Καλάζνικοφ και τμήμα από αντιαρματικό στο σπίτι του Ξηρού - Ετοίμαζε χτύπημα

Καλάζνικοφ και τμήμα από αντιαρματικό στο σπίτι του Ξηρού - Ετοίμαζε χτύπημα

Βαρύ οπλισμό έκρυβε στην Ανάβυσσο ο καταζητούμενος τρομοκράτης - Σε ποιες επιθέσεις έχει χρησιμοποιηθεί RPG στο παρελθόν

Καλάζνικοφ και τμήμα από αντιαρματικό στο σπίτι του Ξηρού - Ετοίμαζε χτύπημα
Βαρύ οπλισμό φαίνεται πως έκρυβε ο καταζητούμενος τρομοκράτης Χριστόδουλος Ξηρός, στο σπίτι όπου συνελήφθη το απόγευμα του Σαββάτου στην Ανάβυσσο. 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την εξονυχιστική έρευνα της αστυνομίας - που πάντως δεν έχουν ακόμα επιβεβαιωθεί επισήμως - στο σπίτι, που προφανώς χρησιμοποιούσε και ως γιάφκα ο Ξηρός, εντοπίστηκε ένα τμήμα αντιαρματικού όπλου RPG καθώς και επτά όπλα τύπου καλάζνικοφ. Στην αυλή του σπιτιού βρίσκονται πολλά σακιά με άμμο, τα οποία εξετάζεται εάν θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε κάποια επίθεση. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι βρέθηκε και εκρηκτική ύλη. 

Επίσης, οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα σφραγισμένο κουτί διαστάσεων ενός μέτρου επί 50 εκατοστά, το οποίο μεταφέρεται στα εργαστήρια της ΕΛΑΣ, ώστε να ανοιχθεί. 
Κλείσιμο

Αργά το βράδυ του Σαββάτου, οι πληροφορίες από την αστυνομία έλεγαν πως στην γιάφκα στην Ανάβυσσο, η αστυνομία βρήκε ρουκετοβολο, τρεις ρουκετες, οκτώ πιστόλια τύπου Καλάσνικοφ και μάλιστα το ένα με λέιζερ, αλλά και σχεδιαγράμματα με το μεγάλο χτύπημα που ετοίμαζε ο Χριστόδουλος Ξηρός.

Οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη και γίνονται με εξαιρετική επιμέλεια, καθώς πριν από την συλλογή των στοιχείων, στο χώρο μπαίνει πρώτη η ομάδα εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών.

Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι ο καταζητούμενος τρομοκράτης ετοίμαζε μεγάλο χτύπημα χωρίς κανείς να μπορεί να πει ακόμα ποιος ακριβώς ήταν ο στόχος του και ποιο το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης της επίθεσης.

Παλαιότερα σε επιθέσεις τρομοκρατών, έχει γίνει γνωστό ότι είχε επιχειρηθεί από τους τρομοκράτες η χρήση RPG στην επίθεση κατά των γραφείων της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και στα γραφεία της Μερσεντές στη Μεταμόρφωση. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης