Μόλις έναν στους 10 διοικητές Νοσοκομείων κράτησαν ο Πολάκης και ο Ξανθός

Μόλις έναν στους 10 διοικητές Νοσοκομείων κράτησαν ο Πολάκης και ο Ξανθός

Η ηγεσία του υπουργείου επιμένει να μην αποσαφηνίζει τη βάση αξιολόγησης και τα κριτήρια επί των οποίων «μετρήθηκε» το έργο των διοικητών και αναπληρωτών

Μόλις έναν στους 10 διοικητές Νοσοκομείων κράτησαν ο Πολάκης και ο Ξανθός
Μόλις ένας στους δέκα διοικητές του ΕΣΥ… προβιβάστηκαν μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης από την Επιτροπή του υπουργείου Υγείας, μιας διαδικασίας που πυροδότησε έντονες αντιδράσεις και καταγγελίες για προσχηματικό περιεχόμενο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, από τους συνολικά 127 διοικητές και αναπληρωτές διοικητές που υπηρετούσαν στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας, παραμένουν στις θέσεις τους 16 διοικητές και αναπληρωτές διοικητές των νοσοκομείων της χώρας. Οι υπόλοιποι είτε παύονται, είτε έχουν γίνει δεκτές οι παραιτήσεις τους.

Βεβαίως, αυτό που επιμένει να μην αποσαφηνίζει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, είναι η βάση της αξιολόγησης και τα κριτήρια επί των οποίων μετρήθηκε το έργο και η θητεία των διοικητών. Αντιθέτως, αυτό που επανέλαβε αρκετές φορές τις τελευταίες ημέρες ο υπουργός Υγείας, κ. Ανδρέας Ξανθός, είναι ότι «διατηρούμε το δικαίωμά μας -γιατί εμείς έχουμε την τελική επιλογή- ακόμα και στις περιπτώσεις που η Επιτροπή εισηγείται θετικά, σε ένα ποσοστό από αυτό να συνεκτιμήσουμε και άλλα πράγματα, όπως για παράδειγμα την εν γένει συμπεριφορά, τον βίο και την πολιτεία του κάθε Διοικητού».

Ποιοι διοικητές «προήχθησαν» στην αξιολόγηση

Κλείσιμο
Πιο συγκεκριμένα, παραμένουν στις θέσεις τους οι κάτωθι: Ειρήνη Κωνσταντοπούλου (αναπληρώτρια διοικήτρια Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Πατρών), Ευάγγελος Χατζημαργαρίτης (αναπληρωτής διοικητής Γενικού νοσοκομείου Κύμης), Χαράλαμπος Μπαλής (αναπληρωτής διοικητής νοσοκομείου Βόλου), Αναστάσιος Μίχας (αναπληρωτής διοικητής Γενικού νοσοκομείου Καρύστου), Πέτρος Σερίδης (αναπληρωτής διοικητής νοσοκομείου «Άγιος Παύλος»), Ευδοκία Παπαγεωργίου (διοικήτρια νοσοκομείου Σπάρτης), Φώτης Βαββάς (διοικητής Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ιωαννίνων), Ηλιάνα Κωστάκη (αναπληρώτρια διοικήτρια Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ιωαννίνων), Σπύρος Δερδεμέζης (νοσοκομείο Φιλιάτων), Εμμανουήλ Παπασάββας (διοικητής Παίδων), Παναγιώτα Μητσάκη (διοικήτρια Πολυκλινικής), Γιάννης Πετρόχειλος (διοικητής «Ερυθρού Σταυρού»), Χρήστος Παπαχρήστος (διοικητής Τζάνειου), Νίκος Τουρούτσικας (αναπληρωτής διοικητής Ιπποκράτειου), Αθανάσιος Θεοχάρης (αναπληρωτής διοικητής Δρομοκαϊτειου), Γιώργος Μπέζος (διοικητής νοσοκομείου Καλαμάτας).

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, «για πρώτη φορά οι διοικητές και αναπληρωτές διοικητές των νοσοκομείων που είχαν οριστεί από προηγούμενη κυβέρνηση, πέρασαν από διαδικασία αξιολόγησης και ορισμένοι από αυτούς διατήρησαν τις θέσεις τους.

Μέσα στις επόμενες μέρες το υπουργείο Υγείας θα προχωρήσει σε προκήρυξη για την κάλυψη των θέσεων με ανοιχτή πρόσκληση. Τα τυπικά προσόντα θα είναι ακριβώς τα ίδια με τις ανάλογες προκηρύξεις του παρελθόντος, ενώ θα συνεκτιμηθούν για πρώτη φορά προσόντα, όπως οι μεταπτυχιακοί και διδακτορικοί τίτλοι οι οποίοι θα είναι συναφείς με το αντικείμενο».

Τόσο ο κ. Ξανθός όσο και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, κ. Παύλος Πολάκης υπεραμύνονται της Επιτροπής Αξιολόγησης την οποία οι ίδιοι διόρισαν, αλλά και της διαδικασίας. Δεν αναφέρουν τα κριτήρια με τα οποία ελέγχθηκε και αξιολογήθηκε η θητεία των αξιωματούχων του ΕΣΥ, ούτε απαντούν στις αιτιάσεις τόσο των ίδιων των στελεχών, όσο και φορέων περί της προσχηματικής προσωπικής συνέντευξης που κλήθηκαν να δώσουν οι αναπληρωτές και οι διοικητές.

Τέλος, παρουσιάζουν ως «άλλοθι» για το αποτέλεσμα της αξιολόγησης και της… παταγώδους αποτυχίας της πλειονότητας των διοικητών καθώς βαθμολογήθηκαν κάτω από τη βάση, ότι στην Επιτροπή συμμετέχει στέλεχος της αντιπολίτευσης, ο Πρόεδρος του ΚΕΣΥ και πρώην Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, ο κύριος Σκανδαλάκης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης