Τούρκοι ζητούν μαζικά άσυλο στην Ελλάδα: Συνελήφθησαν ακόμα έξι άτομα

Τούρκοι ζητούν μαζικά άσυλο στην Ελλάδα: Συνελήφθησαν ακόμα έξι άτομα

Τα μέλη δύο οικογενειών από την Τουρκία υποστήριξαν ότι κινδυνεύει η ζωή τους και ότι βρίσκονται υπό καθεστώς διωγμού, καθώς οι τουρκικές αρχές τους συνδέουν με το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016 - Πάνω από 100 αιτήσεις συνολικά

Τούρκοι ζητούν μαζικά άσυλο στην Ελλάδα: Συνελήφθησαν ακόμα έξι άτομα
Σε τριψήφιο νούμερο έχει ανέλθει, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Associated Press, ο αριθμός των Τούρκων που έχουν ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα
μετά το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016 εναντίον του
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Τελευταίο «κρούσμα», όπως αναφέρεται στο έγκυρο αμερικανικό δίκτυο, αποτελούν τα έξι μέλη δύο οικογενειών από την Τουρκία, τα οποία εντοπίστηκαν στην περιοχή του Έβρου και συνελήφθησαν από τις ελληνικές αρχές.

Κλείσιμο
Οι έξι Τούρκοι υπήκοοι υποστήριξαν ότι θα υποβάλουν και επισήμως το αίτημά τους, καθώς στη γειτονική χώρα αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο δίωξης και κινδυνεύει η ζωή τους. 

Οι δύο τουρκικές οικογένειες μεταφέρονταν στην Ελλάδα από έναν 38χρονο Τυνήσιο  και έναν 21χρονο Μαροκινό, οι οποίοι είχαν λάβει αμοιβή ως διακινητές. Οι δύο τελευταίοι επίσης συνελήφθησαν από τις ελληνικές αρχές.

Το Αssociated Press επικαλείται πηγές της ελληνικής αστυνομίας και αναφέρει ότι από το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου και έπειτα, πάνω από 100 Τούρκοι πολίτες έχουν διαφύγει σε ελληνικό έδαφος και έχουν ζητήσει άσυλο, επικαλούμενοι διώξεις και κίνδυνο της ζωής τους.

Στον αριθμό αυτό περιλαμβάνονται και οι 8 Τούρκοι αξιωματικοί, οι οποίοι διέφυγαν στην Ελλάδα με ελικόπτερο λίγες ώρες μετά το πραξικόπημα. Μετά την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου να μην τους εκδώσει στην Άγκυρα, προκλήθηκε διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, με το καθεστώς Ερντογάν να εκτοξεύει απειλές και να προβαίνει σε σόου και άλλες προκλήσεις στο Αιγαίο. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης