Αντιτρομοκρατική: Μεγάλη επιχείρηση τώρα για τους συνεργούς του Μαζιώτη

Αντιτρομοκρατική: Μεγάλη επιχείρηση τώρα για τους συνεργούς του Μαζιώτη

Στο μικροσκόπιο της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας οι κάλυκες από τους πυροβολισμούς και τα βλήματα που θα αφαιρεθούν από τους τραυματίες

Αντιτρομοκρατική: Μεγάλη επιχείρηση τώρα για τους συνεργούς του Μαζιώτη
Δυο τουρίστες, ένας Αμερικανός και ένας Αυστραλός έχουν τραυματιστεί από τα πυρά που αντάλλαξαν οι αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. με το Νίκο Μαζιώτη, που επίσης μεταφέρθηκε αιμόφυρτος στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός και νοσηλεύεται φρουρούμενος με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Προς το παρόν δεν έχει διευκρινιστεί από ποια όπλα επήλθαν οι τραυματισμοί των δυο άτυχων τουριστών που, ωστόσο, φαίνεται κατ’ αρχήν ότι δεν είναι σοβαροί. Πάντως, άνδρες της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας έχουν συλλέξει τους κάλυκες από τους πυροβολισμούς και τους έστειλαν για εξερεύνηση στα εργαστήρια, ενώ το ίδιο θα γίνει και με τα βλήματα που θα αφαιρέσουν οι γιατροί από τους τραυματίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Αντιτρομοκρατικής ο Μαζιώτης μαζί με τους συνεργούς του διατηρούσε σπίτι - γιάφκα στο κέντρο της Αθήνας. Οι έρευνες που πραγματοποιούνται στην περιοχή είναι εξονυχιστικές.  


Κλείσιμο



Στο μεταξύ, η ΕΛ.ΑΣ. διέψευσε ότι ο Μαζιώτης έριξε χειροβομβίδα εναντίον των αστυνομικών που επιχείρησαν να τον συλλάβουν, όπως και ότι ο εντοπισμός του συνέβη τη στιγμή που ετοιμαζόταν να ληστέψει τράπεζα επί της οδού Μητροπόλεως. Ο καταζητούμενος τρομοκράτης, που ετοιμαζόταν να μπει σε ένα κατάστημα με εκδρομικά είδη, είχε μαζί του μια χειροβομβίδα η οποία βρέθηκε, αλλά δεν την χρησιμοποίησε καθώς ήταν προφανές ότι θα προκαλούσε εκατόμβη μέσα σε τόσο μεγάλο πλήθος που κινούνταν σε έναν από τους πιο κεντρικούς εμπορικούς δρόμους της Αθήνας.

Ωστόσο, δεν δίστασε να ανοίξει πυρ εναντίον των ανδρών της ΔΙ.ΑΣ. και ο ένας από αυτούς θα ήταν σίγουρα νεκρός, αν δεν τον έσωζε το αλεξίσφαιρο γιλέκο που φορούσε, πάνω στο οποίο καρφώθηκε η σφαίρα από το του Μαζιώτη, πριν πέσει και αυτός τραυματισμένος!

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι ο Μαζιώτης δεν ήταν μόνος αλλά είχε κάλυψη, ενδεχομένως από άλλα μέλη της οργάνωσης «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» και «χτενίζουν» το κέντρο της Αθήνας προσπαθώντας να τα εντοπίσουν. Μάλιστα, στις έρευνες συμμετέχει και το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. που καλύπτει όλο το κέντρο της πόλης.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης