Δένδιας για τουρκική κορβέτα: Η Τουρκία ήθελε να δείξει στο νέο υπουργό Άμυνας ότι είναι παρούσα...
«Ήμουν σίγουρος ότι θα με ξυπνούσαν χθες το βράδυ», είπε ο νέος υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας και συμπλήρωσε αναφερόμενος στον πλου της τουρκικής κορβέτας «Buyukada» στην ελληνική χωρική θάλασσα: «Κάθε φορά που αναλαμβάνει ένας νέος υπουργός, η Τουρκία να του δείξει ότι είναι παρούσα»
«Η χώρα έχει ένοπλες δυνάμεις που κάνουν τη δουλειά τους, ο Έλληνας πολίτης μπορεί να κοιμάται ήσυχος», τόνισε ο νέος υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας κληθείς να σχολιάσει τον προκλητικό πλου της τουρκικής κορβέτας «Buyukada» εντός της ελληνικής χωρικής θάλασσας.
Η τουρκική κορβέτα μπήκε στο στενό του Καφηρέα (ανάμεσα σε Εύβοια και Άνδρο) περίπου στις τρεις τα ξημερώματα και επί εννέα ώρες έπλεε ανάμεσα σε Κέα, Κύθνο, Σέριφο και Μήλο.
Σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα», ο κ. Δένδιας απέδωσε την τουρκική πρόκληση στην αλλαγή της πολιτικής ηγεσίας του Πενταγώνου. «Ημουν σίγουρος ότι θα με ξυπνούσαν χθες το βράδυ, κάθε φορά που αναλαμβάνει ένας νέος υπουργός η Τουρκία θέλει να του δείξει ότι είναι παρούσα», τόνισε χαρακτηριστικά.
Ο νέος υπουργός Άμυνας υποστήριξε ότι η τουρκική κορβέτα παρακολουθείται από ελληνική φρεγάτα. Εντύπωση προκάλεσε η αναφορά του προς τους δημοσιογράφους που του έκαναν τη συνέντευξη ότι έχει μόνο πέντε λεπτά επειδή βγήκε από την εξελίξει ενημέρωση που του γίνεται αυτή την ώρα από τους αρχηγούς των γενικών επιτελείων!
Σε μια εποχή όπου η γεωπολιτική αβεβαιότητα, οι διαταραχές στις εφοδιαστικές αλυσίδες και ο διεθνής ανταγωνισμός επαναπροσδιορίζουν τις προτεραιότητες των κρατών, η παραγωγική βάση μιας χώρας αποκτά ξανά στρατηγική σημασία.
Υπάρχουν μέρες που μοιάζουν μικρές στα μάτια των μεγάλων αλλά είναι τεράστιες για ένα παιδί. Η πρώτη μέρα στο σχολείο μετά τις διακοπές. Η σχολική εκδρομή που περιμένει εδώ και εβδομάδες. Η απαγγελία ενός ποιήματος μπροστά στην τάξη. Η πρώτη προπόνηση, ένας αγώνας, μια νέα γνωριμία.
Μια πρωτοβουλία του καφέ NESCAFÉ® φέρνει παιδιά της ΚΥΔΩΝ Special Team και παιδιά εργαζομένων της Nestlé στο ίδιο γήπεδο, δείχνοντας στην πράξη ότι ο αθλητισμός μπορεί να δημιουργεί χώρο για όλους.