Kίνδυνος «λουκέτου» για «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Kίνδυνος «λουκέτου» για «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Μετά την απόφαση του υπ. Εργασίας για τις προϋποθέσεις ίδρυσης και λειτουργίας φορέων παιδικής προστασίας

Kίνδυνος «λουκέτου» για «Το Χαμόγελο του Παιδιού»
Ένα βήμα πριν το «λουκέτο» υποστηρίζει ότι βρίσκεται «Το Χαμόγελο του Παδιού» ο πρόεδρός του Κώστας Γιαννόπουλος μετά την απόφαση του υπουργείου Εργασίας να αλλάξει τις προϋποθέσεις για την ίδρυση και λειτουργία φορέων παιδικής προστασίας.

Χαρακτηριστικός του μεγέθους του προβλήματος ήταν ο χαρακτηρισμός «ταφόπλακα» που χρησιμοποίησε ο κ. Γιαννόπουλος στη συνέντευξή τύπου για τη συμπλήρωση 20 χρόνων από την ίδρυση του οργανισμού, επιχειρώντας να περιγράψει τις συνέπειες από την εφαρμογή της συγκεκριμένης απόφασης (ΦΕΚ β' 2792/17-10-14).

Όπως εξήγησε γίνεται διάκριση μεταξύ παιδιών που μεγαλώνουν σε χώρους που ανήκουν σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ) και σε χώρους του Δημόσιου Τομέα, καθότι οι αναφερόμενες προϋποθέσεις αφορούν μόνο τα ΝΠΙΔ.

Κλείσιμο
Παράλληλα, τόνισε ότι δεν διασφαλίζεται καμία διαμόρφωση οικογενειακού προτύπου για τα παιδιά, όπως προβλέπεται στη σύσταση της Επιτροπής Υπουργών προς τα κράτη- μέλη για τα δικαιώματα των παιδιών που ζουν σε ιδρύματα παιδικής προστασίας.

Σημειώνεται ότι σήμερα το Χαμόγελο του Παιδιού διατηρεί 13 σπίτια και φροντίζει συνολικά 330 παιδιά.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης που ήταν παρών στη συνέντευξη τύπου δεσμεύτηκε ότι η ένωση θα βοηθήσει με κάθε δυνατό μέσο.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης