Δολοφονία βρεφών στην Αμαλιάδα: Τα στοιχεία που οδήγησαν στη σύλληψη της Ειρήνης Μουρτζούκου
Η εισαγγελέας που εξέδωσε το ένταλμα σύλληψης έκρινε ότι είναι πιθανό να διαπράξει όσο παραμένει ελεύθερη και άλλες παρόμοιες πράξεις - Η Μουρτζούκου θα πάει σήμερα στην Ευελπίδων για την εκτέλεση του εντάλματος και στη συνέχεια στην Πάτρα για να απολογηθεί
Τα πορίσματα των πραγματογνωμόνων που είχαν οριστεί από την ΕΛ.ΑΣ. σε συνδυασμό με τις καταθέσεις που είχαν λάβει τα έμπειρα στελέχη του Ανθρωποκτονιών είναι τα στοιχεία που οδήγησαν στη σύλληψη της Ειρήνης Μουρτζούκου για τον θάνατο των βρεφών στην Αμαλιάδα.
Όπως εξήγησαν στο protothema.gr καλά ενημερωμένες πηγές, ο εισαγγελέας και η ανακρίτρια που χειρίζονται την υπόθεση αξιολόγησαν τα πορίσματα του πνευμονολόγου, της νευρολόγου και των δύο παθολογοανατόμων και σε συνδυασμό με τις καταθέσεις που είχαν στα χέρια τους έκριναν πως πρέπει να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης καθώς η κατηγορούμενη είναι πιθανό να διαπράξει όσο παραμένει ελεύθερη και άλλες παρόμοιες πράξεις.
Η Ειρήνη Μουρτζούκου συνελήφθη σε ξενοδοχείο των Αθηνών και, σύμφωνα με πληροφορίες, κατηγορείται για τη δολοφονία των δύο παιδιών της σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα, για τη δολοφονία ενός ακόμη βρέφους και για απόπειρα ανθρωποκτονίας μίας φίλης της (φέρεται να προσπάθησε να την πνίξει) με την οποία στο παρελθόν είχαν στενές σχέσεις.
Η κατηγορούμενη πέρασε το βράδυ στη ΓΑΔΑ, ενώ το ένταλμα θα εκτελεστεί σήμερα Τρίτη στον εισαγγελέα εκτελέσεων ποινών στην Ευελπίδων και στη συνέχεια η Ειρήνη Μουρτζούκου θα μεταβεί στην Πάτρα για να απολογηθεί στην ανακρίτρια.
Ο σύνηγορός της, Νίκος Αλεξανδρής, που την επισκέφθηκε στη ΓΑΔΑ το βράδυ της Δευτέρας είπε «την είδα, σίγουρα δεν είναι σε καλή κατάσταση. Περιμένει όμως να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, για να μιλήσει, να πει αυτά που θέλει να πει και λέει τόσο καιρό».
Ο συνήγορος κ. Αλεξανδρής χαρακτήρισε τη σύλληψή της Ειρήνης ως «αναμενόμενη εξέλιξη. Τώρα αν θα γινόταν σήμερα, αύριο ή μεθαύριο ήταν κάτι που πιθανολογούσαμε, αλλά δεν μπορούσαμε να ξέρουμε ποια θα ήταν η ακριβής ημέρα. [...] Θα πάρουμε τη δικογραφία και θα μπορέσουμε να απαντήσουμε σε κάθε μία από της κατηγορίες. Η ίδια υποστηρίζει ότι είναι αθώα και περιμένει να φανεί αυτό στα πλαίσια της δίκης».
Την Παγκόσμια Ημέρα Νερού, κάθε σταγόνα φυσικό μεταλλικό νερό ΒΙΚΟΣ μας θυμίζει ότι η ενυδάτωση δεν είναι μόνο καθημερινή συνήθεια, αλλά μια πράξη φροντίδας για τον οργανισμό και τη φύση.
Οι καινοτόμες φόρμουλες της LA VIE EN ROSE χαρίζουν μια μοναδική εμπειρία απόλαυσης και αναζωογόνησης – Τα premium πασχαλινά δώρα με πραγματική αξία και ορατά αποτελέσματα.
Οι πρόσφατοι ηλεκτρονικοί έλεγχοι για τα ανασφάλιστα οχήματα ανέδειξαν το πρόβλημα με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο. Χιλιάδες ιδιοκτήτες οχημάτων εντοπίστηκαν να κυκλοφορούν χωρίς ασφάλιση, κάτι που δεν επηρεάζει μόνο τους ίδιους, αλλά συνολικά την ασφάλεια στους ελληνικούς δρόμους. Και αυτό ενώ η λύση είναι και απλή και προφανής.