Η τεχνολογία στην υπηρεσία της ασφάλισης

Η τεχνολογία στην υπηρεσία της ασφάλισης

Πώς η τεχνολογία αλλάζει το παιχνίδι στις ασφάλειες, κάνοντας ευκολότερη την επιλογή ασφαλιστικών προϊόντων.

eurobank1

Sponsored Content

Ο ασφαλιστικός κλάδος έχει εισέλθει σε μία νέα εποχή, καθώς η τεχνολογία έχει μετασχηματίσει σημαντικές πλευρές του. Η επιλογή και αγορά ασφαλιστικών προϊόντων δεν γίνεται πλέον σε γραφεία με άπειρα χαρτιά. Με τη βοήθεια των τεχνολογικών εξελίξεων, το τοπίο της ασφάλισης αναδιαμορφώνεται συνολικά, προσφέροντας περισσότερες λύσεις και μία εμπειρία που διευκολύνει τον κάθε έναν. 


Αλλάζοντας την παραδοσιακή ασφαλιστική εμπειρία
Κάποτε, η ασφαλιστική αγορά ήταν συνώνυμη με την πλοήγηση σε έναν λαβύρινθο εγγράφων, τηλεφωνημάτων και προσωπικών συναντήσεων με πράκτορες. Η διαδικασία ήταν συχνά χρονοβόρα και, ως πελάτης στην αναζήτηση ενός ασφαλιστικού προγράμματος, χρειαζόσουν χρόνο και υπομονή ώστε να κατανοήσεις πληθώρα επιλογών, η καθεμία με τους δικούς της περίπλοκους όρους και προϋποθέσεις, προκειμένου να λάβεις μία απόφαση. Αυτό το μοντέλο ανήκει πλέον στο παρελθόν, καθώς η εμφάνιση διαδικτυακών πλατφορμών και εφαρμογών για κινητά έχει φέρει πραγματική επανάσταση στον ασφαλιστικό τομέα.

190690738_l_normal_none


Απλοποιώντας την εμπειρία
Μία από τις πιο σημαντικές προκλήσεις του παρελθόντος ήταν η πολυπλοκότητα των ασφαλιστικών προϊόντων και η δυσκολία κατανόησης των όρων τους. Η τεχνολογία έχει παρέμβει για να γεφυρώσει αυτό το χάσμα και να προσφέρει δυνατότητες που δεν υπήρχαν έως σήμερα. Μπορείς πλέον να κατανοήσεις εύκολα τις επιλογές, να βρεις εξηγήσεις σε όρους και προγράμματα, καθώς και να λάβεις απαντήσεις σε τυχόν ερωτήσεις που μπορεί να έχεις. Οι περισσότερες διαδικτυακές πλατφόρμες και εφαρμογές διαθέτουν φιλικά interfaces με σαφείς επεξηγήσεις των λεπτομερειών κάλυψης, ώστε να λύσουν κάθε σου απορία, αλλά και να σε βοηθήσουν να επιλέξεις. Με τη βοήθεια διαδραστικών εργαλείων μπορείς να αξιολογείς τις ασφαλιστικές σου ανάγκες, με βάση παράγοντες όπως το εισόδημα, τα περιουσιακά στοιχεία και την οικογενειακή σου κατάσταση και να λαμβάνεις αποφάσεις για αγορά προϊόντων κοντά στις ανάγκες σου.


Δημιουργώντας προϊόντα για κάθε έναν ξεχωριστά
Η τεχνολογία δίνει ακόμη περισσότερες δυνατότητες στους ασφαλιστές να προσφέρουν εξατομικευμένα προϊόντα προσαρμοσμένα στις ξεχωριστές σου προτιμήσεις. Οι εταιρείες μπορούν πλέον να αναλύουν τεράστιες ποσότητες δεδομένων για να κατανοήσουν καλύτερα τη συμπεριφορά και τις προτιμήσεις του καθενός και να του προτείνουν τα κατάλληλα προϊόντα. Για παράδειγμα, αλγόριθμοι που υποστηρίζονται από την τεχνητή νοημοσύνη μπορούν να προτείνουν ασφαλιστικά προϊόντα με βάση το ιστορικό περιήγησής σου και προηγούμενες αλληλεπιδράσεις με την πλατφόρμα.

ins1


Διευκολύνοντας σημαντικά τη διαδικασία αποζημιώσεων
Ένας άλλος τομέας όπου η τεχνολογία έχει φέρει επανάσταση στον ασφαλιστικό τομέα είναι η διαδικασία αποζημιώσεων. Παραδοσιακά, η υποβολή μίας αξίωσης περιλάμβανε γραφειοκρατία και μεγάλους χρόνους διεκπεραίωσης. Σήμερα, πολλοί ασφαλιστές προσφέρουν ψηφιακή υποβολή μέσω των διαδικτυακών πλατφορμών ή των εφαρμογών τους για κινητά. Έτσι, αν χρειαστεί, μπορείς να ανεβάσεις φωτογραφίες, βίντεο και έγγραφα απευθείας από τo smartphone σου, επισπεύδοντας τη διαδικασία. Ειδικοί αλγόριθμοι μπορούν να αναλύσουν αυτές τις πληροφορίες για να εκτιμήσουν τις ζημιές και να καθορίσουν γρήγορα τις πληρωμές. Αυτό όχι μόνο βελτιώνει την αποτελεσματικότητα, αλλά και ενισχύει την ικανοποίησή σου παρέχοντας μια απρόσκοπτη εμπειρία αξιώσεων σε περιόδους που μπορεί να είσαι αγχωμένος από ένα ατυχές περιστατικό που σου συνέβη και να αναζητάς μία γρήγορη λύση. 


Αναζητώντας προγράμματα που καλύπτουν όλες τις ανάγκες σου
Ως ασφαλιζόμενος έχεις πολλές ανάγκες που μπορεί να αφορούν πολλούς τομείς της ζωής σου. Αναζητάς ασφάλεια για σένα και την οικογένειά σου, το σπίτι, το αυτοκίνητο, ακόμη και τα αντικείμενά σου. Γι’ αυτό το λόγο, η Eurolife FFH έχει δημιουργήσει το EurolifeSYN+, το πρώτο πρόγραμμα συνδυαστικών εκπτώσεων που φτάνουν έως και το -15% σε ασφαλιστικά προϊόντα Eurolife FFH. Ο ρόλος του EurolifeSYN+ είναι να διευκολύνει όλους όσοι τους απασχολεί το θέμα της “ασφάλειας” να δημιουργήσουν μια ομπρέλα συνολικής προστασίας για ό,τι είναι σημαντικό στη ζωή τους. Γιατί όταν έχεις ασφαλίσει κάθε τι σημαντικό, νιώθεις ότι έχεις κάνει το καλύτερο που μπορούσες απέναντι στον εαυτό σου και στους δικούς σου. 

Με το πρόγραμμα συνδυαστικών εκπτώσεων της Eurolife FFH, όσο προστατεύεσαι τόσο κερδίζεις. Συνδυάζεις ασφαλιστικά προϊόντα και έχεις έκπτωση στο 2ο και κάθε επιπλέον συμβόλαιο που αγοράζεις. Με το Insurance Planning Tool της Eurobank μπορείς για πρώτη φορά να δημιουργήσεις το προσωπικό ασφαλιστικό πλάνο σου, online μέσα από το e-Banking, το Eurobank Mobile App ή σε ένα κατάστημα. Απαντάς σε λίγες απλές ερωτήσεις και βλέπεις τα ασφαλιστικά προϊόντα που σου προτείνονται σύμφωνα με τον τρόπο ζωής και τις συνολικές ανάγκες σου, αλλά και τη σειρά με την οποία σε συμφέρει να τα αποκτήσεις προκειμένου να λάβεις τη μεγαλύτερη έκπτωση. Όσο περισσότερη προστασία εξασφαλίζεις για εσένα και την οικογένειά σου, τόσο μεγαλύτερες εκπτώσεις κερδίζεις στα συμβόλαιά σου. Από το 2ο συμβόλαιο έχεις αρχική έκπτωση 5% που μπορεί να φτάσει έως το 15% όσο αποκτάς προϊόντα που συμμετέχουν στο EurolifeSYN+.  Στο πρόγραμμα συμμετέχουν οι ασφάλειες υγείας, κατοικιδίου, σπιτιού, αυτοκινήτου, η ασφάλεια προσωπικών αντικειμένων και η ασφάλεια online συναλλαγών. Η έκπτωση που δικαιούσαι εφαρμόζεται αυτόματα όταν πληρώνεις ή ανανεώνεις το συμβόλαιό σου.

221959960_m_normal_none


Οι ασφάλειες είναι πιο κοντά σου από ποτέ
Η τεχνολογία έχει αναδιαμορφώσει σημαντικά τον ασφαλιστικό τομέα, καθιστώντας τον πιο προσιτό, διαφανή και πελατοκεντρικό. Αξιοποιώντας όλα αυτά που προσφέρει μέσα από διαδικτυακές πλατφόρμες ή εφαρμογές για κινητά, μπορείς πλέον να έχεις μία διαφορετική εικόνα για τις ασφαλιστικές σου ανάγκες και να βρίσκεις κάθε στιγμή αυτό που χρειάζεσαι σε κάθε τομέα της ζωής σου. Το πρόγραμμα EurolifeSYN+ της Eurolife FFH αποτελεί απόδειξη αυτής της εξέλιξης, παρέχοντας ολοκληρωμένη προστασία και όφελος σε όσους φροντίζουν να έχουν ασφαλή τα πιο σημαντικά πράγματα της ζωής τους.

180863788_m_normal_none
Κλείσιμο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης