Μία ολόκληρη παράνομη πόλη στα παράλια της Ηλείας!

Περισσότεροι από 9.000 καταπατητές σε 20.000 στρ. του Δημοσίου απολαμβάνουν την προστασία των τοπικών πολιτικών παραγόντων

«Θέλετε να μάθετε για ποιον λόγο ο Τόμσεν είναι τόσο επιθετικός και ανυποχώρητος με την Ελλάδα; Πηγαίνετε στην Σπιάτζα και στο Επιτάλειο Ηλείας». Με αυτή τη φράση υψηλόβαθμο στέλεχος του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Ελληνικού Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) που διαπραγματεύεται με την τρόικα εξήγησε την τόσο σκληρή και αδιαπραγμάτευτη στάση του Δανού εκπροσώπου του ΔΝΤ.

Πρόκειται για την άγνωστη ιστορία μιας ολόκληρης πόλης αυθαιρέτων, σε μια περιοχή την οποία οικειοποιήθηκαν καταπατητές και που σήμερα φτάνει να αριθμεί περισσότερες από 9.000 καταπατήσεις, σε συνολική έκταση 20.000 στρεμμάτων στον παραλιακό δρόμο Ζαχάρως - Κατάκολου. Στο φιλέτο δηλαδή του Νομού Ηλείας, το οποίο το ΤΑΙΠΕΔ θέλει να αξιοποιήσει μέσω ιδιωτικοποίησης και ουσιαστικά δεν μπορεί.

Πώς, όμως, εμπλέκεται ο κ. Πολ Τόμσεν με μια περιοχή της Πελοποννήσου και γιατί έφτασε να ψέγει ο Βορειοευρωπαίος γραφειοκράτης όχι πλέον την πολιτική ηγεσία της πατρίδας μας αλλά τους ίδιους τους Ελληνες πολίτες, τους οποίους χαρακτηρίζει συλλήβδην «διεφθαρμένους»;Εφτασε στα όριά του

Η εμπλοκή του κ. Τόμσεν με την περιοχή ξεκίνησε πριν από περίπου εννέα μήνες. Οχι, φυσικά, πως ο Δανός οικονομολόγος ήταν τότε πιο ελαστικός, ωστόσο όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις αναφέρονται σε κάποια παράθυρα διαλλακτικότητας που άφηνε ανοικτά. Με τη δημιουργία του ΤΑΙΠΕΔ ο τεχνοκράτης ζήτησε πληροφορίες για τους τρόπους τουριστικής αξιοποίησης φιλέτων της χώρας μας. Μετά το «αυτονόητο» Ελληνικό, ενημερώθηκε και για τις περιπτώσεις των Αφάντου στη Ρόδο, της Κασσιόπης στην Κέρκυρα, για ορισμένες περιοχές της Χαλκιδικής και τέλος για τη συγκεκριμένη παραλιακή περιοχή της Ηλείας. Και τότε ήταν που έμεινε κυριολεκτικά άγαλμα όταν πληροφορήθηκε τους λόγους εμπλοκής της αξιοποίησης μιας περιοχής 18 χλμ. στον Βώλακα Ηλείας.

Για να ακριβολογούμε, έμαθε την ιστορία για την παράνομη πόλη των 9.000 αυθαιρέτων που οι κάτοικοι της περιοχής έστησαν μέσα σε διάστημα 25 και πλέον χρόνων συστηματικά και υπό το καθεστώς ανοχής των τοπικών πολιτικών, αστυνομικών και πολεοδομικών αρχών. Ψάχνοντας ακόμα περισσότερο την υπόθεση, ο κ. Τόμσεν κατανόησε πως σε αυτή δεν εμπλέκεται μόνο ένα πολιτικό κόμμα ή κάποιοι συγκεκριμένοι βουλευτές ή υπουργοί από όσες κυβερνήσεις είχαν την εξουσία τα τελευταία χρόνια, αλλά το σύνολο των κομμάτων που δεν θέλησαν να τα βάλουν με τους καταπατητές-πελάτες-ψηφοφόρους τους της περιοχής. Κι αυτό διότι οι 9.000 καταπατητές κυριολεκτικά βγάζουν το εκλογικό αποτέλεσμα στον Νομό Ηλείας.
Αντί Ριβιέρα, γυφτομαχαλάς

Μια επίσκεψη στην περιοχή πείθει και τον πιο δύσπιστο: λυόμενα και παράγκες, κατασκευές πολυτελείας, πλινθόκτιστα σπίτια αλλά και απλά τροχόσπιτα συνθέτουν ένα σκηνικό μεταμοντέρνας φαβέλας αλά ελληνικά. Χαρακτηριστική είναι η ιστορία που μας μεταφέρουν στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ που βρέθηκαν εκεί για αυτοψία. Πιο συγκεκριμένα, ένας καταπατητής ξέμεινε από λεφτά, με αποτέλεσμα να αφήσει την οικοδομή του στα μπετά. Επιστρέφοντας όμως μετά τον χειμώνα στην περιοχή για να συνεχίσει τις εργασίες, βρέθηκε μπροστά στο εξής παράδοξο αλλά και αστείο ταυτόχρονα γεγονός: το ακίνητό του είχε έναν επιπλέον όροφο και εντός αυτού μάλιστα ζούσε οικογένεια Αθιγγάνων η οποία είχε οικειοποιηθεί τα μπετά κι έτσι έχτισε τη δική του οικοδομή στη λογική του «ο κλέψας του κλέψαντος» ή για την ακρίβεια ο αυθαιρετήσας του αυθαιρετήσαντος.

Η οργή του κ. Τόμσεν μόλις πληροφορήθηκε το τι έχει συμβεί στην περιοχή ήταν τόσο μεγάλη ώστε ζήτησε να διερευνηθεί η δυνατότητα παρέμβασης του κράτους. Κάπως έτσι κλιμάκιο του ΤΑΙΠΕΔ επισκέφθηκε το καλοκαίρι την Ηλεία, για να πραγματοποιήσει αυτοψία και να δει πώς θα υπάρξει εκκαθάριση της συγκεκριμένης περιοχής ώστε αυτή να περιέλθει επί της ουσίας στο Δημόσιο και τελικά να καταστεί αξιοποιήσιμη. Οι άνθρωποι του Ταμείου βρέθηκαν μπροστά σε μια πλήρως δομημένη περιοχή-πόλη και κυριολεκτικά σήκωσαν τα χέρια ψηλά. Για την ακρίβεια, ο αιγιαλός της περιοχής αυτή τη στιγμή θεωρείται ο πιο πυκνά δομημένος σε ολόκληρη την Ελλάδα, με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να βρίσκεται μπροστά σε δύο ενδεχόμενα: είτε να επιβάλει διά της βίας την έξωση των παρανομούντων καταπατητών με ανυπολόγιστες συνέπειες, είτε να ανεχθεί την παρανομία και απλά να παρατήσει αυτό το φιλέτο γης στην τύχη του, δίχως να περιέλθουν έσοδα στα δημόσια ταμεία. Μια τρίτη λύση που συζητείται πολύ και την οποία έχουν ρίξει στο τραπέζι κυρίως οι τοπικοί παράγοντες της περιοχής είναι η αγορά των καταπατημένων οικοπέδων από τους καταπατητές και η μετέπειτα αξιοποίησή της! Δηλαδή το Δημόσιο θα πληρώσει αυτούς που με το «έτσι θέλω» αυθαιρέτησαν για να πάρει πίσω αυτό που δικαιωματικά του ανήκει. Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι το γεγονός πως ελεύθερα χαρακτηρίστηκαν από τους εμπειρογνώμονες του ΤΑΙΠΕΔ μόλις 300 επί συνόλου 1.850 στρεμμάτων αιγιαλού. Ωστόσο και αυτές οι περιοχές δεν είναι οι πλέον αξιοποιήσιμες, καθώς δεν έχουν την πλέον ευνοϊκή πρόσβαση στη θάλασσα.

Την ίδια ώρα, σε έλεγχο επί των δημοσίων ακινήτων που υπάρχουν στην περιοχή, η κατάσταση που βρήκαν οι άνθρωποι του ΤΑΙΠΕΔ ήταν εξόχως χιουμοριστική. Κι αυτό διότι για ακίνητα που φέρονταν να ανήκουν στον Δήμο Πύργου δεν βρέθηκαν τα ακριβή τους όρια και δεν είχε καθοριστεί καν η ακριβής θέση τους! Μάλιστα ο δήμος δεν ήταν καν σε θέση, βάσει τίτλων που δόθηκαν, να δικαιολογήσει εάν αυτά τα ακίνητα ανήκουν τελικά στο Δημόσιο ή όχι. Τέτοιο είναι το μπάχαλο ώστε στους ελέγχους του το ΤΑΙΠΕΔ έφτασε στο συμπέρασμα πως από τα συνολικά 20.000 στρέμματα της μεγάλης αυτής περιοχής, ζήτημα είναι αν θα μπορέσει να αξιοποιήσει 2.000 στρέμματα, καθώς όλα τα υπόλοιπα είναι καταπατημένα. «Πρόκειται για μια περιοχή που ενώ κανονικά θα μπορούσε να είναι η ελληνική Ριβιέρα της Δυτικής Ελλάδας και να βοηθήσει στην οικονομική και τουριστική ανάκαμψη μιας περιοχής ρημαγμένης από τις πυρκαγιές, έχει καταντήσει να είναι ένας τσαντιρομαχαλάς», μας είπε εκπρόσωπος του ΤΑΙΠΕΔ.
Η επίσκεψη των βουλευτών

Το τραγικότερο, όμως, όλων είναι η κατάληξη αυτής της απίθανης και απολύτου ελληνικής εμπνεύσεως ιστορία αυθαιρεσίας: πριν από περίπου ενάμιση μήνα, το ΤΑΙΠΕΔ κάλεσε στα κεντρικά του γραφεία όλους τους βουλευτές του Νομού Ηλείας για να τους εκθέσει την κατάσταση και να ζητήσει τη βοήθειά τους. Το αποτέλεσμα ήταν σύσσωμη η αντιπροσωπία, ανεξάρτητα από ιδεολογικές ή άλλου τύπου πολιτικές διαφορές, να απαιτήσει από το Ταμείο να μην προχωρήσει στην αξιοποίηση της περιοχής και να μη βάλει χέρι στα αυθαίρετα. Βουλευτής της συμπολίτευσης μάλιστα τόνισε χαρακτηριστικά: «Εάν κάνετε κάτι τέτοιο θα μας βρείτε απέναντί σας». Οταν ερωτήθηκε ο βουλευτής πώς είναι δυνατόν να στηρίζει με τη στάση του την παρανομία, η απάντηση ήταν αποστομωτική: «Εκτός του ότι εκεί μένουν ψηφοφόροι όλων μας, τη ζωή μου εγώ τη θέλω».
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

ΣΧΟΛΙΑ (146)

Γιαννης

Και κάτι ακόμα ειπε κάτι ο Τομσεν για αυτούς που βγάζουν τα χρήματα στο εξωτερικό σε βαλίτσες?

PETROS

Είναι κάτι χειρότερο από γυφτομαχαλάς. Μια παλιά νομάρχης (Μαρκογιαννάκη νομίζω) προσπάθησε πριν τριάντα χρόνια να κάνει κάτι αλλά της έδωσαν μετάθεση. Στην περιοχή ήταν κάποτε η λίμνη της Μουριάς που είναι αποξηραμένη.(τώρα είναι σκουπιδότοπος το μεγαλύτερο κομμάτι της). Υπάρχει καθολικό αίτημα των κατοίκων για επαναπλημηρισμό τουλάχιστον ένα μέρος της. Φανταστείτε την ομορφιά της περιοχής αν φύγουν όλα αυτά τα καλυβόσπιτα και να επανέλθει η λίμνη.

Γιαννης

Καλό θα ήταν πρώτα να μάθεις γιατί αποξηραναν την λίμνη και μετά να ξαναγράψεις ο σχόλιο σου .

ΓΚΟΥΓΚΛΕΡΘΆΡΟΝΤΑΣ ΤΑ ΆΓΙΑ ΧΏΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΛΕΊΑΣ

ο ντόπιος χοντροκονομημένος - πρώην αντιμνημονιακός- τηλεργατολόγος μητρόπουλος τι λέει για το αίσχος ; δεν ξέρει τίποτα για το φόνο; μόνο να μιλά στον συνεργάτη του αυτιά και να συμβουλεύει το πρωθυπουργό με τον γνωστό τόνο της πένθιμης φωνούλας του στο τηλέφωνο απο το ΑΚΡΙΒΌ παραθαλάσσιο εξοχικό του στην Ηλεία ; είναι πολλά τα ψηφαλάκια άρη!

planet

Είμαστε ο χειρότερος λαός ελάχιστοι τελικά ζούμε νόμιμα και αγοράζουμε οικόπεδο και χτίζουμε με άδεια ΙΚΑ και ΦΠΑ. Και το χειρότερο εσείς οι εξυπνάκηδες μας λέτε και κοροιδα και να σας πω με αυτά που βλέπω πολύ καλά κάνετε.

Ωπα ρε δημοσιογραφε!

Τι αξιοποιηση μπορει να γινει πανω στην αμμο? Νομιζεις οτι θα χτισουν ξενοδοχεια για τους πλουσιους τουριστες? Σιγουρα διοτι ως γνωστον στην αμμο χτιζεις παλατια! Ποσο κοστισε το αρθρο αυτο???? Η περιοχη δεν ανηκει στο ΤΑΙΠΕΔ ή το κρατος, αλλα στην Πολεμικη Αεροπορια! Ετσι λενε! Στην τελικη ομως κανεις δεν ξερει τιποτε ουτε μπορει να βγαλει ακρη δυστυχως για το σε ποιον ανηκει η αμμος... Ξεχνας την τεταρτη λυση και πιο απλη και προσοδοφορα για το κρατος, αλλα και θετικη για τους κατοικους: την εξαγορα εκ μερους τους των οικοπεδων και την ρυθμιση της περιοχης με οικοδομικο κανονισμο! Αλλα προφανως καποιους τους εξυπηρετει να πουληθει σε μεγαλοκαρχαριες ντοπιους και ξενους για να τα κονομησουν οι λιγοι ως συνηθως. Αιδως Αργειε!

ΜΠΑΜΠΗΣ

ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ -- ΒΡΕ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ, ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΕΣΗΚΟΝΑΝ ΤΗΣ ΒΙΛΑΡΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΟΛΟΣΟΥΣ ΑΠΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΠΟΥ ΕΙΣΑΝ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΑΚΟΜΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ Η ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΑΝ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΤΩΡΑ ΤΗ ΝΟΗΜΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΤΡΕΞΗΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΤΟ ΦΤΩΧΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΕΝΑ ΣΠΙΤΑΚΙ ΣΤΟΝ ΑΙΓΙΑΛΟ ΠΟΥ ΝΑ ΤΟΝ ΠΑΣ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΠΕΙΝΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΗ , ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΑΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ, ΥΜΑΡΤΟΝ ..................

Αργοναύτης

Το κακό έγινε. Να κοιτάξουμε να το συμμαζέψουμε με λιγότερο κόστος.Τα σπίτια στον αιγιαλό - 60 μέτρα από το χειμέριο κύμα, να κατεδαφιστούν. Τα μετά, να δοθούν στην Τ.Α και αυτή με τη σειρά της να τα πουλήσει στους καταπατητές και σε όσους ΕΧΟΥΝ χτίσει. Είναι δύσκολο να διώξεις έναν που το έχει για μόνιμη κατοικία. Να πληρώσουν και μιά άδεια για το κτίσμα και μια εισφορά στο ΙΚΑ γι αυτούς που δούλεψαν, και όλα αυτά με δόσεις.

ηλείος@

 Βλέπω τόσα σχόλια...ηλείοι και μη! Λοιπόν,τα πράγματα είναι απλά.Δύο μεγάλες λίμνες υπήρχαν δεξιά και αριστερά του Πύργου.Η λίμνη της Αγουλινίτσας(Επιτάλιο) και η λίμνη της Μουριάς (από Σπιάντζα προς Κατάκολο).Και οι δύο αποξηράνθηκαν με σκοπό την γεωργική εκμετάλλευση.Όταν τα νερά έφυγαν,οι εκτάσεις βρέθηκαν ανυπεράσπιστες.Εκεί ξεκίνησε η καταπάτηση από όποιον ήθελε να φτιάξει ένα σπίτι στη θάλασσα.Πρώτος,κύριος και ηθικός αυτουργός αυτής της αυθαιρεσίας το κράτος.Δεν έλαβε κανένα μέτρο και άφησε μια παραλία πολλών χιλιομέτρων να καταπατηθεί.Όσοι άρχισαν να φτιάχνουν σπίτια,ο Θεός να τα έκανε,ήξεραν πολύ καλά τι ακριβώς και πως το κάνουν.Παράνομα.Το κράτος είχε μια μεγάλη ευκαιρία να πολεοδομήσει και να νομιμοποιήσει όλη αυτή την έκταση.Θα μπορούσαν έτσι όλοι όσοι είχαν τη δυνατότητα, να φτιάξουν σπίτια και παράλληλα να γίνουν και ξενοδοχειακές μονάδες.Μια τεράστια οργανωμένη παραλία με ελεύθερη είσοδο.Με κέρδη,θέσεις εργασίας κτλ.Τίποτα απ'όλα αυτά δεν έγινε.Το κράτος για μια ακόμη φορά απών.Στα χρόνια που μεσολάβησαν τα 10 σπίτια έγιναν 10.000 και περισσότερα.Άναρχη δόμηση,καμία μέριμνα,άθλιες κατασκευές,γεωτρήσεις και βόθροι μαζί.Ήρθε και το ρεύμα,ήρθε και το τηλέφωνο,ήρθαν και τα τέλη.Ποιός να αρνηθεί πια την παροχή,όταν έχεις τετελεσμένο γεγονός; Και φυσικά πελατειακές σχέσεις και υποχρεώσεις; Η κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή αυτή, αποτελεί ντροπή.Δεν μπορώ να μπω σε καμία λογική περί φτωχών και αδυνάτων που κατάφεραν να χτίσουν ένα σπιτάκι στη θάλασσα για να κάνουν το μπάνιο τους.Συμμετείχαν όλοι σε αυτό το αίσχος.Πλούσιοι και φτωχοί.Αν είναι ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα ας μας το πουν.Νοήμων άνθρωπος δεν μπορεί να δεχτεί πάντως αυτή την τριτοκοσμική κατάσταση.Και για να μιλάμε σοβαρά,υπάρχουν άλλες επίσης όμορφες περιοχές στην Ηλεία,όπου δεν υπάρχουν αυθαίρετα.Ο Άγιος Ανδρέας,το Κορακοχώρι,το Λεβεντοχώρι,η Σκαφιδιά,τα λουτρά Κυλλήνης.Εκεί υπάρχουν σπίτια νόμιμα,οικισμοί,σχέδια.Σαν Ηλείος,ντρέπομαι κάθε φορά που αντικρίζω αυτή την κατάσταση και λυπάμαι που μια τεράστια παραλία αφέθηκε στην τύχη της.Τώρα πια,είναι αργά...δεν γκρεμίζονται τόσα σπίτια.Αν μπορεί να υπάρξει μια κάποια λύση,είναι αυτή της νομιμοποίησης,προκειμένου να μπορέσουν να βελτιωθούν οι συνθήκες.Όσοι δεν θέλετε να το δείτε,απλά μπείτε μέσα στις παράγκες και μην μιλάτε.Τουλάχιστον σεβαστείτε το γεγονός ότι ανεχόμαστε εμείς οι υπόλοιποι τα εκτρώματα που βλέπουμε.Η Ηλεία δεν έχει μόνο παιδεραστές,εγκληματίες,ναρκωτικά και άλλα κακά όπως ανοήτως γράφτηκε ή λέγεται από πολλούς.Είναι μια περιοχή με τα καλά και τα κακά της,όπως κάθε μέρος του κόσμου.Πουθενά δεν ζουν άγγελοι επί της γής!

πυργία

παιδιά μην αγχώνεστε, η θάλασσα θα τα διευθετήσει όλα. Η Σπιάτζα δεν έχει πολλή ζωή ακόμα. Τα δύο φράγματα του αλφειού σταμάτησαν την απόθεση φερτώ υλικών και η θάλασσα παίρνει πίσω την παραλία. Σύντομα φίλοι μου...

Γιαννης

 Κατι για να σκεφτουμε, ημουν περιπου 10 χρονων οταν το 1979/1980 ο Πατέρας μου που δούλευε σαν εργάτης σε μια φάμπρικα τις Γερμανίας αγορασε ενα οικόπεδο περιπου 150μ μακρια απω την θάλασσα, Εχτισε ενα σπιτι και εγω τον βοηθησα. Ειμαι δηλαδη και εγω ενας καταπατητης ας πουμε. Οι λογοι κληρονομιας, που δεν μπορουσε να χτισει στο χωριο του, και καποιος φιλος τον παρέσυρε τελικα να αγορασει αυτο το παρανομα φραγμενο οικόπεδο. Τι να πουμε. Ο Πατερας μου ολα τα λεφτα του τελικα τα εχωσε εκει μέσα. Και τωρα? Το Κρατος μας εφτιαξε δρομους, μας εφερε λεοφορια, εδως ρεύμα... Και δηλαδη τώρα είμαστε παράνομοι? Σίγουρα υπάρχουν μερικοι που αραπαξαν σωστά φιλέτα. Η περισσότερη ομως ειναι απλοί πολίτες. Και εγω δεν ξέρω πια ειναι η σώστη ληση για όλους μας. Ειναι πανω απο 20.000 σπίτια που χτιστηκαν εκεί τα τελευταία 50 χρονια. Περιπου 100.000 κοσμος που καπος ειναι μπλεγμένος στην Σπιάντζα. Ενα είναι σίγουρο. Σπίτια πρέπει να γρεμιστούν, μπορεί και το <>. Η κρατικα οργανομένη παρανομία πρέπει να τελειωσει. Αλλα ποιός θα φέρει μια δίκαια λύση? Να γκρεμιστούν ολα τα σπίτια δεν γίνεται πια. Αλλα πρέπει να σταματήσει η καταπάτηση, να φτιαχτεί η παραλία για το κοινό και για τον τουρισμό. Φτανει μονο να πουμε πος η Σπιαντζα χρειαζεται πεζοδρόμια. Το εν τριτο τον σπιτιών πρεπει να γκρεμιστεί. Μονο λιγες κεντρίκες αποικειες πρεπει να επιτραπουν. Μα πρέπει να πληρωθουν απο αυτους που ζουνε δεκαέτιες εκεί. Η Συλλόγοι σιγουρα θα μάζεψαν καμιά δεκάρα. Αν ακομα αποφασίσουμε να επαναπλημμυρίσουμε την αρχαια λιμνη της Μούριας, για πολλους θα γινει ανυπόφωρο να ζει ανάμεσα χιλιάδων κουνούπιων. Χαιρετισμους απο την Γερμανία, και καλή Χρονιά Γιάννης

Δημήτριος Χατζηνικολάου

Oι προδότες, τόσο οι πολιτικοί όσο και αυτοί που υποστηρίζουν την απόλυτη προδοσία που πραγματοποιείται στη χώρα μας, κυκλοφορούν πολλά τέτοια κείμενα για να πείσουν τους πάντες ότι δικαίως η Ελλάς ξεπουλιέται! Μα ποιος είναι ο Τόμσεν και ποιος του έδωσε το δικαίωμα να είναι "επιθετικός" και "ανυποχώρητος" έναντι της Ελλάδος; ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ!!! Εμείς, όμως, δεν πρέπει να ρίχνουμε νερό στο μύλο τους. Τη διαφθορά και τα υπόλοιπα κακά που έχουμε θα πρέπει να τα λύσουμε μόνοι μας, όχι καλώντας τον εχθρό να μας τα λύσει! Οι Νεοταξίτες ξέρουν πολύ καλά να παίζουν το βρώμικο και άθλιο παιγνίδι τους, δηλαδή την επιβολή του άνευ προηγουμένου Φασισμού και την αφαίρεση κάθε ελευθερίας από κάθε λαό! Κατά τα άλλα, μόνον εμείς είμαστε τα κακά παιδιά! Με τέτοιες "λογικές" παρεμβαίνουν είτε στρατιωτικώς σε διάφορες χώρες (Γιουγκοσλαβία, Ιράκ, Λιβύη κ.λπ.) είτε πολιτικώς (Ελλάδα) για να τις υποτάξουν και να αρπάξουν τον πλούτο τους.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης