Βούλγαροι και Ρομά έκαναν 42 απάτες με λεία 180.000 ευρώ

Βούλγαροι και Ρομά έκαναν 42 απάτες με λεία 180.000 ευρώ

Εξαρθρώθηκε η εγκληματική οργάνωση που είχε απλώσει τα δίχτυα της σε Πάτρα, Ηλεία, Ζάκυνθο, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Γιάννενα, Καρδίτσα, Λάρισα, Κέρκυρα, Ρόδο και Κρήτη - Πέντε συλλήψεις

peripoliko_mera_art
Με ευρείας κλίμακας επιχείρηση που εκτελέστηκε από τους αστυνομικούς της Ασφαλείας Πατρών, Πύργου, Άργους και Ναυπλίου και της Ο.Π.Κ.Ε. στην Ηλεία και την Αργολίδα, εξαρθρώθηκε μετά από πολύμηνη έρευνα πολυπληθής εγκληματική οργάνωση που είχε διαπράξει τουλάχιστον 42 απάτες σε όλη την Ελλάδα αποκομίζοντας 180.000 ευρώ, από τον Ιανουάριο του 2023.

Από την έρευνα της Ασφαλείας Πατρών, προέκυψε ότι η σπείρα είχε απλώσει τα δίχτυα της σε Πάτρα, Ηλεία, Ζάκυνθο, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Γιάννενα, Καρδίτσα, Λάρισα, Κέρκυρα, Ρόδο και Κρήτη, αναρτώντας σε προφίλ μέσου κοινωνικής δικτύωσης αγγελίες για την πώληση πολυτελών οχημάτων και αγροτικών μηχανημάτων. Τα μέλη της ζητούσαν από τους επίδοξους αγοραστές να καταθέσουν προκαταβολές ή ολόκληρη την αξία μέσω ηλεκτρονικής τραπεζικής συναλλαγής, ενώ στις περιπτώσεις που εμφανίζονταν οι ίδιοι ως αγοραστές, έστελναν στους πωλητές πλαστό αποδεικτικό κατάθεσης του αντιτίμου.

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης, το πρωί της Δευτέρας, συνελήφθησαν ένα ζευγάρι Βουλγάρων και τρεις Ρομά, μεταξύ των οποίων είναι τα αρχηγικά μέλη της οργάνωσης, ενώ ταυτοποιήθηκαν άλλα 40 άτομα στους τραπεζικούς λογαριασμούς των οποίων μεταφέρονταν τα ποσά από τις απάτες. Στην κατοχή τους κατασχέθηκαν κινητά τηλέφωνα, τραπεζικά βιβλιάρια και κάρτες, κάρτες ΟΠΑΠ και ένα αυτοκίνητο.

Σε βάρος των μελών του κυκλώματος σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, απάτες και πλαστογραφίες τετελεσμένες και σε απόπειρα κατ΄ εξακολούθηση, κατά συρροή και κατ’ επάγγελμα και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες σε βαθμό κακουργήματος και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για να εξιχνιαστούν και άλλες περιπτώσεις.


Ειδήσεις σήμερα:

Η στιγμή που Αμερικανοί αστυνομικοί πυροβολούν έφηβη, θύμα απαγωγής, που τρέχει προς το μέρος τους για βοήθεια

Περίμενε την Κυριακή να βγει από το Α.Τ. και της επιτέθηκε όσο μιλούσε με το «100» - Πώς έγινε η στυγερή δολοφονία

Συγκλονιστικά βίντεο από τα 7,5 Ρίχτερ στην Ταϊβάν: 4 νεκροί και 50 τραυματίες - Τουλάχιστον 26 τα κτήρια που έγειραν ή κατέρρευσαν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης