Ρεαλιστική πρόταση για ρύθμιση των υπερχρεωμένων νοικοκυριών ζητούν Πικραμμένος-Κανελλόπουλος

Ρεαλιστική πρόταση για ρύθμιση των υπερχρεωμένων νοικοκυριών ζητούν Πικραμμένος-Κανελλόπουλος

Στην επιστολή  επισημαίνεται  η θέση του Ο.Π.Ε.Μ.Ε.Δ. υπέρ της δημιουργίας -για πρώτη φορά στην Ελλάδα- ενός υποχρεωτικού εξωδικαστικού προσταδίου, πριν την προσφυγή στη Δικαιοσύνη

Μια πρόταση για  ρεαλιστική  συμφωνία  ρύθμισης των υπερχρεωμένων νοικοκυριών και των  φυσικών προσώπων, έκανε στην κυβέρνηση ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας  του Οργανισμού Προώθησης Εναλλακτικών Μεθόδων Επίλυσης Διαφορών (Ο.Π.Ε.Μ.Ε.Δ.)  Παναγιώτης  Πικραμμένος και   Νικόλας Κανελλόπουλος.
             
Ειδικότερα, οι κ.κ. Πικραμμένος και Κανελλόπουλος απέστειλαν επιστολή σε τρεις υπουργούς  για την εισαγωγή μίας αποτελεσματικής εξωδικαστικής διαδικασίας ρύθμισης των οφειλών των υπερχρεωμένων νοικοκυριών και  των φυσικών προσώπων.
             
Στην επιστολή  επισημαίνεται  η θέση του Ο.Π.Ε.Μ.Ε.Δ. υπέρ της δημιουργίας -για πρώτη φορά στην Ελλάδα- ενός υποχρεωτικού εξωδικαστικού προσταδίου, πριν την προσφυγή στη Δικαιοσύνη, που θα επιτρέπει στον οφειλέτη και τους πιστωτές του, με τη βοήθεια ενός τρίτου, αμερόληπτου προσώπου, του διαμεσολαβητή, να διεξάγουν μια ουσιαστική διαπραγμάτευση στοχεύοντας στην επίτευξη μιας βιώσιμης και ρεαλιστικής συμφωνίας ρύθμισης.
             
Παράλληλα, υπογραμμίζεται ότι η υιοθέτηση μίας τέτοιας λύσης, με την αναμόρφωση του νόμου 3869/2010, θα μπορούσε να οδηγήσει σε πολλαπλά ωφέλιμα αποτελέσματα τόσο για την οικονομία όσο και τη Δικαιοσύνη, με την ταχεία διευθέτηση των εκκρεμοτήτων, την οριστική ρύθμιση των οφειλών και την αποσυμφόρηση των δικαστηρίων.
             
Η επιστολή, στάλθηκε στους υπουργούς Οικονομίας και Ανάπτυξης   Δημήτρη  Παπαδημητρίου, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης   Έφη   Αχτσιόγλου, Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων   Σταύρο  Κοντονή και Οικονομικών   Ευκλείδης  Τσακαλώτο, καθώς και στον ειδικό γραμματέα διαχείρισης ιδιωτικού χρέους   Φώτη Κουρμούση.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Γιωργος

Να σε καψω Γιαννη'μ να σ αλειψω λαδι... μας ειπε σημερα η κερκοπορτα καταλυσης του Συνταγματος.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

astuynomia01

Αποκαλύφθηκε ότι πίσω από το περιστατικό κρυβόταν νεαρή Ελληνίδα - Η 26χρονη ήταν η κάτοχος του τραπεζικού λογαριασμού στον οποίο κατατέθηκαν τα χρήματα από την απάτη που έγινε σε βάρος 63χρονου

larnaka

Το θέμα της παρουσίας του κατασκοπευτικού αυτοκινήτου στην Κύπρο είδε το φως της δημοσιότητας, καθώς ένας πρώην πράκτορας των μυστικών υπηρεσιών του Ισραήλ εμφανίζεται σε ρεπορτάζ του «Forbes» να «διαφημίζει» τον υπερσύγχρονο εξοπλισμό παρακολουθήσεων που έχει εγκαταστήσει σε βαν

1