Τις... συμβουλές της ΕΛ.ΑΣ. ακολούθησε χωρίς να το θέλει μια ηλικιωμένη γυναίκα, η οποία δεν άνοιξε τα μάτια της όταν τρύπωσαν διαρρήκτες στο σπίτι της στον Τύρναβο, τις πρώτες πρωινές ώρες της Μ. Παρασκευής! Με την διαφορά ότι δεν προσποιήθηκε την κοιμισμένη, αλλά... κοιμόταν πραγματικά!
Οι άγνωστοι δράστες κινήθηκαν αθόρυβα όταν παραβίασαν την είσοδο του σπιτιού και άρχισαν να ψάχνουν σε όλα τα δωμάτια κι έτσι η ηλικιωμένη που κατοικεί μόνη δεν κατάλαβε απολύτως τίποτα. Μόνο όταν ξύπνησε, βρήκε άνω- κάτω όλους τους χώρους του σπιτιού και την έλουσε κρύος ιδρώτας, στη σκέψη τι μπορεί να πάθαινε αν ξυπνούσε την ώρα που βρίσκονταν εκεί οι εισβολείς.
Οι κακοποιοί είχαν καταφέρει να βρουν τις οικονομίες της ύψους περίπου 2.000 ευρώ, τα απροσδιόριστης αξίας κοσμήματά της και 11 χρυσές λίρες, τα οποία είχαν αρπάξει και είχαν εξαφανιστεί το ίδιο αθόρυβα όπως είχαν έρθει. Η ηλικιωμένη κατήγγειλε την κλοπή στην Ασφάλεια, που ξεκίνησε έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών, ενώ η Σήμανση πήρε αποτυπώνατα από τους χώρους όπου κινήθηκαν.
Το Πανεπιστήμιο Keele παρουσιάζει τη νέα επιστημονική ημερίδα του θεσμού Reflections, με τίτλο «Από το Έγκλημα στο Δικαστήριο: Η Επιστήμη στην Υπηρεσία της Δικαιοσύνης»
Οι «Ημέρες ART/ TECH by COSMOTE TELEKOM» στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, με δωρεάν είσοδο και δράσεις για όλους, είναι μια γιορτή τέχνης και τεχνολογίας που προσφέρει σε μικρούς και μεγάλους τη δυνατότητα να συνδημιουργήσουν και να πειραματιστούν μέσα από μία σειρά καινοτόμων διαδραστικών εμπειριών