Τι να κάνετε, αν σας έρθει πρόστιμο ότι το αυτοκίνητό σας είναι ανασφάλιστο ενώ δεν είναι

Τι να κάνετε, αν σας έρθει πρόστιμο ότι το αυτοκίνητό σας είναι ανασφάλιστο ενώ δεν είναι

«Η πρώτη έρευνα του Επικουρικού έδειξε ότι τα ανασφάλιστα είναι 1.204.000», είπε ο κ. Χατζηθεοδοσίου, αλλά μέσα σε αυτά είναι και αυτοκίνητα των οποίων οι πινακίδες έχουν κατατεθεί 

Για τα ανασφάλιστα οχήματα, το πρόστιμο -ύψους 250 ευρώ- που θα κληθούν να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες τους αλλά και τα λάθη που υπάρχουν στο σύστημα διασταύρωσης μίλησε σε πρωινή εκπομπή του ANT1 ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου.

"Η πρώτη έρευνα του Επικουρικού έδειξε ότι τα ανασφάλιστα είναι 1.204.000", ανέφερε ο κ. Χατζηθεοδοσίου, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι μεταξύ αυτών είναι αυτοκίνητα των οποίων οι πινακίδες έχουν κατατεθεί και πιθανόν να βγουν ανασφάλιστα καθώς και αυτοκίνητα τα οποία είναι πιθανόν ασφαλισμένα αλλά λόγω προβλημάτων που υπήρξαν στη διασταύρωση μπορεί να φανούν στο σύστημα ανασφάλιστα.

Οι περιπτώσεις αυτές του λάθους υπολογίζονται σε 150.000 με 200.000, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΕΑ, και τα ανασφάλιστα σε περίπου 1 εκατομμύριο, εκ των οποίων τα 450.000 είναι Ι.Χ. και άλλα τόσα περίπου δίκυκλα.

Όπως εξήγησε ο κ. Χατζηθεοδοσίου, στην περίπτωση που οι πινακίδες έχουν κατατεθεί,
οι ιδιοκτήτες των οχημάτων θα πρέπει να πάνε στην εφορία για να το αποδείξουν. Στην περίπτωση που έχει γίνει λάθος στο σύστημα, τα πράγματα είναι πιο απλά διότι μέσω του ασφαλιστή του ή της ασφαλιστικής εταιρίας ο ιδιοκτήτης μπορεί να αποδείξει την ασφάλιση.

Στην ιστοσελίδα του Επικουρικού Κεφαλαίου www.hic.gr οι καταναλωτές μπορούν να ελέγξουν αν το όχημά τους εμφανίζεται στο σύστημα ασφαλισμένο ή όχι.

Σε ό,τι αφορά το πρόστιμο, ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών ανέφερε ότι αν κάποιο όχημα ήταν για παράδειγμα ανασφάλιστο για τρία χρόνια, ο ιδιοκτήτης του θα κληθεί να πληρώσει 250 ευρώ πρόστιμο για όλο το διάστημα στο οποίο ήταν ανασφάλιστο και όχι 250 ευρώ για κάθε έτος, καθώς και να ασφαλίσει το όχημά του.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ (5)

δημητρης

Το taxis εμφανίζει το αυτοκίνητο που είχε κλαπεί το 2012 παρακαλώ ανασφάλιστο!! Άντε πάλι να τρέχω όπως κάθε χρόνο με τα τέλη κυκλοφορίας που πάω και το δηλώνω και ενώ παίρνω βεβαίωση τα ίδια και τα ίδια.......... Αίσχος

ΜΑΡΙΟΣ

Ξεφτύλες, ούτε μια δουλειά δεν μπορείτε να κάνετε σωστά, βάζετε τον κόσμο να τρέχει και να μαλώνει στις εφορίες..! Τόσο δύσκολο είναι να κάνετε μια διασταύρωση;;;

Έλληνας, μόνιμος κάτοικος εξωτερικού

Τι προβλέπεται για τους μόνιμους κάτοικους εξωτερικού που δεν μπορούν να βρίσκονται έγκυρα στην Ελλάδα λόγω εργασίας, πως μπορούν να τακτοποιήσουν αυτή την εκκρεμότητα, για να μην πληρώσουν το πρόστιμο?

Βασιλης

Εξουσιοδότηση σε κάποιον συγγενή

@Βασιλης07/06/201701:42

Oι συγγενείς δεν είναι λύση, είναι γεροντάκια δεν μπορούν τα πόδια να πάρουν! Όταν παίρνονται τέτοιες αποφάσεις για 1,5 εκατομμύρια περιπτώσεις, πρέπει να οργανώσουν να δώσουν λύση σε όλα τα εμπόδια! Μέσα στην φορολογική δήλωση πχ. φαίνεται αν κάποιος είναι μόνιμος κάτοικος εξωτερικού!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης