Ένοχος για ανθρωποκτονία από αμέλεια κρίθηκε από το τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Χανίων ο ιδιοκτήτης της εταιρείας στην οποία εργάζονταν ο αδικοχαμένος Μανώλης Αφράτης που σκοτώθηκε σε τροχαίο.
Το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 2 ετών με αναστολή στον ιδιοκτήτη, σύμφωνα με το flashnews.gr. Υπενθυμίζεται ότι πριν από πέντε χρόνια ο 38χρονος Μανώλης Αφράτης έχασε τη ζωή του εν ώρα εργασίας σε σε θανατηφόρο τροχαίο στο Ρέθυμνο, την ώρα που πραγματοποιούσε διανομές με φορτηγό ψυγείο.
Το όχημα που οδηγούσε εξετράπη της πορείας του και αναποδογύρισε, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα, καθώς καταπλακώθηκε από τα καθίσματα του φορτηγού.
Σε πρώτο βαθμό το δικαστήριο είχε αποφανθεί ότι το δυστύχημα οφείλονταν σε έλλειψη συντήρησης του φορτηγού καθώς κατά την διάρκεια της οδήγησης έσπασαν τα φρένα του οχήματος. Στο πλαίσιο αυτό είχε υποβάλει την ίδια ποινή με το Εφετείο, ποινή φυλάκισης 2 ετών με τριετή αναστολή στον ιδιοκτήτη της επιχείρησης.
Οι δύο αυτές διακρίσεις αποτελούν μια σημαντική αναγνώριση της στρατηγικής πορείας του Ομίλου B&F, ο οποίος συνεχίζει να επενδύει με συνέπεια στην καινοτομία, στην ποιότητα, στη δημιουργικότητα και στη διαρκή εξέλιξη
Από τους ασπροπίνακες, στα μαθητικά lockers και τον ψηφιακό μετασχηματισμό των αιθουσών διδασκαλίας: Tο πρόσωπο της εκπαίδευσης αλλάζει και μία ελληνική εταιρεία πρωτοπορεί.
Στους μήνες που απουσίασε από τη δουλειά της λόγω άδειας μητρότητας, η Κατερίνα Πετράκη παρακολούθησε από απόσταση μια αλλαγή που εξελισσόταν με ταχύτητα. Η Τεχνητή Νοημοσύνη άρχιζε να περνά από τη θεωρία στην πράξη, αποκτώντας θέση στην καθημερινότητα ολοένα και περισσότερων επαγγελμάτων. Αυτό που μέχρι πρότινος έμοιαζε με μια τεχνολογία του μέλλοντος, γινόταν σταδιακά μέρος του παρόντος.