Στο εδώλιο 64 πρόσωπα για το σκάνδαλο της Siemens

Στο εδώλιο 64 πρόσωπα για το σκάνδαλο της Siemens

Καραβέλας, Γεωργίου, Μαυρίδης, Τσουκάτος και Χριστοφοράκος στη λίστα των κατηγορουμένων - Απαλλάσσονται άλλα 80 πρόσωπα

Εδώλιο για συνολικά 64 πρόσωπα μεταξύ των οποίων και ο άλλοτε ισχυρός άνδρας της Siemens Μιχάλης Χριστοφοράκος δείχνει το συμβούλιο εφετών με βούλευμα που εξέδωσε για την υπόθεση με τα «μαύρα» ταμεία του γερμανικού κολοσσού. 

Οι δικαστές κρίνουν ότι πρέπει να οδηγηθούν σε δίκη 64 κατηγορούμενοι, προκειμένου να δικαστούν για τη «σύμβαση 8002» που αφορούσε την ψηφιακο ποίηση του ΟΤΕ. 

Η παραπομπή των κατηγορουμένων σε δίκη έρχεται πάντως δέκα χρόνια μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου και τις πρώτες δικαστικές έρευνες. 

Μεταξύ άλλων στο εδώλιο θα καθίσουν οι Χρήστος Καραβέλας, Ηλίας Γεωργίου, Πρόδρομος Μαυρίδης, Θόδωρος Τσουκάτος, 13 Γερμανοί πρώην στελέχη της μητρικής εταιρίας καθώς και πρώην διευθυντικά στελέχη του ΟΤΕ. 

Οι πράξεις που τους αποδίδονται κατά περίπτωση είναι: ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, ενεργητική και παθητική δωροδοκία καθώς και συνεργεία στις πράξεις αυτές. 

Με το ίδιο βούλευμα απαλλάσσονται από την κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης 80 κατηγορούμενοι καθώς και κάποιοι εξ αυτών για επιμέρους πράξεις λόγω παραγραφής.

Από όλες τις κατηγορίες απαλλάσσονται τα παιδιά του έως σήμερα καταζητούμενου Χρήστου Καραβέλα, Σάλινα, Αλεξια και Φοίβη. Με το βούλευμα τέλος διατηρούνται τα εντάλματα σύλληψης σε βάρος των, Μιχάλη Χριστοφοράκου, Χρήστου Καραβέλα και του τραπεζίτη Ζαν Κλόντ Οσβαλντ.

Όλα τα ονόματα

1) Πρόδρομος Μαυρίδης

2) Χρήστος Καραβέλας

3) Ηλίας Γεωργίου

4) Μιχάλης Χριστοφοράκος

5) Εμμανουήλ Σταυριανού

6) Αλέξανδρος Αθανασιάδης

7) Φόλκερ Γιουνγκ

8) Καρλ Φρίντριχ Φον Πίρερ

9) Χαιντ Γιοχιμ Νοιμπίρκερ (αυτοκτόνησε)

10) Ρόλαντ Κοχ

11) Τόμας Γκάνσβιντ

12) Χανς Γουόλτερ Μπερνσάου

13) Μάικλ Κουτσενρόιτερ

14) Ράινερ Νίντλε

15) Ράινχαρτ Σίκατσεκ

16) Ρούντολφ Βόλφγκανγκ

17) Χάιντς Βόλφγκανγκ Ερνστ Κάιλ φον Γιάγκεμαν

18) Φρανς Γιόζεφ Ρίχτερ

19) Λούντβιχ Αντον Χαινεριχ Γιάσπερ

Οι παραπάνω παραπέμπονται για ενεργητική δωροδοκία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

20) Γιώργος Σκαρτέλης,

21) Αθανάσιος Γρεβενίτης,

22)Παναγιώτης Βεργής,

23) Δημήτρης Κόκκινος,

24) Σωτήρης Τζούμας

25) Κωνσταντίνος Γκόγκας

26) Νικόλαος Νίντος

27) Γιώργος Καραπλής

28) Νικόλας Μανασής

29) Γεώργιος Αργυρόπουλος

30) Δημήτρης Γυφτόπουλος

31) Δημήτρης Κουβάτσος

32) Γεώργιος Αυλωνίτης

33) Παναγιώτης Νικάκης.

Οι παραπάνω παραπέμπονται για παθητική δωροδοκία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

34) Μάνφρεντ Μπρίντε

35) Γεώργιος Γεργιαννάκης

36) Γεώργιος Ναούμ

37) Ευάγγελος Μαρκόπουλος

38) Σπυρίδων Ταράζης

39) Αλέξανδρος Καλουτάς

40) Πολυξένη Παλαιογιώργου

41) Παντελεήμων Καράκωστας.

Οι παραπάνω παραπέμπονται για απλή συνέργεια σε παθητική δωροδοκία.

42) Παναγιώτα Κοκκίνου

43) Θεόδωρος Τσουκάτος

44) Ηλίας Πιταούλης

45) Γεώργιος Γενναίος

46) Φώτης Γενναίος

47) Κωνσταντίνος Βόσσος

48) Θεόδωρος Βόσσος

49) Στυλιανός Βίος

50) Σοφία Αραβοσίτα

51) Ευδοκία Μίχα

52) Παναγιώτης Παπούλιας

53) Βενετία Τερζάκη

54) Παναγιώτης Χαραμής

55) Γεώργιος Χρυστογιάννης.

Οι παραπάνω παραπέμπονται για άμεση συνέργεια σε παθητική δωροδοκία.

56) Γεώργιος Καλδής

57) Αλέξανδρος Λέτσας

58) Σταύρος Γιαννακάκης

59) Αθανάσιος Ράμμος

60) Βασίλειος Τυρογαλάς

61) Εμμανουήλ Παπαδογιαννάκης

62) Φάνης Λυγινός.

63) Ζαν Κλοντ Όσβαλντ

Οι παραπάνω παραπέμπονται για άμεση συνέργεια σε ενεργητική δωροδοκία και ξέπλυμα.

64) Μάρθα Δημητριάδη - Καραβέλα

Η σύζυγος του Χρήστου Καραβέλα παραπέμπεται για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. 

ΣΧΟΛΙΑ (33)

Πολύκαρπος Μαρκαράς

Συνεπώς ΝΑ !! .γιατι ψήφισαν το Μνημόνιο. Αφου λοιπόν πάνω απο 150 βουλευτές είχαν παραλάβει το δωράκι απο τον Χριστοφοράκο, ήταν υποχρεωμένοι και αυτοί με τη σειρά τους να ανταμείψουν την κυρα γερμανία που μέσω του Χριστοφοράκου μοίραζε μιεζενς απο την Ζιιμενς και πάντα ταύτα με απορρέουσα βλάβη της Ελλάδος !!! Το 2009 που η Ελληνική Δικαιοσύνη, ως σκεπτόμενη ούσα, εξαπέλυσε το ένταλμα για τον Χριστοφοράκο, κάποιοι δημόσιοι υπάλληλοι, της Δικαιοσύνης, εσκεμμένα με γνώση τους και με δόλο, καταφανέστατα για προσωπικό τους χρηματισμό.. καθυστέρησαν την αποστολή του εντάλματος, ετσι ώστε απο φρέσκο και μυρωδάτο, να φτάσει στην γερμανία..μπαγιάτικο και πεθαμένο.!!! Η ζημία που υπέστη η χώρα μας απο αυτήν την καθυστέρηση, δεν μπορεί να περιγραφεί με καμμία γλώσσα του κόσμου. Αφου ως ειναι κατανοητό η Ελληνική Δικαιοσύνη συμπεριλαμβάνει και σώφρονες, ας αρχίσει να τιμωρεί τους κατώτερους και αποδεδειγμένα εγκληματίες που προαναφέραμε, ήτοι τους συγκεκριμένους δημοσίους υπαλλήλους, οι οποίοι παρέβησαν τα καθήκοντα τους με σκοπό τον χρηματισμό κάλυψη εγκλημάτων άλλων προσώπων. Θα είναι μία καλή αρχή.ωστε να ελπίζουμε και για τα περαιτέρω. Εις επίρρωση των λόγων μας, συνηγορούν .. Διαφαίνεται λοιπόν πια γιατι συνέβησαν αυτά ολα τα παράξενα δηλ.η πρωτοφανής για τα Ιστορικά χρονικά της Ελλάδος κοινοπραξία συγκυβέρνηση δύο αντιπάλων κομμάτων, ήτοι Σαμαράς Βενιζέλος. Διαφαίνεται επίσης πεντακάθαρα. πόσο άνετα κατέστρεψαν την χώρα αυτά τα 2 κόμματα απο το μέγεθος των παρανομιών που διέπραξαν εναντίον του Συντάγματος μαςπ.χ. χαράτσι παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη κ.λ.π και πάντα ταύτα υπο την σιωπή των αμνών, ήτοι του ελληνικού λαού, καθ υποβολήν των ΜΜΕ.!!! Το πιο εύκολο κυνήγι είναι το κυνήγι του αποδιοπομπαίου τράγου. Ντουάιτ Αϊζενχάουερ, 1890-1969, Αμερικανός στρατηγός & πρόεδρος !!!!!!!!! Ο ανώτερος άνθρωπος σκέφτεται μόνο τη δικαιοσύνη. Ο κατώτερος άνθρωπος σκέφτεται μόνο τα συμφέροντά του. Κομφούκιος, 551-479 π.X., Κινέζος φιλόσοφος Γιώργος Παρασχάκης Πολυκάρπος Μαρκαράς

ΚΑΛΗ Η ΜΙΖΑ ΔΩΣΕ ΚΑΙ ΣΕ ΕΜΑΣ!!!

ΑΛΕΞΗ ΒΑΛΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΗ ΜΠΟΡΕΙΣ;;;;;;;;;;;;;;;;;;; ΣΙΓΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΧΑΖΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΝ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΘΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΕΝΑ ΚΟΜΑΤΙ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝΕ ΟΣΑ ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΕΡΑ ΒΑΣΙΚΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΑ ΚΑΠΟΥ ΚΡΥΜΕΝΑ ΚΑΛΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΨΑΞΤΕ ΒΡΕΣΤΕ ΤΑ ΥΣΤΕΡΑ.... ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ ΤΟ ΠΙΑΣΑΝΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝΕ ΟΣΟΙ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΕ ΣΤΗΝ ΟΛΗ ΙΣΤΟΡΙΑ.

Κώστας

Μπράβο στον Σύριζα επιτέλους όλα τα λαμόγια και οι κλέφτες στην φυλακή!!!!

GT-R

...επίσημα έγγραφα του υπουργείου των Οικονομικών από τα οποία αποδεικνύεται η τεράστια φοροκλοπή των Γερμανών της κυρίας Μέρκελ, που ληστεύουν τη χώρα μας σε φόρους, εισάγοντας πολυτελή αυτοκίνητα με 50% χαμηλότερες τιμές από την πραγματική, κλέβοντας δισεκατομμύρια φόρους από τον ελληνικό λαό! Πρόκειται για μια τεράστια ΑΠΑΤΗ την οποίαν έχουν οργανώσει όλες οι μεγάλες γερμανικές εταιρείες για να κερδίζουν με τις υποτιμολογήσεις που κάνουν, φόρους σε όλες τις χώρες του κόσμου.η αληθεια τσιγγανε λοιπον ειναι καπου στην μεση οπως καταλαβαινεις.ειχαμε ναι τα ΔΙΚΑ μας λαμογια οπως αντιστοιχα ειχαν και εχουν οι φιλοι σου οι don ktinovaxten...οπως λοιπον διαβασες ΔΕΝ ειναι και τοσο....ΑΘΩΟΙ...whos next...

Tσαντιρ

Μπρε γειτονια μου εισαι και ξερεις εκει μενιδι μερια. Ουλοι μπρε μερσεντα εκουνε και GTR

Ηπειρώτισσα

Γιατί η Δεξιά δεν τα έβγαζε στη φόρα αυτά τα ονόματα τόσα χρόνια που ήταν κυβέρνηση; Α, γιατί; Γεια σου , Βαρουφάκη μου ! Γεια σου Τσίπρα μου, λεβέντη!! Ήρθε ο καιρός ν αρχίσουν τα νταούλια για τους παρανόμους!!

ΛΟΛ

Σωστά τα λες, γιατί άλλωστε όπως όλοι ξέρουμε ο Άκης, το συνάφι του κι ο Παπαγεωργόπουλος επί ΣΥΡΙΖΑ μπήκανε στη φυλακή.

ρεβενίκος

Είναι ευκαιρία να πάρει το κράτος κανένα ευρόπουλο από τα κλεφτρόνια και τους μιζαδόρους. Βαρεθήκαμε να ακούμε για όλους αυτούς. Η ουσία είναι να πληρώσουν. Αυτό περιμένουμε.

kyriakos

Και τα κωλοσογα τους στη στενη.

ΠΟΛΙΤΗΣ

ΜΙΑ ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ! ΕΛΕΟΣ! Η ΣΙΕΜΕΝΣ ΗΤΑΝ Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΗΣ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΣΤΑΝΤΑΡ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΛΗΡΩΜΩΝ (ΜΙΖΩΝ) ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ- ΣΤΡΑΤΟ - ΟΣΕ ΚΛΠ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΣΙΕΜΕΝΣ ΧΩΡΙΣ ΜΙΖΑ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΟΙ ΠΑΝΤΕΣ!

xari

εχουμε δωσει μεγαλη παραγγελια στην sato για σκαμνια, και επεκταση των φυλακων τυπου Γαμα - τιποτα δεν είναι τυχαιο- για ολους αυτους τους μαγκες. θα δειτε τις κλουβες να πηγαινουν κομβοι στο Δομοκο. ( ενημερωτικα, μολις 10 εργασιμες κυβερναει ο Ξυριζα.........το άλλο, ότι ο Δραγασάκης εκοψε ολες τις χρηματοδοσεις προς τα < ελληνικα > καναλια το ξερατε?

Μα που πήγαν όλοι;

Μα που είναι οι στρατιές των γαλαζοπράσινων αντικειμενικών σχολιαστών, που στριμώχνονται σε άλλα θέματα; E βέβαια εδώ δε γράφει για Βαρουφάκη και Eurogroup, εδώ καίει!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

police_προκηρυξη

«Του έβγαλαν τα δόντια με πένσα» ανέφερε δημοσίευμα εφημερίδας στην Κύπρο - Το θύμα δεν έχει εμφανιστεί στις αρχές γιατί φοβάται ανέφερε ο δημοσιογράφος που έκανε το σχετικό ρεπορτάζ - Νοσοκομεία και γιατροί δεν κατέγραψαν κανένα περιστατικό αλλοδαπού που να ζήτησε ιατρική βοήθεια

metanastes_evros

Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταγγέλλει ότι γίνονται επιστροφές αιτούντων άσυλο και μεταναστών ακόμη και με τη χρήση βίας – Η αστυνομία αρνείται ότι χρησιμοποιεί τέτοιες πρακτικές και το Παρατηρητήριο ζητά διερεύνηση

jaguar

Το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο αναφέρει: «Για αυτούς στο βωμό του να πληγεί το Πάρκο δεν έχει σημασία να κινδυνέψουν ακόμη και να χαθούν ανθρώπινες ζωές. Προφανώς για αυτούς σημασία έχει να πληγεί το Πάρκο και αν υπάρχουν θύματα ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ θα τρομοκρατηθεί περισσότερο ο κόσμος»

23