Πήγε σε κέντρο αδυνατίσματος, την ανάγκασαν να βγάλει πιστωτική και κατέληξε με χρέη 10.000 ευρώ

Πήγε σε κέντρο αδυνατίσματος, την ανάγκασαν να βγάλει πιστωτική και κατέληξε με χρέη 10.000 ευρώ

Σύμφωνα με τη δικηγόρο το δάνειο αυτό της πελάτισσάς της «σερνόταν» για τουλάχιστον δέκα χρόνια και ποτέ δεν έπεφτε καθώς με τις χαμηλές δόσεις πλήρωνε μόνο τόκους και όχι το κεφάλαιο - Τελικά, καταφεύγοντας στο Ειρηνοδικείο κατάφερε και πέτυχε διαγραφή 7.000 από τις 10.000 ευρώ

Πήγε σε κέντρο αδυνατίσματος, την ανάγκασαν να βγάλει πιστωτική και κατέληξε με χρέη 10.000 ευρώ
Οι περισσότερες υποθέσεις που εκδικάζονται, καθημερινά, στα Ειρηνοδικεία της χώρας κρύβουν πίσω τους και από μια ανθρώπινη περιπέτεια. 

Μια από αυτές αφορά τα χρέη δανειολήπτριας που σε νεαρή ηλικία αποφάσισε να επισκεφτεί ένα κέντρο αδυνατίσματος προκειμένου να χάσει βάρος, μιας και αντιμετώπιζε πρόβλημα παχυσαρκίας.

Όπως όμως αποκαλύπτει στο 
Κλείσιμο
protothema.gr η δικηγόρος Άννα Κορσάνου, συνήθης τακτική των κέντρων αυτών ήταν να «πωλούν» θεραπείες και όταν αντιλαμβάνονταν ότι ο υποψήφιος πελάτης δεν ήταν σε θέση να πληρώσει το τίμημα των θεραπειών προκειμένου να μην τον χάσουν τον έπειθαν να βγάλει μια πιστωτική κάρτα την οποία και χρέωναν για να αποπληρωθούν οι υπηρεσίες του κέντρου αδυνατίσματος. 

«Έτσι έγινε και στην περίπτωση της δανειολήπτριας που σε ηλικία 20 ετών ανέλαβε πιστωτική κάρτα καθοδηγούμενη από κέντρο αδυνατίσματος. Βεβαίως την περίοδο εκείνη εργαζόταν και αποπλήρωνε κανονικά τις υποχρεώσεις της. Όταν έμεινε άνεργη αναγκάστηκε να συγκεντρώσει τις κάρτες σε καταναλωτικό δάνειο γιατί αυτή τη ρύθμιση της πρόσφεραν τότε οι τράπεζες»


Σύμφωνα με τη δικηγόρο το δάνειο αυτό της πελάτισσάς της «σερνόταν» για τουλάχιστον δέκα χρόνια και ποτέ δεν έπεφτε καθώς με τις χαμηλές δόσεις πλήρωνε μόνο τόκους και όχι το κεφάλαιο. 

Τελικά, καταφεύγοντας στο Ειρηνοδικείο κατάφερε και πέτυχε διαγραφή 7.000 από τις 10.000 ευρώ που είχε φθάσει το χρέος της και θα το αποπληρώνει με 50 ευρώ το μήνα για 5 χρόνια.

«Παρατηρούμε ότι σε περιπτώσεις αποδεδειγμένης ανεργίας  και πραγματικής αδυναμίας οι αποφάσεις των Ειρηνοδικείων δεν γίνεται παρά να είναι θετικές. Επίσης άξιο προβληματισμού είναι πώς, με ποιο τρόπο δηλαδή ,δημιουργήθηκαν  στα προηγούμενα χρόνια της οικονομικής ευημερίας
 χρέη και οφειλές από τους πολίτες, πολλοί εκ των οποίων χωρίς να έχουν γνώσεις, από άγνοια και απειρία παρασύρθηκαν σε ανάληψη δανείων που τους ταλάνιζαν για πολλά χρόνια αργότερα» λέει η δικηγόρος κυρία Άννα Κορσάνου στην οποία απευθύνθηκε η δανειολήπτρια.

Η δικηγόρος Άννα Κορσάνου


Αξιοσημείωτο είναι ότι η συγκεκριμένη δανειολήπτρια και χρεώθηκε από το κέντρο αδυνατίσματος και δεν κατάφερε να αδυνατίσει όπως της είχαν υποσχεθεί! 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης