Στις Σκουριές για ντοκιμαντέρ η Ναόμι Κλάιν

Στις Σκουριές για ντοκιμαντέρ η Ναόμι Κλάιν

Γυρίζει ντοκιμαντέρ για το κίνημα των κατοίκων της περιοχής κατά της εξόρυξης χρυσού με ιδιαίτερη έμφαση στον αγώνα των γυναικών της Ιερισσού

Στις Σκουριές για ντοκιμαντέρ η Ναόμι Κλάιν
Στην Ιερισσό και στη Μεγάλη Παναγιά βρίσκεται αυτές τις μέρες η Καναδή δημοσιογράφος και συγγραφέας του παγκόσμιου best seller «Δογμα του Σοκ», Ναόμι Κλάιν, μετά την ομιλία της  στο B-Fest το περασμένο Σάββατο.

Μαζί με το συνεργείο της επισκέφτηκε το δάσος των Σκουριών και το ρέμα Καρατζά,  όπου σχεδιάζονται το ανοιχτό όρυγμα και το φράγμα, ενώ γυρίζει ντοκιμαντέρ για το κίνημα των κατοίκων της περιοχής κατά της εξόρυξης χρυσού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σκοπός της Ναόμι Κλάιν ήταν να συμπεριλάβει τις Σκουριές σε ένα ντοκιμαντέρ για τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης της Ελλάδας στο περιβάλλον, αλλά, μετά τα όσα είδε και άκουσε, το ντοκιμαντέρ θα περιστραφεί κυρίως γύρω από την επένδυση και το κίνημα αντίδρασης των κατοίκων της περιοχής.

Κλείσιμο
Ήδη έχει κάνει αρκετές συνεντεύξεις με τους κατοίκους της περιοχής με ιδιαίτερη έμφαση στον αγώνα των γυναικών της Ιερισσού.

Επίσκεψη πραγματοποίησε και στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Στρατώνι, είδε τους κατοίκους της Μεγάλης Παναγιάς, ενώ πήγε και στην περιοχή της εξόρυξης για να μιλήσει με ντόπιους που δραστηριοποιούνται δίπλα στο όρυγμα, μελισσοκόμους, αγρότες και κτηνοτρόφους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης