Νόμιζαν ότι εξυπηρετούσαν ένα φιλικό τους πρόσωπο δύο γυναίκες ηλικίας 47 και 59 χρόνων από περιοχή της Φλώρινας και πείστηκαν να αγοράσουν προπληρωμένες κάρτες συνολικής αξίας 700 ευρώ και να του στείλουν τους κωδικούς. Όμως, αυτός που τις εξαργύρωσε ήταν έναςχάκερ.
Η απάτη είχε γίνει στις 28 Νοεμβρίου του 2023 και, όταν οι δυο γυναίκες επικοινώνησαν με τον φίλο τους, αντιλήφθηκαν ότι κάποιος είχε αποκτήσει παράνομη πρόσβαση στο προφίλ του λογαριασμού που διατηρεί εκείνος σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, οπότε υπέβαλαν καταγγελία στο αστυνομικό τμήμα του Αμυνταίου.
Πέντε μήνες μετά, η υπόθεση εξιχνιάστηκε και ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός 34χρονου Έλληνα, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη και παράνομη πρόσβαση σε σύστημα πληροφοριών ή δεδομένων που διαβιβάστηκε στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας.
Το Πανεπιστήμιο Keele παρουσιάζει τη νέα επιστημονική ημερίδα του θεσμού Reflections, με τίτλο «Από το Έγκλημα στο Δικαστήριο: Η Επιστήμη στην Υπηρεσία της Δικαιοσύνης»
Οι «Ημέρες ART/ TECH by COSMOTE TELEKOM» στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, με δωρεάν είσοδο και δράσεις για όλους, είναι μια γιορτή τέχνης και τεχνολογίας που προσφέρει σε μικρούς και μεγάλους τη δυνατότητα να συνδημιουργήσουν και να πειραματιστούν μέσα από μία σειρά καινοτόμων διαδραστικών εμπειριών