«Κόκκινο» χτυπάει η προκλητικότητα των Τούρκων πάνω από το Αιγαίο. Μέσα σε μια ημέρα τα τουρκικά αεροσκάφη προέβησαν σε 65 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου.
Οι Τούρκοι πιλότοι σε έξι περιπτώσεις έπαιξαν μάλιστα και με τη φωτιά καθώς οι διαδικασίες της αναγνώρισης και της αναχαίτισης από τα ελληνικά αεροσκάφη εξελίχθηκαν σε εικονικές αερομαχίες (εμπλοκές) ενώ αυτό που πρέπει να επισημανθεί είναι ότι οκτώ αεροσκάφη της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας ήταν οπλισμένα!
Πιο συγκεκριμένα, έξι σχηματισμοί τουρκικών μαχητικών συγκεκριμένα 16 F-16 και δύο F-4, πραγματοποίησαν σήμερα 29 παραβιάσεις του ελληνικού εναερίου χώρου σε βορειοανατολικό, κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο. Παράλληλα, τέσσερα μεμονωμένα αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας/ηλεκτρονικού πολέμου CN-235 προέβησαν σε 36 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου.
Για την αναχαίτισή τους, η Πολεμική Αεροπορία χρησιμοποίησε έντεκα αεροσκάφη. Σημειώθηκαν έξι εμπλοκές με τα ελληνικά μαχητικά - η πρώτη στις 11:05 πμ νότια της Ρόδου, η δεύτερη στις 11:15 πμ ανατολικά Ρόδου,και πέντε λεπτά αργότερα μια τρίτη στις 11:20 και πάλι ανατολικά Ρόδου. Οι υπόλοιπες σημειώθηκαν στις 13:05 μμ δυτικά Λέσβου και 13:30 μμ νότια Χίου, και τέλος 17:20 και πάλι ανατολικά Ρόδου.
Τέσσερα χρόνια μετά την έναρξή τους, τα «Γαλανόλευκα Αστέρια by EKO» έχουν εξελιχθεί σε μία από τις σημαντικότερες αναπτυξιακές δράσεις του ελληνικού μπάσκετ, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι το μέλλον του αθλήματος χτίζεται από τις μικρές ηλικίες.
Η σύγχρονη μεταλλευτική δραστηριότητα, δεν καθορίζεται μόνο από την παραγωγή πρώτων υλών, αλλά και από τον τρόπο με τον οποίο εντάσσεται στο κοινωνικό, οικονομικό και περιβαλλοντικό πλαίσιο, στο οποίο λειτουργεί και το πως αλληλοεπιδρά με αυτό.