Μαρτυρίες σοκ μεταναστών μετά τη δολοφονία του Αφγανού

Μαρτυρίες σοκ μεταναστών μετά τη δολοφονία του Αφγανού

Μιλούν στο protothema.gr για νύχτες τρόμου - Για γκετοποίηση του Ελληνικού και αδιαφορία του κράτους κάνει λόγο ο δήμαρχος της περιοχής 

Μαρτυρίες σοκ μεταναστών μετά τη δολοφονία του Αφγανού
Νύχτες τρόμου καταγγέλλουν ότι περνούν οι πρόσφυγες και μετανάστες στο κέντρο φιλοξενίας του Ελληνικού αφού κάθε βράδυ δημιουργούνται επεισόδια που καταλήγουν σε συμπλοκές.

Όπως χαρακτηριστικά δηλώνουν οι μετανάστες μιλώντας στο protothema.gr σχεδόν καθημερινά βγαίνουν μαχαίρια, ενώ παρά το γεγονός ότι υπάρχουν μικρά παιδιά και οικογένειες, το αλκοόλ σε συνδυασμό με τα ναρκωτικά δίνουν και παίρνουν στους χώρους διαμονής τους. 

Κλείσιμο
«Βγήκαν μαχαίρια. Κάθε βράδυ τσακώνονται. Φοβόμαστε πάρα πολύ. Το απόγευμα ξεκίνησαν τα επεισόδια. Δεν έχω ιδέα για ποιο λόγο συνέβη αυτό. Ήμουν στην Ομόνοια και όταν γύρισα είδα να παλεύουν και να χρησιμοποιούν μαχαίρια. Δεν έχω ιδέα γιατί συνέβη ο,τι συνέβη» ανέφερε τρομοκρατημένος ο Σάιντ από το Αφγανιστάν.



«Ένας άνθρωπος πέθανε και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν. Τα σύνορα είναι κλειστά και αρκετοί άνθρωποι έχουν ένταση εδώ. Κάθε μέρα παλεύουν. Δεν καταλαβαίνω το γιατί. Ακόμη και φίλοι παλεύουν μεταξύ τους. Συνήθως τους επηρεάζει το αλκοόλ που πίνουν και γι΄αυτό μαλώνουν. Παλεύουν με μαχαίρια» εξήγησε ο Μουσταφά από το Αφγανιστάν.

Σύμφωνα με την αστυνομία το χθεσινοβραδινό περιστατικό προέρχεται σε συμπλοκή ανάμεσα σε ομάδες που θέλουν να έχουν τον έλεγχο διακίνησης ναρκωτικών. Ήδη από νωρίς το πρωί βρέθηκε στις εγκαταστάσεις του ελληνικού κλιμακίου του τμήματος ανθρωποκτονιών της ΕΛ.ΑΣ που διενεργεί προανάκριση. Οι αστυνομικοί έλαβαν καταθέσεις για το χθεσινοβραδινό περιστατικό, καθώς ο άνθρωπος που τραυμάτισε θανάσιμα έναν πρόσφυγα δεν έχει συλληφθεί.

«Τόσο εγώ όσο κι άλλοι συνάδελφοι μου έχουμε καταγγείλει εδώ και μήνες ότι στο κέντρο του Ελληνικού στην πλάτη χιλιάδων ανθρώπων που ζουν σε άθλιες συνθήκες έχουν αναπτυχθεί διάφορες ομάδες που λειτουργούν παραβατικά.  Είτε για ναρκωτικά είτε για άλλες καταστάσεις του ποινικού κώδικα. Δυστυχώς η πολιτεία δεν μας έχει ακούσει και το Ελληνικό έχει γκετοποιηθεί τελείως», είπε ο δήμαρχος Ελληνικού, κ. Γιάννης Κωνσταντάτος που βρέθηκε στις εγκαταστάσεις του κέντρου προκειμένου να ενημερωθεί από κοντά για το τι συμβαίνει.

Δείτε τι δήλωσαν στο protothema.gr ο δήμαρχος Ελληνικού και ένας μετανάστης για τα επεισόδια





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης