Ο Γιώργος Πανόπουλος για το Astra Magazine: Στην καλή της εκδοχή η αστρολογία είναι ένα εργαλείο

Ο Γιώργος Πανόπουλος για το Astra Magazine: Στην καλή της εκδοχή η αστρολογία είναι ένα εργαλείο

Το περιοδικό κυκλοφορεί με το Πρώτο ΘΕΜΑ αυτή την Κυριακή και κάθε δεύτερη Κυριακή του μήνα

Ο Γιώργος Πανόπουλος για το Astra Magazine: Στην καλή της εκδοχή η αστρολογία είναι ένα εργαλείο
Στο περιοδικό Astra Magazine που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή και κάθε δεύτερη Κυριακή του μήνα με το Πρώτο ΘΕΜΑ θα γράφει ο αστρολόγος Γιώργος Πανόπουλος που μίλησε στο ΘΕΜΑ 104,6 για τη σχέση της ψυχολογίας και της αστρολογίας και άλλα ενδιαφέροντα θέματα.

«Οι άνθρωποι που συνεργάζομαι για να βγει το περιοδικό, έχουν ιστορία στην αστρολογία, είναι κεφάλαια, τους αρέσει αυτό που κάνουνε, είναι καλοί επαγγελματίες, είναι άνθρωποι που έχουν στην αστρολογία καλό όνομα» παρατήρησε ο γνωστός αστρολόγος.

Κλείσιμο
Ο Γιώργος Πανόπουλος μίλησε και για το ξεκίνημά του στην αστρολογία: «Ξεκίνησα πριν μία δεκαετία, τουλάχιστον. Ξεκίνησα με το πρώτο τεύχος της Athens Voice, το 2004». 

Σε ερώτηση σχετικά με το αν οι αστρολογικές προβλέψεις, ενισχύουν το χαρακτήρα και τις συμπεριφορές του ατόμου, απαντά:

«Στην καλή της εκδοχή, η αστρολογία είναι βοηθητική, είναι ένα εργαλείο, είναι ένας ελβετικός σουγιάς... Είναι σαν πρόγνωση καιρού...'Η βγες τώρα με ομπρέλα ή αυτή τη στιγμή έχει ήλιο. Αν το πάρεις από αυτήν την πλευρά είναι πάρα πολύ χρήσιμο. Τώρα αν σου γίνεται εμμονή, να μην κάνεις βήμα χωρίς την αστρολογία, αυτό είναι παράλογο και δεν είναι και η χρήση της αστρολογίας αυτή. Υπάρχουν άνθρωποι που χρησιμοποιούν την αστρολογία ως λύση και όχι ως μέσο».

Ο ίδιος στη συνέχεια, σε ερώτηση των δημοσιογράφων, αν η αστρολογία είναι προσωπικός οδηγός ή τροφή για σκέψη, απαντά: 

«Η αστρολογία είναι τροφή για σκέψη, δηλαδή ουσιαστικά, θέλω οι προβλέψεις μου να κλείνουν το μάτι σ' αυτούς που τις διαβάζουν, να έχουν χιούμορ, να είναι λίγο ψυχαναλυτικές, λίγο "πρόσεξε εκεί", λίγο "τώρα είναι η στιγμή σου"».

Ο γνωστός αστρολόγος, δεν παρέλειψε, επίσης, να αναφέρει ότι η ιδιοσυγκρασία του καθενός, εξαρτάται από το ζώδιο μας. Ο ίδιος αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Η αστρολογία, ουσιαστικά, είναι μία γλώσσα που σε κάνει να μάθεις λίγο καλύτερα τον εαυτό σου, να σου φωτίσει αυτό που πιθανόν υποψιάζεσαι. Η αστρολογία σε μαθαίνει τι είσαι, ποιος είσαι, που θέλεις να πας, γιατί το κάνεις αυτό εκείνη τη στιγμή, τς σκοτεινές πλευρές. Αυτή είναι η αστρολογία».

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων αν η ψυχολογία συνδυάζεται με την αστρολογία, ο Γιώργος Πανόπουλος επισημαίνει:

«Διάβασα το βιβλίο της σπουδαίας αστρολόγου Liz Greene, που ουσιαστικά ανέλυε την αστρολογία μέσα από ψυχολογικούς όρους. Αυτό με γοήτευσε. Προσέγγιζε την αστρολογία από μία άλλη πλευρά, η οποία μου ήταν εξαιρετικά γοητευτική και πολύ πιο κοντά σ' εμένα και στην εποχή. Η ψυχολογία ήρθε να ανανεώσει την αστρολογία».   

Στο τέλος, ο δημοφιλής αστρολόγος δεν παρέλειψε να απαντήσει και στην ερώτηση για το πόσοι επώνυμοι φίλοι του, του ζητάνε συμβουλές.

Ο ίδιος υποστήριξε:

«Όλοι, ακόμα και άνθρωποι που είναι υπεράνω πάσης υποψίας. Ακόμα και πολιτικοί».

Για περισσότερες εξελίξεις στα ζώδια, μη χάσετε το «Astra magazine» που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή και κάθε δεύτερη Κυριακή, αποκλειστικά από το Πρώτο Θέμα.
 

 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης