Ρεαλιστική πρόταση για ρύθμιση των υπερχρεωμένων νοικοκυριών ζητούν Πικραμμένος-Κανελλόπουλος

Ρεαλιστική πρόταση για ρύθμιση των υπερχρεωμένων νοικοκυριών ζητούν Πικραμμένος-Κανελλόπουλος

Στην επιστολή  επισημαίνεται  η θέση του Ο.Π.Ε.Μ.Ε.Δ. υπέρ της δημιουργίας -για πρώτη φορά στην Ελλάδα- ενός υποχρεωτικού εξωδικαστικού προσταδίου, πριν την προσφυγή στη Δικαιοσύνη

Ρεαλιστική πρόταση για ρύθμιση των υπερχρεωμένων νοικοκυριών ζητούν Πικραμμένος-Κανελλόπουλος
Μια πρόταση για  ρεαλιστική  συμφωνία  ρύθμισης των υπερχρεωμένων νοικοκυριών και των  φυσικών προσώπων, έκανε στην κυβέρνηση ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας  του Οργανισμού Προώθησης Εναλλακτικών Μεθόδων Επίλυσης Διαφορών (Ο.Π.Ε.Μ.Ε.Δ.)  Παναγιώτης  Πικραμμένος και   Νικόλας Κανελλόπουλος.
             
Ειδικότερα, οι κ.κ. Πικραμμένος και Κανελλόπουλος απέστειλαν επιστολή σε τρεις υπουργούς  για την εισαγωγή μίας αποτελεσματικής εξωδικαστικής διαδικασίας ρύθμισης των οφειλών των υπερχρεωμένων νοικοκυριών και  των φυσικών προσώπων.
             
Στην επιστολή  επισημαίνεται  η θέση του Ο.Π.Ε.Μ.Ε.Δ. υπέρ της δημιουργίας -για πρώτη φορά στην Ελλάδα- ενός υποχρεωτικού εξωδικαστικού προσταδίου, πριν την προσφυγή στη Δικαιοσύνη, που θα επιτρέπει στον οφειλέτη και τους πιστωτές του, με τη βοήθεια ενός τρίτου, αμερόληπτου προσώπου, του διαμεσολαβητή, να διεξάγουν μια ουσιαστική διαπραγμάτευση στοχεύοντας στην επίτευξη μιας βιώσιμης και ρεαλιστικής συμφωνίας ρύθμισης.
Κλείσιμο
             
Παράλληλα, υπογραμμίζεται ότι η υιοθέτηση μίας τέτοιας λύσης, με την αναμόρφωση του νόμου 3869/2010, θα μπορούσε να οδηγήσει σε πολλαπλά ωφέλιμα αποτελέσματα τόσο για την οικονομία όσο και τη Δικαιοσύνη, με την ταχεία διευθέτηση των εκκρεμοτήτων, την οριστική ρύθμιση των οφειλών και την αποσυμφόρηση των δικαστηρίων.
             
Η επιστολή, στάλθηκε στους υπουργούς Οικονομίας και Ανάπτυξης   Δημήτρη  Παπαδημητρίου, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης   Έφη   Αχτσιόγλου, Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων   Σταύρο  Κοντονή και Οικονομικών   Ευκλείδης  Τσακαλώτο, καθώς και στον ειδικό γραμματέα διαχείρισης ιδιωτικού χρέους   Φώτη Κουρμούση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης