Το λιμάνι του Πειραιά θυμίζει Ειδομένη: Άλλοι 600 πρόσφυγες έφτασαν το πρωί

Το λιμάνι του Πειραιά θυμίζει Ειδομένη: Άλλοι 600 πρόσφυγες έφτασαν το πρωί

Οι μετανάστες και πρόσφυγες που έχουν καταλύσει σε επιβατικούς σταθμούς και στην πέτρινη αποθήκη του ΟΛΠ στο λιμάνι του Πειραιά, ανέρχονται σε 3.430, σύμφωνα με καταμέτρηση του Λιμενικού που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης

Το λιμάνι του Πειραιά θυμίζει Ειδομένη: Άλλοι 600 πρόσφυγες έφτασαν το πρωί
Ασφυκτική εξακολουθεί να είναι η κατάσταση στο λιμάνι του Πειραιά καθώς συνεχώς καταφτάνουν κατά εκατοντάδες νέοι πρόσφυγες
και μετανάστες από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Κλείσιμο
Το λιμάνι του Πειραιά παραμένει ένα απέραντο hot spot, υποδεχόμενο σε καθημερινή βάση ανθρώπινες ψυχές. 

Tο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο "Αριάδνη", έφτασε στον Πειραιά με 600 μετανάστες και πρόσφυγες από δύο νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Το πλοίο παρέλαβε 486 πρόσφυγες από τη Μυτιλήνη και 114 από τη Χίο.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν αυτή τη στιγμή οι λιμενικές και οι αστυνομικές Αρχές είναι ότι θα πρέπει να πείσουν τους πρόσφυγες και μετανάστες ότι η μεταφορά τους σε πιο ασφαλείς και λειτουργικές δομές δεν θα τους εγκλωβίσει και ότι προς το παρόν τα σύνορα στην Ειδομένη είναι κλειστά.

Μάλιστα για τον λόγο αυτό, με τη βοήθεια μεταφραστών σε πολλούς από τους μετανάστες και πρόσφυγες επέδειξαν βίντεο και φωτογραφίες από διάφορα κέντρα φιλοξενίας που πρόκειται να μεταφερθούν.


Οι μετανάστες και πρόσφυγες που έχουν καταλύσει σε επιβατικούς σταθμούς και στην πέτρινη αποθήκη του ΟΛΠ στο λιμάνι του Πειραιά, ανέρχονται σε 3.430, σύμφωνα με καταμέτρηση του Λιμενικού που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης.


Το μεσημέρι αναχώρησαν με πούλμαν από το λιμάνι του Πειραιά 98 μετανάστες και πρόσφυγες με προορισμό χώρο προσωρινής φιλοξενίας στο Λαύριο και 543 για το κέντρο φιλοξενίας στη Ριτσώνα Χαλκίδας.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης