Εφοδοι σε σπίτια για τον Ξηρό - Τρεις συλλήψεις

Εφοδοι σε σπίτια για τον Ξηρό - Τρεις συλλήψεις

Οργανωμένο δίκτυο έμπειρων «ανταρτών πόλης» και σκληρών ποινικών πίσω από την απόδραση - Εκτιμάται ότι ο στόχος πιθανής επίθεσης είχε επιλεγεί πριν την απόδραση του «Μανώλη» της 17Ν ώστε το χτύπημα να πραγματοποιηθεί άμεσα

Εφοδοι σε σπίτια για τον Ξηρό - Τρεις συλλήψεις
Συνεχίστηκε, χθες, για δεύτερη ημέρα το ιδιότυπο πρέσινγκ των αστυνομικών δυνάμεων στο δίκτυο υποστήριξης του Χριστόδουλου Ξηρού.

Μετά τις δώδεκα έρευνες σε κατοικίες την Τρίτη, άνδρες της ΕΛΑΣ πραγματοποίησαν το απόγευμα της Τετάρτης επιχείρηση σε συνολικά δέκα σπίτια (έξι στη Θεσσαλονίκη και τέσσερα στην Αθήνα) σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν κάποιο στοιχείο που θα τους οδηγήσει ένα βήμα πιο κοντά στον «Μανώλη» της 17Ν.

Κλείσιμο
Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων συνελήφθησαν δύο άτομα στην Αθήνα και ένα στη Θεσσαλονίκη ενώ ένα τέταρτο άτομο αναζητείται.

Οι συλλήψεις έγιναν γιατί στα σπίτια που ελέγχθηκαν εντοπίστηκαν τέσσερα σπρέι πιπεριού, ένα όπλο-στιλό με 11 φυσίγγια , ένα φυσίγγι των 9 χιλιοστών, αντισφυξιογόνες μάσκες, τρεις ηλεκτρονικοί υπολογιστές καθώς και διαδικτυακές αναρτήσεις της ιταλικής αναρχικής οργάνωσης FAI.

Στόχος της ΕΛΑΣ είναι οι έρευνες να συνεχιστούν με εντατικούς ρυθμούς έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένας ιδιότυπος ψυχολογικός πόλεμος στην άλλη πλευρά.


Οργανωμένο δίκτυο έμπειρων «ανταρτών πόλης» και σκληρών ποινικών πίσω από την εξαφάνιση Ξηρού

Εν τω μεταξύ, όσο περνούν οι ημέρες και δεν εντοπίζεται κανένα ίχνος από τον Χριστόδουλο Ξηρό, τόσο οι εκτιμήσεις των αναλυτών της Αντιτρομοκρατικής συγκλίνουν στην άποψη πως πίσω από την εξαφάνιση του «Μανώλη» της 17Ν δεν κρύβονται κάποια νεαρά περιφερειακά μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς, αλλά ένα  οργανωμένο δίκτυο έμπειρων ανταρτών πόλης και σκληρών ποινικών. 

Μάλιστα εκτιμούν πως- πιθανότατα - πριν την απόδραση του 56χρονου είχε επιλεγεί ο στόχος, είχε οργανωθεί το σχέδιο έτσι ώστε το χτύπημα να πραγματοποιηθεί σε κοντινό χρονικό διάστημα.

«Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε  έναν ασφυκτικό κλοιό πίεσης γύρω από το δίκτυο υποστήριξης, να βγάλουμε στους δρόμους όσο το δυνατόν περισσότερο αστυνομικούς και παράλληλα να ευαισθητοποιήσουμε τους πολίτες προκειμένου να μπλοκάρουμε και να αναβάλουμε  σε πρώτη φάση μια πιθανή επίθεση» αναφέρει στο protothema.gr αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ και προσθέτει «με συνεχείς εφόδους σε σπίτια ατόμων που σχετίζονται με τον αντιεξουσιαστικό χώρο αλλά και την οικογένεια Ξηρού. Χθες ελέγξαμε 6 σπίτια στην Θεσσαλονίκη και 4 στην Αθήνα... Το ίδιο σκηνικό θα επαναληφθεί και τις επόμενες ημέρες. Σκοπός μας να κάνουμε τους ανθρώπους που κρύβουν τον Ξηρό να μην μπορούν να βγουν από τα σπίτια στους...».

Οι πέντε παλιοί αντάρτες πόλης, οι δύο ποινικοί και τα «μπλοκαρισμένα» τηλέφωνα

Στην Αντιτρομοκρατική γνωρίζουν τους ανθρώπους που έβγαλαν από τη φυλακή τον Χριστόδουλο Ξηρό και τον κρύβουν σε διαμέρισμα της Αθήνας.

Πρόκειται για πέντε γνωστούς στο σύγχρονο αντάρτικο πόλης και δυο ποινικούς. Γι' αυτούς, η απόδραση στήθηκε από τη μία γιατί ο 56χρονος αποτελεί εμβληματική μορφή στο χώρο του σύγχρονου αντάρτικού πόλης και από την άλλη γιατί με την κίνηση αυτή ήθελαν να κάνουν επίδειξη ισχύος ότι είναι οι απόλυτοι κυρίαρχοι τόσο των φυλακών όσο και του πολέμου που έχει ξεσπάσει με τις αστυνομικές αρχές.  Έτσι έχουν μπει στο μικροσκόπιο όλοι όσοι μπορεί να έρθουν σε τηλεφωνική επαφή με τον συγκεκριμένο κύκλο υπόπτων. Πληροφορίες αναφέρουν πως δεκάδες τηλέφωνα έχουν «μπλοκαριστεί» από τον σούπερ -κοριό σε μια προσπάθεια να εντοπιστούν ύποπτες συνομιλίες. Όμως οι ίδιες πληροφορίες λένε πως μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί το παραμικρό. 

Έτσι, στις συνεχείς συσκέψεις που γίνονται στη ΓΑΔΑ και την Κατεχάκη αποφασίστηκε να εξεταστούν εκ νέου οι στόχοι και να ενισχυθούν τα μέτρα ασφαλείας σε περίπου 240 «κόκκινους» στόχους σε όλη την Αθήνα. Ουσιαστικά πρόκειται για στόχους οικονομικής φύσεως που συνδέονται με την ανάληψη από την Ελλάδα της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης