Ο Μάκαρος ξανά πίσω τη Δευτέρα!

Ο Μάκαρος ξανά πίσω τη Δευτέρα!

Δεκτό έγινε το αίτημα έκδοσης του Μάκη Ψωμιάδη και την ερχόμενη Δευτέρα στις 2 το μεσημέρι το κλιμάκιο της Interpol της FYROM θα τον παραδώσει στα σύνορα (Εύζωνες) στο ελληνικό κλιμάκιο της Interpol

Ο Μάκαρος ξανά πίσω τη Δευτέρα!
Δεκτό έγινε το αίτημα έκδοσης του Μάκη Ψωμιάδη στην Ελλάδα και την ερχόμενη Δευτέρα στις 2 το μεσημέρι ο μεγαλοπαράγοντας της ΠΑΕ Καβάλας, που αντιμετωπίζει κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για την υπόθεση των «στημένων» ποδοσφαιρικών αγώνων, θα πατήσει σε ελληνικό έδαφος! Κλιμάκιο της Interpol της FYROM θα τον παραδώσει στα σύνορα (Εύζωνες) στο ελληνικό κλιμάκιο της Interpol! Στη συνέχεια αναμένεται να οδηγηθεί στις εισαγγελικές και ανακριτές αρχές προκειμένου να εκτελεστούν τα εντάλματα σύλληψης και προφυλάκισης που έχουν εκδοθεί σε βάρος του!

Όπως είναι γνωστό, ο Μ. Ψωμιάδης είχε συληθεί στις 9 Νοεμβρίου 2011 από την αστυνομία της FYROM, σε καφετέρια των Σκοπίων. Μετά τη σύλληψή οδηγήθηκε στη φυλακή, ενώ λίγες ημέρες μετά το ελληνικό υπουργείο Δικαιοσύνης υπέβαλλε αίτημα για την έκδοσή του στην Ελλάδα, προκειμένου να λογοδοτήσει για τις βαρύτατες κατηγορίες που αντιμετωπίζει για την υπόθεση των «στημένων» ποδοσφαιρικών αγώνων. Ωστόσο, γραφειοκρατικά ζητήματα που προέβαλλαν οι αρμόδιες αρχές της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας καθυστέρησαν την όλη διαδικασία.

Κλείσιμο
Πιο συγκεκριμένα, το αίτημα του υπουργού Δικαιοσύνης προς τις αρμόδιες αρχές της FYROM στηρίζονταν στο ένταλμα σύλληψης του 9ου τακτικού ανακριτή του Πρωτοδικείου Αθηνών αλλά και στο ένταλμα προσωρινής κράτησης του Μάκη Ψωμιάδη (από τον ίδιο ανακριτή) το οποίο εκδόθηκε ύστερα από βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου επικαλούνταν στο σχετικό αίτημά του προς τις αρχές της FYROM την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για την έκδοση εγκληματιών και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας. Υπενθυμίζεται ότι οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο Μ. Ψωμιάδης για την υπόθεση των «στημένων» ποδοσφαιρικών αγώνων είναι μεταξύ άλλων: «διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης» «νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια», κ.ά.

Τελικά, τα γραφειοκρατικά ζητήματα ξεπεράστηκαν και ο Μ. Ψωμιάδης παραδίδεται τη Δευτέρα στις ελληνικές αρχές για τα περαιτέρω….

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης