Από τύχη δεν υπήρξε τραυματισμός ή κάτι χειρότερο από τους πυροβολισμούς που έπεφταν την Κυριακή του Πάσχα κατά την διάρκεια γλεντιού στην περιοχή Μαλάδες του ΔήμουΗρακλείου, όπου ένας γείτονας «πάγωσε» όταν βρήκε στην αυλή του σπιτιού του ένα βλήμα από πυροβόλο όπλο.
Αμέσως, ειδοποίησε αναστατωμένος την Αστυνομία και στο σημείο έφτασαν αστυνομικοί της Ασφάλειας και του Τ.Α.Ε., που διαπίστωσαν ότι οι μπαλωθιέςαλλά και κροτίδες έπεφταν κατά την διάρκεια κοινωνικής εκδήλωσης που βρισκόταν σε εξέλιξη σε ένα γειτονικό σπίτι. Κατά την διάρκεια των ερευνών που ακολούθησαν, βρέθηκε στο σπίτι ένα πιστόλι, αλλά δεν εξακριβώθηκε ποιος πυροβολούσε με αυτό και παραδόθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια για βαλλιστική εξέταση. Επιπλέον, κατασχέθηκαν δυο γεμιστήρες, πέντε φυσίγγια, κενοί κάλυκες και τέσσερις κροτίδες.
Στο πλαίσιο της προανάκρισης συνελήφθη από τους αστυνομικούς ο 39χρονος Έλληνας ιδιοκτήτης του σπιτιού και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για άσκοπους πυροβολισμούς και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και περί ειδών πυροτεχνίας, με την οποία παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηρακλείου.
Το Πανεπιστήμιο Keele παρουσιάζει τη νέα επιστημονική ημερίδα του θεσμού Reflections, με τίτλο «Από το Έγκλημα στο Δικαστήριο: Η Επιστήμη στην Υπηρεσία της Δικαιοσύνης»
Οι «Ημέρες ART/ TECH by COSMOTE TELEKOM» στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, με δωρεάν είσοδο και δράσεις για όλους, είναι μια γιορτή τέχνης και τεχνολογίας που προσφέρει σε μικρούς και μεγάλους τη δυνατότητα να συνδημιουργήσουν και να πειραματιστούν μέσα από μία σειρά καινοτόμων διαδραστικών εμπειριών