Ο Αμπντουλάχ Γκιουλ στα Κατεχόμενα για τα 40 χρόνια του Αττίλα!

Ο Αμπντουλάχ Γκιουλ στα Κατεχόμενα για τα 40 χρόνια του Αττίλα!

Κίνηση-πρόκληση από την Τουρκία – Ο πρόεδρος της Τουρκίας συναντήθηκε με τον ηγέτη των Τουρκοκυπρίων και παρακολούθησε τους λεγόμενους “εορτασμούς” για τα 40 χρόνια της τουρκικής εισβολής στο νησί

Ο Αμπντουλάχ Γκιουλ στα Κατεχόμενα για τα 40 χρόνια του Αττίλα!
Σε μια κίνηση-πρόκληση και μάλιστα την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη ο διάλογος για το Κυπριακό, προχώρησε η Άγκυρα, καθώς ο ίδιος ο πρόεδρος της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιουλ μεταβαίνει στα Κατεχόμενα για να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις της τουρκοκυπριακής πλευράς για τα 40 χρόνια της εισβολής του Αττίλα στην Κύπρο!

Ο Τούρκος Πρόεδρος έχει μάλιστα πολύ συγκεκριμένο πρόγραμμα, καθώς πέραν της συνάντησής του με τον ηγέτη των Τουρκοκυπρίων Ντερβίς Έρογλου, έχει προγραμματίσει να επισκεφθεί τόσο το αρχηγείο των τουρκικών κατοχικών δυνάμεων, όσο και τον τάφο του Ραούφ Ντενκτάς.

Ο κ. Γκιουλ θα παραστεί και στους λεόμενους “εορτασμούς” που ξεκίνησαν ήδη από το πρωί του Σαββάτου οι Τουρκοκύπριοι για να “τιμήσουν” την επέτειο της εισβολής και εν τέλει της διχοτόμησης του νησιού.

Κλείσιμο
Ενόψει της επίσκεψης Γκιουλ και με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 40 χρόνων από την εισβολή των τουρκικών δυνάμεων στην Κύπρο, ο αποκαλούμενος ηγέτης των Τουρκοκυπρίων Έρογλου προέβη σε δηλώσεις στις οποίες εξήρε τη στάση του Πακιστάν (!) και του Αζερμπαϊτζάν, κάνοντας λόγο για “αδελφικές χώρες” και “φυσικούς συμμάχους” του ψευδοκράτους. Οι φιλοφρονήσεις Έρογλου είχαν ως αποδέκτη αντιπροσωπείες βουλευτών, τόσο από το Πακιστάν, όσο και από το Αζερμπαϊτζάν, οι οποίοι έφτασαν ήδη στα Κατεχόμενα μέσω Τουρκίας για να συμμετάσχουν κι αυτοί στις εκδηλώσεις του ψευδοκράτους για τα 40 χρόνια της τουρκικής εισβολής.

Στις εκδηλώσεις των Τουρκοκυπρίων περιλαμβάνεται και μια ποδηλατική πορεία για την ειρήνη (!) που εμπνεύστηκε και διοργάνωσε ο φερόμενος ως «υπουργός Εξωτερικών» του ψευδοκράτους Οζντίλ Ναμί. Στόχος της ποδηλατοδρομίας, όπως είπε ο κ. Ναμί, είναι η “αναγνώριση του ψευδοκράτους και η απόσυρση της απομόνωσης των Τουρκοκυπρίων”.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης