ΣτΕ: Πώς φτάσαμε στο 14-11 για τον αντισυνταγματικό νόμο Παππά

ΣτΕ: Πώς φτάσαμε στο 14-11 για τον αντισυνταγματικό νόμο Παππά

Επικράτησε η σκληρή γραμμή και  δεν δόθηκε προθεσμία για να διορθωθεί «εν λειτουργία» ο νόμος όπως ήταν η επικρατέστερη εκδοχή- Ο διαγωνισμός είναι σαν να μην έγινε ποτέ - Χρειάστηκαν δύο διαλείμματα στη συνεδρίαση για να αποφορτιστεί η ατμόσφαιρα

Κατέπεσε, από τη διευρυμένη  Ολομέλεια  του Συμβουλίου της Επικρατείας, ως αντισυνταγματικός ο  νόμος Παππά με τον οποίο παρακάμφθηκε το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο (ΕΣΡ) για τη διαδικασία χορήγησης των τηλεοπτικών αδειών.

Μετά από μια σκληρή νομική μάχη που κράτησε πάνω από 5:30 ώρες η Ολομέλεια του ΣτΕ αποφάσισε με ψήφους 14 έναντι 11 πως ο νόμος Παππά είναι αντισυνταγματικός.
Η απόφαση αιφνιδίασε διότι όλη την ημέρα το επικρατέστερο σενάριο, ήθελε την απόφαση να μιλά για αντισυνταγματικότητα του νόμου, αλλά παράλληλα να δίνει προθεσμία στην κυβέρνηση να τον «διορθώσει», με την συγκρότηση του ΕΣΡ.

Αντίθετα λοιπόν από τα αναμενόμενα φαίνεται πως επικράτησε η «σκληρή γραμμή» και δεν δόθηκε προθεσμία για να διορθωθεί «εν λειτουργία» ο νόμος Παππά , κάτι που σημαίνει πως ο διαγωνισμός είναι σαν να μην έγινε ποτέ.
Αυτό σημαίνει πως όλα τα υπάρχοντα κανάλια μένουν σε λειτουργία.

Ειδικότερα, ο  νόμος Παππά (νόμος 4339/2015 ) κρίθηκε από την Ολομέλεια  του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, κατά πλειοψηφία  (14 έναντι 11),  αντισυνταγματικός.
Οι  25 αντιπρόεδροι και  σύμβουλοι Επικρατείας του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου κατά την σημερινή πέμπτη κατά σειρά διάσκεψη,  μετά από έντονες νομικές αντιπαραθέσεις αποφάνθηκαν  ότι ο νόμος προσκρούει στις επιταγές του άρθρου 15 του Συντάγματος, το οποίο καθορίζει ως μόνο αρμόδιο όργανο για τη χορήγηση των τηλεοπτικών αδειών το ΕΣΡ.

Κατά την σημερινή διάσκεψη επικράτησε ένταση και αντιπαράθεση μεταξύ των δικαστών η πλειοψηφία των οποίων τάχθηκε υπέρ της αντισυνταγματικότητας του νόμου Παππά.

Χαρακτηριστικό είναι ότι στις 5:30 ώρες που διήρκεσε η επίμαχη διάσκεψη έγιναν δύο διαλείμματα προκειμένου να  αποφορτιστεί η ατμόσφαιρα, ενώ κατά την διάρκεια των διαλειμμάτων είχαν δημιουργηθεί πηγαδάκια.

Η πρόταση η οποία δεν έγινε δεκτή από την πλειοψηφία του ΣτΕ και προτάθηκε  από αντιπρόεδρο, προέβλεπε  την  ενεργοποίηση του άρθρου 50 του Προεδρικού Διατάγματος 18/1989 που αφορά το Συμβούλιο της Επικρατείας, έτσι ώστε μέσα σε 6 μήνες  να συγκροτηθεί το ΕΣΡ και να αποφασίσει για το εάν η διαδικασία που τηρήθηκε για την  έκδοση  των τεσσάρων αδειών των  τηλεοπτικών σταθμών είναι ή όχι σύννομη ή αν αντιμετωπίζει άλλα προβλήματα τα οποία επιδέχονται θεραπείας (βελτιώσεων, κ.λπ.).

Και στην συνέχεια, η πρόταση αυτή που δεν πέρασε και δεν μπήκε καν σε ψηφοφορία, προέβλεπε ότι θα επανέλθει και πάλι η Ολομέλεια του ΣτΕ με άλλη σύνθεση να κρίνει οριστικά τις προσφυγές των τηλεοπτικών σταθμών.

Φυσικά αφού ο νόμος Παππά κρίθηκε αντισυνταγματικός, οι δικαστές δεν προχώρησαν να εξετάσουν το ζήτημα του αριθμού (4) των αδειών που χορηγήθηκαν.

Εξερχόμενος της συνεδρίασης ο πρόεδρος του ΣτΕ κ. Σακελλαρίου, τόνισε στις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων πως «:Δεν μπορώ να κάνω καμία απολύτως δήλωση. Η διάσκεψη είναι μυστική».

Πάντως, κατά την προηγούμενη διάσκεψη της περασμένης Δευτέρας, ο εισηγητής της υπόθεσης σύμβουλος Επικρατείας, Γεώργιος Παπαγεωργίου  τάχθηκε υπέρ της συνταγματικότητας του νόμου Παππά.

Να σημειωθεί ότι στην εν λόγω Ολομέλεια συμμετείχαν 31 δικαστές, αλλά  δύο αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας και δεν συμμετέχουν, ένας είναι αναπληρωματικός και τρεις είναι πάρεδροι, οι οποίοι συμμετέχουν μεν αλλά δεν έχουν δικαίωμα ψήφου

ΣΧΟΛΙΑ (389)

διαφωνω

οχι δεν είναι πολιτικη αποφαση ο ΕΝΦΙΑ, είναι ακομα χειρότερα. Είναι αντισυνταγματικός ο νομος με τον οποιο επιβλήθηκε. Είναι φορος κεφαλικος, ανεξαρτήτως εισοδήματος, σε μια χωρα ανέργων, ειναι μέτρο πιεσης για κατάσχεση κατοικιών.

diiphovos

ο ενφια δεν ειναι κεφαλικός φορος, αφου στηριζεται σε υπαρκτα περιουσιακα στοιχεια..αντισυνταγματικος ειναι ο αυθαιρετος καθορισμος αντικειμενικών αξιων που δεν εχουν σχεση με την αγοραια...και τον πληρωνουμε γιατι ολοι πλην των μισθωτων φοροδιαφευγατε ασυστολα απο ιδρυσης Ελληνικου κρατους...

Ενας περαστικος εφοριακος

Η απορια μου ειναι βρε @diiphovos, πως ειναι δυνατον να φοροδιαφευγει ενας δημοσιος υπαλληλος,αφου τα χρηματα ειναι μετρημενα κουκια,και οι μισθοδοτικες καταστασεις βγαινουν αυτοματα. Να μας εξηγησεις αμα ξερεις κατι. Ο ιδιωτης πιο ευκολα να φοραποφυγει,δεν κοβει αποδειξεις,δεν δηλωνει εσοδα κλπ,γνωστα ολα αυτα. Ειλικρινα πες μας,πως ειναι δυνατον να φοροδιαφευγει ο δημοσιος για τι εισοδημα του,να μαθουμε,δωσε μας τα φωτα σου

Σωτήρης

τους μισθους πεινας τους εκγρίνει το ΣτΕ? το ξεπουλημα της εθνικης περιουσίας? την πωληση σε Λατσηδες και σε ξενους χιλιάδων εκταριων γης που οι παπούδες μας πολέμησαν για το κάθε εκατοστό της χωρας μας? ΞΕΦΤΙΛΕΣ!!!!!!!!!!!!! σας σιχαθηκαμε ολους!!! ευτυχως που εγιναν αυτά τα πραγματα και φαγωθηκατε μεταξυ σας για τις αδειες και πειστηκε και ο τελευταιος Ελληνας για την κατάντια των πολιτικών,των δικαστικών και των διεφθαρμενων καναλιών!!!

Δυστυχώς Αποτύχαμε

Στη δικαιοσύνη οι δικαστές είναι τόσο ανεξάρτητοι όσο οι διαιτητες στο ποδόσφαιρο... Και οι πολίτες χούλιγκαν βρήκαν ευκαιρία οι μέν να βρίζουν τους 11 δικαστές και οι δέ να βρίζουν τους 14...!!! Το οτι το ντερμπι ήταν στημένο δεν το συζητάμε...

Chris13

Μία ζωή ραγιάδες και δούλοι στο ελλαντα.ρε καλά σας κάνουνε τα αφεντικά σας και σας μαστιγώνουν το θέλετε και οι ίδιοι.εκει να προσκυνήσετε τον πλούτο και τη διαπλοκή ρηχά ανθρωπάκια δεν σας λυπάμαι....ρε μαστίγιο στα πρόβατα!!!

νομικός

Στη Δικαιοσύνη επικρατεί σαπίλαααααααααααααααααααααααααααααααααααααααα!!!!!!! Είναι αυτή που υποστηρίζει τη διαπλοκή και την παρανομία σε τούτη τη χώρα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Έβγαλε συνταγματικά και τα μνημόνια ακόμα που σήμαιναν υποδούλωση της χώρας στους ξένους !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ο λαός ας τα βλέπει.

Nope.

Γιατί σαπίλα; Επειδή ακύρωσε έναν σάπιο και δικτατορικό νόμο; Αυτή είναι η σαπίλα για σένα; Λυπάμαι πραγματικά.

Απίστευτοι

Ειστε απίστευτοι!!!!Οι δικαστές κρίνουν τους νόμους,η εκάστοτε κυβέρνηση με τη βουλή νομοθετεί. Τι δεν καταλαβαίνετε? ο ενφια είναι πολιτική απόφαση.Αρα αν είναι νομικά οκ κρίνεται έπειτα από προσφυγή στη δικαιοσύνη. Αν είναι κοινωνικά δίκαιος όμως κρίνεται πολιτικά. 2 χρόνια κυβέρνηση γιατί συνεχίζει να τον κρατά και να τον εφαρμόζει με τόση επιμέλεια? Η κάθε είδους φορολογία είναι επίσης πολιτική απόφαση. Γιατί δε φέρνει νομους προς ψήφιση στη βουλή να μειωθουν οι φορολογίες? Για κάθε μία μονάδα μείωση της φορολογίας 2,5 μονάδες ανάπτυξη,γκεκε? Αλλά η γλύκα της εξουσίας επικαλείται πάντοτε το λαό και τη Δημοκρατία. Με τις υγείες σας.

Οι φοροι και η ανεργια φερνουν αυτοκτονιες

Ο ανικανος πολιτικος φαινεται απο το οτι για να φερει εισροη χρηματος στα ταμεια,βαζει φορους,και κοντρα φορους. Ο ικανος πολιτικος, μειωνει τους φορους και βοηθαει το εμποριο και την καταναλωση,και τσεπωνει γρηγορα και ευκολα τα χρηματα που χρειαζεται απο τον ΦΠΑ. Γενικως συμφωνω,ειναι αντισυνταγματικος και ο ΕΝΦΙΑ και ο Φορος Αλληλεγγυης. Και το ΟΧΙ που δεν εφαρμοστηκε ποτε να κοιταξει το ΣτΕ προτεινω

Victor

Αυτοί οι κομμουνιστές θα ήταν επικίνδυνοι αν δεν ήταν τόσο φαιδροί και ανίκανοι! Είναι βαθιά αντιδημοκράτες και αν έλεγχαν το στρατό ή την αστυνομία σήμερα δεν θα υπήρχε δημοκρατία και θα στοιβαζόμασταν στα ελληνικά γκουλάγκ, αν δεν είχαν προλάβει να μας ξεκάνουν.

Κατάντια...

Κρίμα το να γυρίζεις και να βρίζεις την δικαιοσύνη για μία απόφαση που δεν είναι της αρεσκείας σου είναι κατάντημα. Και μάλιστα ξεχνάει κανάλια που τον στήριξαν στα πρώτα του βήματα (όπως το mega) και στην συνέχεια ο Alpha. Κρίμα τον παρακολουθούσα από παιδί αλλά ύστερα από αυτό δεν πρόκειται να ξαναδώ εκπομπή του. Από "ανεξάρτητος" κατάντησε φιλοκομματικός ανοιχτά πλέον!

DeFacto

Αυτά συμβαίνουν όταν βάζουν νομικο σύμβουλο τον καθε Καρανικα. Ο Παππάς θα έπρεπε πρωτα να πάρει την απόφαση του ΣτΕ κ μετα να προκυριξει τον διαγωνισμό παρωδία.Αλλά πήγε να το παίξει πονηρός σαν γνήσιος αριστερός και έκανε του κεφαλιού του,πήγε να το παίξει μέγας νομοθέτης ενω στην πράξη δεν ξέρει να χωρίσει δυο γαιδαρων άχυρα. Τώρα αμα τα κανάλια κανουν προσφυγές κ ζητήσουν αποζημίωση για τις ζημιες που έπαθαν τόσους μηνες ποιος θα τις πληρώσει ο κύριος Παππάς ή ο Καρανικας;

Πηγαινετε από εκεί που ήρθατε

Σκυλιά του φασισμού και του ολοκληρωτισμου, δεν χρειαζόταν να έχουμε αποφαση του ΣτΕ να απόφασει κάτι τόσο οφθαμοφανές ότι είναι αντισυνταγματικο. Φαινόταν από μόνο του. Έκανε μπαμ από μακρυά. Και με την αμέριστη συμπαράσταση των αναθεματισμενων ανελ. Πού με την πρώτη ευκαιρία πρέπει να γινει ενδελεχης έλεγχος τών περιουσίων τους. Αλλα συμβαίνει αυτό που λέει ο κόσμος όλος. ΕΙναι Σταλινικη απάτη για να μην αναφέρονται τα πρόβληματα, όπως η πείνα που έχει κυριεύσει ολόκληρο το έθνος. Περισσότερο τα μικρα παιδιά. Δεν αντιλαμβανονται την απέχθεια που προξενουν ακόμα και στους εταιρους μας στην ΕΕ, που τους φέρνει έμετό καθεστώτα Μαρξιστικα, όπου απογορευτικε σε πρώην ανατολικά κράτη, το ΚΚ, που εξομοιωθηκε με το ναζιστικό. Πού είναι λάθος, γιατί οι Χιτλερικοι προξένησαν με τον β' παγκοσμιο 50 εκατομμύρια νεκρούς, έναντι 100 εκατομμύρια νεκρούς στην Σταλινικη περιοδο. Με άπειρα βασανιστήρια. Δολοφόνοι,των ανελ, πηγαίνετε από εκεί που ήρθατε .

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης