Η ληστεία στο Βελεστίνο «θυμίζει» «Πυρήνες της Φωτιάς»

Η ληστεία στο Βελεστίνο «θυμίζει» «Πυρήνες της Φωτιάς»

«Εμείς ληστεύουμε τις τράπεζες, όχι τον κόσμο!», είπε ο αρχηγός των ληστών σε ένα πελάτη - Ομοιότητες με τη ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης, το Φιλώτα Φλώρινας και τον Πυργετό Λάρισας που είχαν αποδοθεί στην «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» βλέπει η ΕΛ.ΑΣ

Η ληστεία στο Βελεστίνο «θυμίζει» «Πυρήνες της Φωτιάς»
Ψύχραιμοι, σίγουροι για τις κινήσεις τους, καλά διαβασμένοι και υπομονετικοί  ήταν οι πέντε ένοπλοι με τις… βερμούδες που λήστεψαν χθες το υποκατάστημα της Εθνικής τράπεζας στο Βελεστίνο Μαγνησίας και έφυγαν με τουλάχιστον 300.000 ευρώ! Μάλιστα, αρνήθηκαν να πάρουν χρήματα από τους πελάτες της τράπεζας, κάτι που κάνει τους αστυνομικούς να εκτιμούν ότι πρόκειται για μέλη αντιεξουσιαστικής οργάνωσης, ίσως και τη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς»!

Ο επικεφαλής τους, που μιλούσε καθαρά ελληνικά έπιασε και… κουβέντα με έναν καταθέτη τον οποίο ρώτησε πόσα χρήματα είχε στο τσαντάκι του. Όταν εκείνος τους απάντησε, του είπε:  "Βάλτα μέσα, εμείς ληστεύουμε τις τράπεζες, όχι τον κόσμο"! Οι σύγχρονοι… Ρομπέν των Δασών περίμεναν ψύχραιμα επί 12 λεπτά κρατώντας ακίνητους με την απειλή Καλάσνικοφ τους έξι πελάτες και τους τέσσερις υπαλλήλους, όσο χρειάστηκε για να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο λόγω της χρονοκαθυστέρησης.

Κλείσιμο
Στη  συνέχεια, γέμισαν δύο σάκους με τα χρήματα και έφυγαν περπατώντας σαν κύριοι μέσω του πεζόδρομου με κατεύθυνση προς το κοντινό ρέμα, όπου τους περίμενε άλλος ένας συνεργός τους με το αυτοκίνητο με το οποίο διέφυγαν. Το κλεμμένο Ι.Χ. βρέθηκε μιάμιση ώρα μετά τη ληστεία στην περιοχή Άγιος Μηνάς, μεταξύ Βελεστίνου και Χλόης, όπου οι δράστες το είχαν πυρπολήσει καταστρέφοντάς το ολοσχερώς για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους.

Οι αστυνομικοί που έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψή τους, εξετάζουν προσεκτικά το βίντεο από το κλειστό κύκλωμα της τράπεζας και οπτικό υλικό από άλλα καταστήματα, σε μια προσπάθεια να αναγνωρίσουν τους πέντε δράστες που φορούσαν περούκες και γυαλιά ηλίου.

Η ληστεία παρουσιάζει ομοιότητες με αυτές που είχαν γίνει σε τράπεζες στο Βελβενδό Κοζάνης, τον Φιλώτα Φλώρινας και στον Πυργετό Λάρισας και είχαν αποδοθεί στην «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης