LIVE

Κορωνοϊός

Σύλλογος Υπαλλήλων ΤτΕ: Λέει ψέματα ο Μπαλαούρας για την 13η σύνταξη

Σύλλογος Υπαλλήλων ΤτΕ: Λέει ψέματα ο Μπαλαούρας για την 13η σύνταξη

Δεν το αποκάλυψε ο ίδιος αλλά το συνδικαλιστικό όργανο - Έκανε 9 ημέρες να ενημερώσει ότι θα καταθέσει τα χρήματα - Για «συντροφικά καρφώματα» κάνει λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Σε πλήρες άδειασμα του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μάκη Μπαλαούρα
σχετικά με το πώς έγινε γνωστό και τις ενέργειες που ακολούθησαν για τη 13η σύνταξη που πήρε στο τέλος του 2016 μετά τις εξαγγελίες Τσίπρα για τους χαμηλοσυνταξιούχους προχώρησε ο Σύλλογος Εργαζομένων της Τράπεζας της Ελλάδος.

Αντίθετα με ό,τι ισχυρίστηκε το πρωί της Πέμπτης σε δηλώσεις του ο βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ ότι μόλις το συνειδητοποίησα δώρισα το ποσό στο Ταμείο Αλληλεγγύης του Συλλόγου Συνταξιούχων της ΤτΕ και στο Απεργιακό Ταμείο του Συλλόγου Υπαλλήλων ΤτΕ, ο Σύλλογος των εργαζομένων της ΤτΕ σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι ήταν ο ίδιος ο σύλλογος που εντόπισε τη χορήγηση του «μποναμά» στον κ. Μπαλαούρα.

Συγκεκριμένα ο ΣΥΤΕ στην ανακοίνωσή του αναφέρει αφενός ότι στις αρχές Ιανουαρίου εντοπίστηκε η χορήγηση του βοηθήματος στον πρώην εργαζόμενο και συνταξιούχο της Τράπεζας της Ελλάδος Μάκη Μπαλαούρα και ανακοινώθηκε στις 9 Ιανουαρίου και αφετέρου ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χρειάστηκε εννέα ολόκληρες ημέρες για να στείλει επιστολή στον σύλλογο με τον οποίο να ανακοινώνει ότι επιστρέφει από 150 ευρώ στο απεργιακό ταμείο του Σ.Υ.Τ.Ε. και στον Λογαριασμό Αλληλεγγύης του Σ.Σ.Τ.Ε.

«Εγώ το έμαθα τέλος Γεννάρη, και είδα με έκπληξη γιατί δεν το είχα συνειδητοποιήσει ότι έλαβα και εγώ το επίδομα αυτό. Στον ασφαλιστικό φορέα που ανήκω, έστειλα αμέσως επιστολή, λέγοντας ότι όταν μου πιστωθούν θα τα δώσω το μισό ποσό στο Απεργιακό Ταμείο του Συλλόγου Υπαλλήλων ΤτΕ και το άλλο μισό στο Ταμείο Αλληλεγγύης» είχε δηλώσει νωρίτερα ο κ. Μπαλαούρας.

Σε νεώτερες δηλώσεις του στο περιστύλιο της Βουλής ο κ. Μπαλαούρας έκανε λόγο για «συντροφικά μαχαιρώματα» υποστηρίζοντας ότι «με "κάρφωσαν" από το Σύλλογο και λυπάμαι αν έχει γίνει έτσι. Η προσφορά του οποιουδήποτε είναι γεγονός. Από τη στιγμή που έχω χρηματίσει πρόεδρος να γίνονται τέτοια καρφώματα είναι λυπηρό να γίνονται αυτά». 

Κατόπιν εορτής ζήτησε, δε, «να υπάρξει αλλαγή στο σύστημα το οποίο να βλέπει αν ο Μπαλαούρας μπορεί να παίρνει 500 ευρώ σύνταξη αλλά έχει και άλλα εισοδήματα ως βουλευτής».

Κληθείς να απαντήσει στο γιατί δεν έκανε την ανακοίνωση ότι δεν θα εισπράττει τη 13η σύνταξη δημόσια είπε ότι «δεν ήταν ζήτημα να κάνω τις κινήσεις δημοσίως, δεν το σκέφτηκα ότι το πρόβλημα είναι γενικότερο».

Η ανακοίνωση του ΣΥΤΕ έχει ως εξής:


Σχετικά με το θέμα της καταβολής βοηθήματος στον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μ. Μπαλαούρα το οποίο αναδείχθηκε από πολλά ΜΜΕ τις τελευταίες ημέρες, έχουμε να αναφέρουμε τα εξής:

Ως γνωστόν τον Δεκέμβριο του 2016 η κυβέρνηση ψήφισε τη χορήγηση έκτακτου εφάπαξ βοηθήματος στους χαμηλοσυνταξιούχους από τον κρατικό προϋπολογισμό. 

Τις πρώτες ημέρες του Ιανουαρίου του 2017 υπέπεσε στην αντίληψη τόσο του Συλλόγου Υπαλλήλων Τράπεζας Ελλάδος (Σ.Υ.Τ.Ε.) όσο και του Συλλόγου Συνταξιούχων Τραπέζης της Ελλάδος (Σ.Σ.Τ.Ε.) ότι το μέλος του τελευταίου και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μ. Μπαλαούρας είχε λάβει το εν λόγω βοήθημα ως… χαμηλοσυνταξιούχος!

Η αποκάλυψη του θέματος έγινε με ανακοίνωση του Συλλόγου Συνταξιούχων Τραπέζης της Ελλάδος Νο 31/9.1.2017 όπου αναφέρεται ότι «ο γνωστός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που καταβάλει ειδικότερη προσπάθεια κάθε φορά να μας «σώσει», καρπούται το δωράκι των 300 € ως χαμηλοσυνταξιούχος της ΤτΕ…» !!!
Σχετική αναφορά επίσης γίνεται και στην ανακοίνωση Νο 53/11.1.2017 του Σ.Υ.Τ.Ε..

Η παραπάνω αποκάλυψη προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και αλγεινή εντύπωση τόσο στο εν ενεργεία προσωπικό της ΤτΕ όσο και στους συνταξιούχους της με αποτέλεσμα ο κ. Μπαλαούρας να αποστείλει με 9 ημέρες καθυστέρηση, στις 18/1/2017 επιστολή προς τον ΣΥΤΕ και τον ΣΣΤΕ με την οποία δηλώνει ότι θα καταθέσει το ποσό του βοηθήματος κατά το ήμισυ στο απεργιακό ταμείο του Σ.Υ.Τ.Ε. και στον Λογαριασμό Αλληλεγγύης του Σ.Σ.Τ.Ε.


Πήρα την 13η σύνταξη γιατί στο σύστημα φαίνομαι χαμηλοσυνταξιούχος

Σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα ο κ. Μπαλαούρας σε δηλώσεις του το πρωί της Πέμπτης στον ΑΝΤ1 υποστήριξε ότι πήρε την 13η σύνταξη αυτομάτως από το σύστημα, χωρίς ο ίδιος να αιτηθεί κάτι ανάλογο, όπως έγινε δηλαδή για όλους τους συνταξιούχους που πήραν το βοήθημα. Αυτό, λέει ο κύριος Μπαλαούρας συνέβη γιατί αμέσως μετά την εκλογή του ως βουλευτής, η σύνταξή του περικόπηκε δραστικά, με αποτέλεσμα το σύστημα μηχανογράφησης των ασφαλιστικών ταμείων, το ΗΔΙΚΑ, να τον κατατάσσει στους χαμηλοσυνταξιούχους. «Η ΗΔΙΚΑ βλέπει τις συντάξεις και θεωρώντας ότι είμαι χαμηλοσυνταξιούχος, το σύστημα αυτόματα μου έδωσε αυτό το ποσό», είπε το πρωί της Πέμπτης σε συνέντευξή του. 

Καθώς, λοιπόν, για να δοθεί το επίδομα Τσίπρα δεν απαιτήθηκε καμία άλλη προϋπόθεση, παρά μόνο το ύψος της σύνταξης, η «13η σύνταξη», πιστώθηκε κανονικά.

«Δεν είναι μόνο το νόμιμο, αλλά και το ηθικό. Εγώ πήρα το ποσό από τον ασφαλιστικό φορέα και τα έδωσα πίσω σε αυτόν» δήλωσε επίσης ο κ. Μπαλαούρας.Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (140)

nick

βρε παιδια μην τον μαλωνετε τον Μάκη κ δεν θα μπορεί να πιει Ουζά το σαβκο στα Λεχαινά , στου γαρδελινου την ταβέρνα, να πνίξει τον καημό του!

Τονυ

Τράπεζα της Ελλάδος. Μια πολυ πονεμενη ιστορία. Οι συντάξεις τους εξαιρούνται σχεδόν από ολες τις μνημονιακες περικοπές. Κ ερωτω εγω ο άσχετος? Για ποιον ακριβώς λόγο? Δεν ειναι δημόσιος φορέας ως γνωστόν. Υφίσταται απο τις ανακεφαλαιοποιησεις που θα τις πληρώνει ο Έλληνας πολιτης για αλλες τρεις κ βάλε γενιές. Αυτοι γιατι παίρνουν συντάξεις Λουξεμβούργο? Γιαννη ξερεις κατι γιαυτό? Μηπως γνωρίζεις οτι το μεσο εφαπαξ κινειται στα 200.000 ευρω?

κορόίδο

η Τράπεζα της Ελλάδος δεν ειναι δημόσιο. ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΥΠΕΡΑΝΩ του Δημοσίου. Ειναι rothchild. To δημόσιο ανήλει στην ΤΤΕ και οχι το αντίθετο. Ρούφα λοιπόν το αυγό σου μπούλη, και καλώς ήρθες στο "προτεκτοράτο".

Ρε συ Τόνυ...

... εσύ που τα ξέρεις όλα, τι πραγματοποιήθηκε από το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης;

Θεσσαλονίκη - Μακεδονία

Θα μας πει κάποιος ρε παιδιά και πόσο χρονών βγήκε στην σύνταξη;Για αυτόν τον λόγο τινάχθηκε το σύστημα στον αέρα .

ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΙΚΟΠΕΙ,ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΠΑΝΑΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ.ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΥΤΑ,ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ,ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΙΣΟΙ ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ.ΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΟΨΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΤΟ 55/100(1300 ΕΥΡΩ) ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΜΟΥ,ΚΑΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΕΑ ΠΕΡΙΚΟΠΗ 300-400 ΕΥΡΩ ΜΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΦΕΥΡΕΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ.ΕΑΝ ΗΜΟΥΝ ΝΕΟΣ ΘΑ ΕΙΧΑ ΦΥΓΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΛΑΣΚΑ ΑΚΟΜΗ.

Συνεχιστε έτσι...

Αριστεροί της πλάκας! Ευτυχώς που κάτι ντενεκέδες σαν κι αυτόν , ρίχνουν τις μάσκες και δείχνουν ποιο είναι το πραγματικό πρόσωπο όλων αυτων που πουλούσαν παραμύθια στον κόσμο με ψευτοϊδεολογίες. Κατα τα άλλα, το ντύσιμο λέτσου και τα μηχανάκια χρέπια τους μάραναν για να δείξουν πόσο "λαϊκοί" και απλοί είναι. Βρε ούστ!

OΛΥΜΠΟΣ 2918

Κατσε κατου ! Πιο χαμηλα δεν εχει λαμογια . . . των τριακοσιων ευρω . . . .. ουστ να μου χαθηται να χανεσται !

Nikos

Το πράγμα έχει ουρά, σε κάποια περιφερειακά κανάλια ανέφεραν απόψε ότι έχουν πιστωθεί κι λογαριασμοί σε ανθρώπους γειτονικών χωρών επειδή είχαν δουλέψει κάποια χρόνια στην Ελλάδα. Εγω δεν μπορω να καταλάβω θες να μοιράσεις λεφτά γιατί όλοι οι θεωρητικά δικαιούχοι να μην κάνουν αυτοί την αίτηση, να ελεγχθούν τα ΑΦΜ κι μετα να δώσεις τα λεφτά. Αλλα αν θέλεις απλα να το παιξεις μάγκας στον Σοιμπλε...

AMEA

ΠΡΟΣ ΣΥΡΙΖΑ...ολες θα κυκλοφορειτε με μπουργκες, γιατι ο κοσμος θα σας φτυνει, αν σας αναγνωριζει στο δρομο.

Με ποιό δικαίωμα;

Με ποιό δικαίωμα ιδιοποιήθηκε δημόσιο χρήμα που δόθηκε από λάθος (δηλ. που πρέπει να επιστραφεί στο δημόσιο) και το έδωσε σε τρίτους δηλ. σε "απεργιακό ταμείο" (δηλ. να πληρώνονται από αυτό το πολύτιμο δημόσιο χρήμα υπάλληλοι που δεν θα δουλεύουν, αλλά θα κάνουν απεργία); με ποιό δικαίωμα; δεν λέγεται αυτό κατάχρηση - ιδιοποίηση δημόσιου χρήματος; πρέπει να επιστραφεί στο δημόσιο με τόκους και με προσαυξήσεις και να υπάρξει και όποιο άλλο ποινικό μέρος προβλέπεται για ιδιοποίηση και κατακράτηση δημόσιου χρήματος που δόθηκε κατά λάθος. Το ό,τι το έδωσε σε τρίτους ούτε διορθώνει το λάθος, ούτε αποζημιώνει το δημόσιο. Επίσης δόθηκαν τα προβλεπόμενα πρόστιμα από την αστυνομία για την προκλητική οδήγηση χωρίς κράνος έξω από τη βουλή και για αυτήν την προκλητική προσβολή του ΚΟΚ; οι ποινικές τιμωρίες πρέπει να είναι παραδειγματικές σε αυτές τις περιπτώσεις. Η συνεχής παραβίαση του ΚΟΚ και της νομοθεσίας είναι η αιτία για εκατοντάδες θανάτους ετησίως και όποιος περιφρονεί δημόσια τους νόμους και την έννομη τάξη πρέπει να τιμωρείται παραδειγματικά.

Κι όπως λέει και καποιος

Αριστεροί είναι,όχι ηλίθιοι!!

John

Δε το πήρε κατα λάθος φιλε, το δικαιούνταν τυπικά λόγω του οτι ο νόμος δεν λάμβανε υπόψη τα συνολικά εισοδήματα αλλα το ύψος της σύνταξης μονο. Διάβασε λιγο καλύτερα το άρθρο σε παρακαλώ.

κουλις

παιδια απο οσο γνωριζω το ποσο πιστωθηκε στο λογαριασμό του χωρις να κανει αιτηση. η συνταση του Μπαλαουρα δε δινεται απο το κρατος αλλα απο την ΤτΕ που καταβαλει τις συνταξεις. προφανως για να ειναι μεσα στο συστημα μισθοδοσιας της ΤτΕ και το βοηθημα αυτο καταβληθηκε απο την ΤτΕ, οποτε και εκει το επεστρεψε ορθως. οι 1οι που ειδαν την μισθοδοσια του ειναι οι σημερινη ηγεσια του συλλογου συνταξιουχων ΤτΕ και πολιτικοι αντιπαλοι επι χρονια του Μπαλαουρα. απλα τα πραγματα.

ε

οποιος ξερει να μας πει,ο μπαλαουρας ηταν υπαλληλος της τραπεζας ελλαδος,του εδοσαν ενα βοηθημα 300 ευρω, πως βρεθηκε ο μπαλαουρας στους χαμηλοσυνταξιουχους, τι μπορει να εχει γινει, υποψιαζομε οτι στο μοιρασμα του βοηθηματος εχει γινει λαμογια,αντι να πανε ολα στους μπατηριδες μερικες δεκαδες εκατομυρρια τα τσεπωσαν οι συριζαιοι,.θελει ψαξιμο

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης