώου ανηλίκων προς αναδοχή και προς υιοθεσία, μητρώου εγκεκριμένων υποψηφίων αναδόχων και μητρώο υποψηφίων θετών γονέων. Παρακολούθηση και συντονισμό ιδιωτικών υιοθεσιών.

3. Αύξηση αριθμού εισαγγελέων ανηλίκων.

4. Ενίσχυση υπαρχουσών δομών φιλοξενίας παιδιών και κοινωνικών υπηρεσιών, με στοχευμένη κινητικότητα.

5. Ανάπτυξη συνεργασιών με φορείς ιδιωτικού τομέα για τη δημιουργία ευνοϊκών συνθηκών, για την ενίσχυση και υποστήριξη των υπαρχουσών δομών.

6. Δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του θεσμού αναδοχής.

7. Επιτάχυνση διαδικασίας υιοθεσίας.

8. Υιοθέτηση αυστηρότερων ρυθμίσεων για ιδιωτικές υιοθεσίες.

Το νομοσχέδιο έχει προκαλέσει και ενδοκυβερνητικές τριβές. Σε γραπτή δήλωσή του για το θέμα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μιχελογιαννάκης, ανέφερε πως «το νομοσχέδιο αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο αναδοχής από ομόφυλα ζευγάρια, ένα ενδεχόμενο που ως γιατρό και ως πολιτικό με βρίσκει αντίθετο».Ο βουλευτής, παράλληλα, εκφράζει την άποψη ότι η ελληνική κοινωνία δεν είναι ακόμη ώριμη για κάτι τέτοιο και επισημαίνει πως «για ένα τέτοιο εγχείρημα χρειάζεται τεράστια ψυχολογική υποστήριξη, κάτι που στην Ελλάδα δυστυχώς δεν έχουμε ακόμα πετύχει».

Σε ερώτηση σχετικά με το τι ισχύει με τα ομόφυλα ζευγάρια, η κυρία Φωτίου σε δηλώσεις της στο ραδιοφωνικό σταθμό «στο Κόκκινο» απάντησε, μεταξύ άλλων: «Είναι τα εύκολα, που μπορούμε να πετροβολήσουμε. Το σύμφωνο συμβίωσης μπαίνει ως εκδοχή για υποψηφιότητα μόνο αναδόχων, όχι για υιοθεσία, γιατί η υιοθεσία διέπεται από τον Αστικό Κώδικα και εκεί είναι ρητή η υποχρέωση να είναι έγγαμο το ζεύγος. Αυτό που κρίνεται στις κοινωνικές έρευνες και την επιμόρφωση των γονέων, είναι η ίδια η ποιότητα των υποψήφιων γονέων, όχι το φύλο τους».

ΣΧΟΛΙΑ (18)

Chris

Οι έννοιες της οικογένειας, της μητέρας και του πατέρα, δεν είναι κοινωνικές κατασκευές. Είναι το αποτέλεσμα της εξέλιξης του ανθρώπου. Είναι ένα δώρο δισεκατομμυρίων χρόνων εξέλιξης. Καμία πατριαρχία, καμία δικτατορία, κανένα συντηρητικό κόμμα, δεν επέβαλε την ύπαρξη πατέρα και μητέρας. Θα είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του ανθρώπου, που θα αντικαταστήσουμε αυτές τις έννοιες με κάτι άλλο. Θα είναι η πρώτη φορά, που θα κάνουμε αυτήν την κοινωνική μηχανική. Κόντρα στη φύση του ανθρώπου. Αυτό δεν είναι πρόοδος, είναι απλά ύβρις.

Η Εκκλησία αντέδρασε στο ξεπούλημα του ονόματος της Μακεδονίας το Γενάρη του 2018;

Ή μήπως ήταν λίγο "χλιαρή"; Ώρε ξύρισμα που θέλουν πολλοί μητροπολίτες αλλά και ο Ιερωνυμος! Ώρε ξύρισμα!

Αχ καλέ....

Και όπως ήταν φυσικό οι όπου Ελλάδος "αδερφάρες" ξεσηκώθηκαν εναντίον της Εκκλησίας. Με πρόσχημα αυτή τη φορά την ευημερία των παιδίων.

Εφημεριδες δεν διαβαζουν

βουιζει ο παγκοσμιος τυπος απο ανωμαλους που μολις υιοθετησαν τις αθωες ψυχες τις βιασαν, δολοφονησαν ακομα και καννιβαλισαν. Σε γυαλινγ φουσκα ζουν οι δικαστες του Αριστερισταν

μάνα

Ένα σπίτι που θα υπάρχει προσωπική φροντίδα και αγάπη αποκλείεται να είναι χειρότερα από τα δημόσια ιδρύματα και ορφανοτροφεία, όπου η έλλειψη πόρων έχει κάνει τα πράγματα ακόμη χειρότερα. Εσείς που διαμαρτύρεστε για το περιβάλλον που θα μεγαλώσουν τα παιδιά, έχετε πάει να δείτε πως είναι τα ιδρύματα; Να πάτε να δείτε, να φρίξετε και μετά ελάτε να δηλώσετε ότι είναι καλύτερα να μένουν εκεί.

thanos

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ ΟΙ ΤΟΥ ΣΥΡΥΖΑ! ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ!

rataplan

τα παιδιά τι φταίνε τώρα ... έλεος .... όταν ενηλικιωθεί ένα παιδί , έχει δικαίωμα να κάνει μήνυση στο κράτος για το ότι το δώσανε σε ομόφυλο ζευγάρι !!!??? ή επειδή θα έχει πάει με δική του θέληση δεν θα μπορεί ... ένα παιδί μπορεί να πάρει απόφαση με δική του ευθύνη !!?? μπορεί να ευθύνεται ότι δόθηκε σε ομόφυλο ζευγάρι !!???

Παρτο αλλοιως....

Να κανει μυνηση γιατι; Τι έγκλημα εχει διαπραχθει; Αν μεγαλωσει ενα παιδι σε ιδρυμα να κανει μυνηση στο κρατος γιατι δεν δωθηκε σε ενα οποιοδηποτε ζευγαρι και μεγαλωσε εκει;

Αγύριγο κεφάλι

Εν προκειμένω ΔΙΚΙΟ έχει η Αγία μας Εκκλησία._______Τα άτυχα παιδάκια εις το να ανατραφούν από τους φυσικούς τους γονείς, ΤΙ ΠΤΑΙΟΥΝ να βλέπουν ολημερίς και ολονυχτίς ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ γιά παιδιά σκηνές μέσα στο σπίτι και έξω να βιώνουν ΚΑΙ (επί πλέον) την κοινωνική κατακραυγή;_______Ναι στο να κάνει ο κάθε ενήλικας στον εαυτό του Ο,ΤΙ ΘΕΛΕΙ, αλλά υπάρχει και ο ...ΑΛΛΟΣ, ήτοι το ΠΑΙΔΙ!__________Τούτου τα ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ στο να ΜΗΝ βιώνει τέτοια πράγματα, δεν πρέπει να προστατευθούν;

@

Κοινωνική κατακραυγή;;; Από ποιούς απαρτίζεται αυτή η ρημάδα κοινωνία, που με ευκολία στιγματίζει και περιθωριοποιεί αυτά τα παιδιά; Από αυτούς που δήθεν κόπτονται για αυτά; Από αυτούς που κουνάνε το δάχτυλο σε άλλους ηθικολογώντας, ενώ οι ίδιοι τα γάφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους; Γιατί δεν γίνονται ανάδοχοι οι ίδιοι τους, μιάς και κρίνουν και κατακρινουν εκείνους που έχουν διάθεση για προσφορά ως ανεπαρκείς; Γιατί δεν αναλαμβάνουν την ευθύνη να γίνουν εκείνοι τα πρεποντα "ετεροφιλικά" πρότυπα για τα παιδιά αυτά, αλλά λακίζουν; Τί υποκρισία! Πριν λοιπόν ΟΛΟΙ αυτοί οι "ηθικοί" άνθρωποι κατακεραυνώνουν συνανθρώπους τους, ας δούνε αν και η δική τους στάση πάσχει.

Αγύριγο κεφάλι

Εάν κατάλαβες, εγώ ΔΕΝ δικαιολογώ την "κοινωνική κατακραυγή"!__________Δεν μπορώ να την ΑΓΝΟΗΣΩ όμως, ως υπάρχον ΓΕΓΟΝΟΣ! ______ΚΑΚΟ, αλλά ΥΠΑΡΧΕΙ!_______Τι; Δεν υπάρχει; __(Αυτό λέω με το Σχόλιο μου).

Leort.

Ποιο κόμμα πρέπει να ψηφίσω ρε παιδιά για να τελειώνουμε με τους τράγους; Ποιος θα κάνεις διαχωρισμό εκκλησίας κράτους; Το ΚΚΕ; Μέχρι και ΚΚΕ θα ψηφίσω αν ειναι να απαλλαγώ από δαύτους. Έλεος.

κλασσικος

πνευματικα αναπηρος αριστερος που δεν ξερει ουτε να διαβαζει ΑΛΛΑ εχει αποψη γι ολα (φυσικα οσοι διαφωνουν μαζι του δεν εχουν δικαιωμα να λενε την γνωμη τους). Τι σχεση εχει ο διαχωρισμος του κρατους με την εκκλησια με την αντιδραση της εκκλησιας σε εναν νομο του κρατους (που εν προκειμενω ειναι αντιθετος με την ηθικη/διδασκαλια της εκκλησιας)? Πρεπει να απαντησεις ομως. Δεν θα το κανεις βεβαια..... Επισης, συμφωνω απολυτα να μην πληρωνεις εσυ την εκκλησια αφου δεν πιστευεις (θα την πληρωνω εγω) ΑΛΛΑ μου δινεις την δυνατοτητα να μην πληρωνω εγω την ΕΡΤ, τον ΟΑΣΑ και τον ΟΑΣΘ, κλπ οσες αλλες δημοσιοκοπριτικες υπηρεσιες αφου ουτε εγω χρησιμοποιω τις "υπηρεσιες" τους? κατι μου λεει οτι εσυ ο "προοδευτικος δημοκρατης" τετοιο δικαιωμα δεν θα μου το δωσεις.... το αστειοτερο ολων ειναι που "αγανακτεις" αναρρωτώμενος "ποτε θα απαλλαγεις απο δαυτους" λες και καθοριζει η εκκλησια την καθημερινότητα, την ζωη σου γενικά, ΑΛΛΑ οποιος αγανακτει με το κρατος της αριστερας σου ΠΟΥ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ ΑΠ ΤΟ ΠΡΩΙ ΩΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ, ΑΠΟ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΠΕΘΑΝΕΙ (βλ. κληρονομικο δικαιο και κληρονομουμενα χρεη προς το δημοσιο για παραδειγμα) ειναι φασιστας να φανταστω? ΟΥΑΙ ΥΜΙΝ ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ. Ο μονος διαχωρισμος που θελω εγω ειναι να γλυτωσω απο σας. Μια Ελλαδα μονο για τους χριστιανους κι ενας βοθρος για σας τους αντιχριστους να .....μιεστε ολη μερα αναμεταξυ σας, προοδευτικα και "υπερηφανα", μαζι με κατι "χαρουμενους" αστους φιλελεδες. Υποκριτες και ξεφτιλες, βλ. τροικα που γινανε θεσμοι, μνημονια που γιναν προγραμματα, ΟΧΙ που γιναν ΝΑΙ με βαθιες επισκυψεις στους γερμανους ΟΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙ Ο ΜΙΣΘΟΥΛΑΚΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ -ΦΥΣΙΚΑ- ΚΑΘΕ 1η ΚΑΙ 15η. ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ!!!!! αντιΧριστοι και μισανθρωποι, αμετανοητοι και αχρηστοι μεχρι το τελος σας. Αμην και πότε

αντιαριστερός συριζοφάγος

Να ξεράσω μου έρχεται με την προοδευτικότητα των αριστερών. Αν θέλετε να ζήσετε σε τέτοια περιβάλλοντα τραβάτε στο Los Angeles εδώ δεν σας γουστάρουμε

Maryp

Τράβα φάε τη μπουγάτσα σου, [...].

Μμμμ!!!!

Κάτι παραπάνω θα ξέρεις εσύ απο μπουγάτσες.... ε, Mary???

Απορια

Γιατι δεν πας, αφου εσυ εχεις το προβλημα;

Tι;

Τι γιατι δεν πάει αυτός ρε μάπα; Αφού εκεί είναι που δεν του αρεσεί αυτού και σας αρέσει εσάς. Oι απαντήσεις σας και τα επιχειρήματα σας είναι επιπέδου νηπιαγωγείου. Άμα είσαι "ομό"... μύρια έπεται.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

car

Tο βάθος στο οποίο όπου βρίσκεται το όχημα αγγίζει περίπου τα 18 – 20 μέτρα - Οι κακές καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν τις έρευνες των δυτών της ΕΜΑΚ - Η γυναίκα εξαφανίστηκε τη Δευτέρα

themos_arthro

Το ΘΕΜΑ πενθεί την απώλεια του Θέμου Αναστασιάδη.
Άφησε την τελευταία του πνοή απόψε το βράδυ μετά από ενάμιση χρόνο μάχης με τον καρκίνο

160