Αποκάλυψη Βερναρδάκη: Παρακολουθούμε «δεξιούς λογαριασμούς» στα social media

Αποκάλυψη Βερναρδάκη: Παρακολουθούμε «δεξιούς λογαριασμούς» στα social media

Ερωτηματικά από την τοποθέτηση του υπουργού για το «μηνιαίο report» και τον διαχωρισμό των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης σε «αριστερές» και «δεξιές» 

Τους «δεξιούς λογαριασμούς» στα social media παρακολουθούν στην κυβέρνηση κατηγοριοποιώντας τις σελίδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανάλογα με τα πολιτικά φρονήματα. Σε αυτή την αποκάλυψη προχώρησε ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης μέσω της προσωπικής σελίδας του στο facebook. 

Στην τελευταία ανάρτησή του το κυβερνητικό στέλεχος αναφέρει επί λέξει: «Το μηνιαίο report με το οποίο παρακολουθούμε τα ποιοτικά και ποσοτικά δεδομένα στα social media περιέχει για το μήνα αυτό και ένα ενδιαφέρον (παραπολιτικό) στοιχείο: συνεχίζεται η μαζική δημιουργία ψεύτικων λογαριασμών που ξεκίνησε από τον Σεπτέμβριο και αφορά φανς τηλεοπτικών σώου που ακολουθούν ταυτόχρονα πολλούς δεξιούς λογαριασμούς». 

Το Μέγαρο Μαξίμου έχει ενσωματώσει στην επικοινωνιακή στρατηγική του το τελευταίο διάστημα τον όρο “fake news”, τον οποίο χρησιμοποιεί συστηματικά πλέον για να αποδώσει σε ψεύδη τις οποιαδήποτε δυσμενείς για την κυβέρνηση πληροφορίες ή την αρνητική κριτική κατά στελεχών της που διακινούνται στα social media.

Στο πλαίσιο παρακολούθησης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ώστε να προωθηθεί η εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ και των κυβερνητικών θέσεων στο διαδίκτυο και να αντιμετωπιστούν τα αντιπολιτευόμενα μηνύματα χρησιμοποιείται μία πλατφόρμα ενημέρωσης σε μηνιαία βάση στηριζόμενη σε ποιοτικά και ποσοτικά χαρακτηριστικά. 

Όπως αποκαλύπτεται, στην επικοινωνιακή ομάδα του Μεγάρου Μαξίμου έχουν προχωρήσει ένα βήμα παραπάνω αφού εκτός των στοιχείων που λαμβάνονται σε ένα τέτοιο μηνιαίο report των social media (likes, followers, ηλικιακές ομάδες, επισκεψιμότητα ανά ημέρα, ώρες αιχμής) και την ποιοτική εκτίμησή τους, οι σελίδες στο διαδίκτυο διαχωρίζονται σε “αριστερές” και “δεξιές”.

Σύμφωνα δε, με τα όσα αναφέρει ο κ. Βερναρδάκης, έχουν εντοπιστεί ψεύτικοι λογαριασμοί, που έχουν δημιουργηθεί κατά τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο και οι οποίοι με βάση την ανάλυση των δεδομένων “ακολουθούν ταυτόχρονα πολλούς δεξιούς λογαριασμούς”.  

Είναι προφανές ότι ανακύπτουν πολλά εύλογα ερωτήματα από τη συγκεκριμένη τοποθέτηση του υπουργού και από τον τρόπο που προσεγγίζεται από κυβερνητικής πλευράς ο ευαίσθητος χώρος των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Ενα εξ αυτών, από διαδικτυακό φίλο του κ. Βερναρδάκη, το μεταφέρουμε αυτούσιο: “Ας μου επιτραπεί ένα καλόπιστο (το υπογραμμίζω αυτό) ερώτημα: Ένας πολιτικός επιστήμονας, ένας επαγγελματίας της πολιτικής επικοινωνίας ή έστω ένας πολιτευτής μπορούν να αναφέρονται στο πώς παρακολουθούν τα ποιοτικά και χαρακτηριστικά των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, συμπεριλαμβανομένου του ποιος αναφέρει τι και εάν είναι πλαστός λογαριασμός ή όχι. Όταν αυτό γίνεται από υπουργό Επικρατείας και δη με την "αρμοδιότητα της υποστήριξης των ενεργειών και των δράσεων του Πρωθυπουργού που αποβλέπουν στη διασφάλιση της ενότητας της Κυβέρνησης και της συνοχής του κυβερνητικού έργου.

Ειδικότερα κατά την άσκηση των αρμοδιοτήτων του αναλαμβάνει τον προγραμματισμό, την οργάνωση, την παρακολούθηση και το συντονισμό μεταξύ των Υπουργείων, ιδιαίτερα σε ζητήματα συναρμοδιοτήτων αυτών", τότε εγείρονται ερωτήματα. Σε ποιο βαθμό ένας υπουργός παρακολουθεί τη δραστηριότητα των κοινωνικών δικτύων και δη όταν δεν είναι στην αρμοδιότητά του (που στην καλύτερη των περιπτώσεων είναι στην αρμοδιότητα των υπουργείων που άπτονται ζητημάτων ενημέρωσης και πάλι κι αυτό υπό αίρεση) ιδίως όταν αυτό αφορά και ένα ζήτημα που τέλος πάντων άπτεται και της αναγκαίας ελευθερίας της δημόσιας σφαίρας έναντι παρεμβάσεων της πολιτικής εξουσίας;”. 
 

ΣΧΟΛΙΑ (77)

Ντίνος

Ρε λαμόγια εσείς δε φωνάζατε τόσο χρόνια για το "φακέλωμα"? Τώρα κάνετε τα ίδια και χειρότερα ε?

vas

Eίναι μεγάλο επικοινωνιακό κατόρθωμα του ΣΥΡΙΖΑ κ της ΝΔ,το γεγονός ότι μετά τη ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΗ τους τον αυγουστο του 15 του μνημονίου 3,έχουν καταφέρει να κανουν πλυση εγκεφάλου στα ακρόατηριά τους πείθοντάς τους ότι συνεχιζουν να ειναι κόμματα με ουσιαστικες διαφορες..

αριστερά φασιστάκια

θα φάτε γιαούρτια πολλά

μ.πασοκ

ΜΑΣ ΕΙΧΕ ΓΡΑΜΜΕΝΟΥΣ (ΣΕ ΦΑΚΕΛΟΥΣ ) Η ΔΕΞΙΑ ,ΤΗΝ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΜΜΕΝΗ.ΝΑ ΜΑΣ ΓΡΑΨΟΥΝ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ( ΓΙΑΤΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ) ΝΑ ΤΟΥΣ ΓΡΑΨΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ (ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΓΡΑΜΜΕΝΗ ΤΗΝ ΔΕΞΙΑ)ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ.ΔΕΝ ΠΑΤΕ ΡΕ ΝΑ ΠΝΙΓΕΙΤΑΙ ΚΟΠΡΙΤΕΣ.

Παρακολουθούμε δεξιούς λογαριασμούς

είπε ο "αριστερός της δεκάρας"...

και στο εξωτερικο τα ιδια γινονται

Στο facebook αν εισαι δεξιος σου κρυβουν το προφιλ και αμα εισαι αριστερος το προβαλουν. Στο twitter εχουν σβησει παρα πολλους υποστηρικτες του Trump. Ολο το ελληνικο internet ειναι αριστερο. Δεν θελουν να υπαρχουν δεξιες φωνες.

Γιαννάκης

Θα ήθελα να σταθώ στο σημείο με τους πολλούς ψεύτικους δεξιούς λογαριασμούς (δεξιοί λογαριασμοί το ακούσαμε και αυτό από το ΣΥΡΙΖΑ αλλά περίμενα να ισχύει κάτι τέτοιο) Γνωρίζουμε ότι στοχοποιούμαστε από το κράτος εμείς οι δεξιοί και φοβόμαστε να πούμε ανοιχτά δημόσια την γνώμη μας γιατί σε 5 λεπτά έχει έρθει κάτω από το σπίτι μας ένα ωραιότατο τάγμα εφόδου για να προπηλακίσει όλη μας την οικογένεια γι αυτό κάνουμε ψεύτικους λογαριασμούς. Τα στοιχεία που τα βρίσκουν τα αναρχικά τάγματα εφόδου? ΑΝΑΡΧΙΑ = ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ = ΚΡΑΤΟΣ = ΕΜΜΙΣΘΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ. Μόνο τα μεγάλα κεφάλια είναι έμμισθοι. Όσοι εντοπιστούν στους δρόμους έχοντας πάνω τους κάτι ελληνικό ότι και να είναι αυτό τότε δολοφονούνται επί τόπου στην χειρότερη περίπτωση από αριστερούς Ρουπακιάδες.

Βασίλης

Μεχρι και ο Τσαουσέσκου ήταν γατάκι μπροστά στους αριστερούς “δημοκράτες” που μας έχουν σβερκωθει..

de

έχουν αποθρασυνθεί, παραδέχονται ανοιχτά ότι παρακολουθούνται λογαριασμοί ΙΡ- mail, υποκρύπτοντας απειλές σε βάρος χρηστών του στυλ σας ξέρουμε, σωπάστε γιατί αλλιώς.... Ποιοι, οι πρώτοι διδάξαντες.

....

Ξεχάσατε να μας ενημερώσετε για την απάντηση του Βερναδακη στη ΝΔ για το θεμα που αναφέρετε στο ρεπορταζ. Ελπίζω να προκειται για παράλειψη.

για πες μας σταλινάκο

ντροπή σας ρε

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης