Θεσσαλονίκη: Επίθεση κουκουλοφόρων στην TV100

Θεσσαλονίκη: Επίθεση κουκουλοφόρων στην TV100

Χτύπησαν εργαζόμενο με λοστούς -  Πέταξαν μπογιές και έσπασαν υαλοπίνακες, ενώ προκάλεσαν φθορές σε τέσσερα σταθμευμένα οχήματα

Θεσσαλονίκη: Επίθεση κουκουλοφόρων στην TV100
Στο στόχαστρο ομάδας κουκουλοφόρων βρέθηκαν πριν από λίγη ώρα τα δημοτικά μέσα ενημέρωσης του δήμου Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, περίπου 20 άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους επιτέθηκαν στην είσοδο του κτιρίου που στεγάζει την TV100 και τον FM100, στην οδο Ν. Γερμανού 1, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. 

Πέταξαν μπογιές και έσπασαν υαλοπίνακες, ενώ προκάλεσαν φθορές σε σταθμευμένα οχήματα.
Κλείσιμο

Τρία από τα οχήματα που υπέστησαν φθορές ανήκουν στη ΔΕΠΘΕ και ένα σε ιδιώτη. Κάποιοι από τους κουκουλοφόρους χτύπησαν έναν εργαζόμενο της TV100 με λοστούς, τραυματίζοντάς τον ελαφρά. Παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

Οι δράστες πέταξαν φέιγ βολάν, τα οποία έγραφαν "για κάθε δελτίο των 8 ένα σπασμένο τηλεοπτικό σταθμό" και "νίκη στον αγώνα των κρατουμένων ενάντια στο νέο σωφρονιστικό κώδικα".

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο την επίθεση κουκουλοφόρων στις εγκαταστάσεις των δημοτικών μέσων ενημέρωσης TV100 και FM100, που έγινε σήμερα γύρω στις 6 το απόγευμα.

«Τέτοιες επιθέσεις στρέφονται ευθέως κατά της ελευθερίας του Τύπου, ενώ η χρήση ωμής βίας από άτομα που διαλέγουν την προστασία της ανωνυμίας για να παραστήσουν τους αυτόκλητους υπερασπιστές δικαιωμάτων, είναι μακριά από κάθε αντίληψη για την έννοια της δημοκρατίας», επισημαίνει η ΕΣΗΕΜ-Θ σε ανακοίνωση της

Η ΕΣΗΕΜ-Θ θα καταγγείλει τη συγκεκριμένη επίθεση στην Πλατφόρμα του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Ασφάλεια των Δημοσιογράφων.

Ψήφισμα του δήμου Θεσσαλονίκης


Ψήφισμα με το οποίο καταδικάζεται η επίθεση στις εγκαταστάσεις των δημοτικών μέσων ενημέρωσης από ομάδα κουκουλοφόρων εξέδωσε το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Θεσσαλονίκης.

"Το δημοτικό συμβούλιο καταδικάζει απερίφραστα την αναίτια και άνανδρη επίθεση ομάδας κουκουλοφόρων σε βάρος του προσωπικού και του εξοπλισμού της ΔΕΠΘΕ. Είναι επίθεση σε βάρος της δημόσιας περιουσίας, των λειτουργών της ενημέρωσης και της δημοκρατίας", αναφέρεται στο ψήφισμα.

"Το δημοτικό συμβούλιο εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση στο σύνολο των εργαζομένων της δημοτικής ραδιοτηλεόρασης και εύχεται γρήγορη ανάρρωση στο στέλεχος που δέχτηκε τα ύπουλα και δολοφονικά χτυπήματα των κουκουλοφόρων. Δηλώνει επίσης ότι τα δημοτικά μέσα μαζικής ενημέρωσης συνεχίζουν και θα συνεχίσουν να λειτουργούν με τρόπο ανοιχτό και φιλόξενο προς την τοπική κοινωνία, με πίστη προς το δημόσιο χαρακτήρα τους και με προσήλωση στην ενημερωτική αποστολή τους", καταλήγει.









 Πηγή Thestival.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης