Θετικά είναι τα μηνύματα από την πρώτη μέρα εφαρμογής του «Καλαθιού της Σαρακοστής», σύμφωνα με πληροφορίες από στελέχη του υπουργείου Ανάπτυξης. Οι τιμές στην πλειονότητα των βασικών προϊόντων που γεμίζουν το σαρακοστιανό τραπέζι είναι χαμηλότερες ή ίσες με πέρυσι.
Από συγκρίσεις καλαθιών της Σαρακοστής σε δύο μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ προκύπτουν τα παρακάτω στοιχεία:
Σούπερ μάρκετ 1
Κατεψυγμένες γαρίδες αποφλοιωμένες -6%
Κατεψυγμένο καλαμάρι ολόκληρο -3%
Κατεψυγμένο καλαμάρι κομμένο -30%
Κατεψυγμένο χταπόδι -13%
Χαλβάς 0%
Αλοιφές 0%
Κλείσιμο
Ελιές 15%
Τουρσιά 0%
Σούπερ μάρκετ 2
Κατεψυγμένες γαρίδες ολόκληρες - 4%
Κατεψυγμένες γαρίδες αποφλοιωμένες -11%
Κατεψυγμένα καλαμάρια -30%
Κατεψυγμένα χταπόδια σουπιές -2%
Χαλβάδες 3%
Ελιές 16%
Τουρσιά - Πίκλες 8%
Αλοιφές 5%.
Σύμφωνα με πληροφορίες, όσον αφορά το παραδοσιακό-εμβληματικό έδεσμα της εποχής που είναι η λαγάνα, ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας έχει ζητήσει από το προεδρείο της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδας, η τιμή της λαγάνας να κυμανθεί στις περυσινές τιμές. Δηλαδή, τιμή της μικρής λαγάνας (350 γρ.) να κυμανθεί από 1,8 έως 2 ευρώ και η τιμή της μεγάλης (750 γρ.) από 2,8 έως 3,5 ευρώ.
Η διεθνής διάκριση iF Design Award 2024 για το ελαστικό ECSTA PS71 EV, επιβεβαιώνει τη δέσμευση της εταιρείας για λύσεις υψηλών προδιαγραφών και κορυφαίας συμπεριφοράς στον δρόμο.
Banana breads, σκανδιναβικά σέμλα με σαντιγί, cinnamon rolls, κρουασάν gianduja, brownies με αλμυρή καραμέλα και πολλές ακόμη high-quality επιλογές από τα premium bakeries της πόλης
Με λύσεις που περιλαμβάνουν GPS Plotter, βυθόμετρα, όργανα, αυτόματο πιλότο, ηχοσυστήματα, VHF, κάμερες, ραντάρ και πολλά ακόμα, μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες κάθε σκάφους.