Μετατέθηκε η διευθύντρια των φυλακών Κορυδαλλού μετά την απόδραση Ξηρού

Μετατέθηκε η διευθύντρια των φυλακών Κορυδαλλού μετά την απόδραση Ξηρού

Μέχρι να ολοκληρωθεί η πειθαρχική έρευνα που έχει διαταχθεί σε βάρος της - Αυξάνονται στους 17 οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση του πρωτοχρονιάτικου «πάρτι» του Ξηρού με τα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς

Μετατέθηκε η διευθύντρια των φυλακών Κορυδαλλού μετά την απόδραση Ξηρού
Νέα διευθύντρια τοποθετήθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού, ενώ στους 17 αυξάνονται (από 10) οι εμπλεκόμενοι σωφρονιστικοί υπάλληλοι στο πρωτοχρονιάτικο «πάρτι» που έγινε στις φυλακές Κορυδαλλού μεταξύ του Χριστόδουλου Ξηρού και των μελών των Πυρήνων της Φωτιάς, αλλά και τις επισκέψεις του Ξηρού στην 1η πτέρυγα που κρατούνται οι Πυρήνες της Φωτιάς.

Ειδικότερα, με  απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης,  Χαράλαμπου Αθανασίου καθήκοντα διευθύντριας του καταστήματος κράτησης Κορυδαλλού ανέλαβε η Χαρά Κουτσομιχάλη, η οποία μέχρι σήμερα διηύθυνε  τις γυναικείες φυλακές  Ελεώνα Θηβών.

Κλείσιμο
Η έως τώρα διευθύντρια  των φυλακών Κορυδαλλού, Μαρία Στέφη μετακινήθηκε  σε άλλο κατάστημα κράτησης μέχρι να ολοκληρωθεί η  Ένορκη Διοικητική Έρευνα που έχει  διαταχθεί και ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη.

Παράλληλα, συνεχίζεται η έρευνα που έχει διαταχθεί από το υπουργό Δικαιοσύνης για τις πειθαρχικές ευθύνες σωφρονιστικών υπαλλήλων που φέρονται να εμπλέκονται στη διευκόλυνση των μετακινήσεων εντός της φυλακής του Χριστόδουλου  Ξηρού.

Σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης ήδη, έχουν  απολογηθεί  οι δέκα σωφρονιστικοί υπάλληλοι που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, ενώ έχουν κληθεί σε απολογία  ακόμη επτά  σωφρονιστικοί υπάλληλοι. Δείγμα ότι στην όλη αυτή διαδικασία των επισκέψεων του Ξηρού  στους Πυρήνες της Φωτιάς εμπλέκονται, μέχρι στιγμής 17 σωφρονιστικοί υπάλληλοι.

Η έρευνα συνεχίζεται σε βάθος χρόνου, δηλαδή, ερευνάται αν οι επισκέψεις είχαν αρχίσει προ έτους. Συγκεκριμένα, σκοπός της έρευνας είναι να διακριβωθεί εάν ανήμερα της Πρωτοχρονιάς επετράπη στο Χριστόδουλο Ξηρό ο οποίος ήταν «φιλοξενούμενος» στην 5η  πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού να περάσει στην 1η  πτέρυγα που είναι τα μέλη των  Πυρήνων της Φωτιάς. Κατά τη συνάντηση αυτή λέγεται ότι έγινε «πάρτι» στην πτέρυγα των Πυρίνων της Φωτιάς.

Επίσης, ερευνάται από ποιο χρονικοί σημείο και μετά άρχισαν οι επισκέψεις του Χριστόδουλου Ξηρού στην  1η πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης