Διήμερο απεργιών στα ΜΜΜ: Χωρίς ταξί από την Τρίτη - Σταματούν μετρό, λεωφορεία, πλοία και αεροπλάνα την Τετάρτη

Διήμερο απεργιών στα ΜΜΜ: Χωρίς ταξί από την Τρίτη - Σταματούν μετρό, λεωφορεία, πλοία και αεροπλάνα την Τετάρτη

Τα ταξί ξεκινούν 48ωρη απεργία – Απεργία και στους εργαζομένους σε σιδηρόδρομο

aperia1
Δύσκολο θα είναι το επόμενο 48ωρο, λόγω των κινητοποιήσεων που έχουν προγραμματιστεί στα Μέσα Μεταφοράς, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη ζωή του επιβατικού κοινού, ειδικά της Αττικής.

Αύριο Τρίτη 27 Φεβρουαρίου, τα ταξί ξεκινούν τη 48ωρη απεργία, όπως αποφάσισε το ΣΑΤΑ, που θα διαρκέσει έως τις 28 Φεβρουαρίου. Την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου, ημέρα της απεργίας της ΑΔΕΔΥ, αναμένεται σειρά κινητοποιήσεων, καθώς το ένα μετά το άλλο τα σωματεία των εργαζομένων στις μεταφορές εξαγγέλλουν διαμαρτυρίες.

Ήδη, επτά σωματεία εργαζομένων στο μετρό, μεταξύ αυτών οι ηλεκτροδηγοί και οι εργαζόμενοι στο κέντρο ελέγχου, αποφάσισαν να συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ για την ερχόμενη Τετάρτη.

Απεργία για τα μέσα σταθερής τροχιάς

Στην απεργία θα συμμετάσχουν τα σωματεία εργαζομένων ΣΤΑΣΥ, Τραμ και αστικών μέσων σταθερής τροχιάς, ηλεκτροδηγών και λοιπών εργαζομένων κίνησης, συνδικάτο σταθμαρχών, ηλεκτροδηγών τραμ Αττικής, ηλεκτροδηγών Αττικό Μετρό και εργαζομένων κέντρου ελέγχου λειτουργίας Μετρό Αθηνών, τα οποία σύμφωνα με ανακοίνωση, αποφάσισαν για την πραγματοποίηση 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης, την Τετάρτη 28-2-2024 στη μνήμη των θυμάτων των Τεμπών και με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από το τραγικό δυστύχημα.

Συγκεκριμένα, αποφάσεις για το πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (ΜΜΜ), λαμβάνουν οι συνδικαλιστικοί φορείς των εργαζομένων στις αστικές και υπεραστικές συγκοινωνίες.

Στάσεις εργασίας σε λεωφορεία και τρόλεϊ

Στα αστικά λεωφορεία και τα τρόλεϊ, θα πραγματοποιηθούν στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας ως τις 9:00 π.μ. και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας, σύμφωνα με απόφαση του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ.

Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται από τις 10:00 π.μ. ή αργότερα (έξοδος οχημάτων από τα αμαξοστάσια στις 8:30 π.μ.), ενώ τα τελευταία δρομολόγια αναμένεται να αναχωρήσουν από τις αφετηρίες γύρω στις 20:00.

Απεργία και στον σιδηρόδρομο

Επίσης, 24ωρη απεργία θα πραγματοποιηθεί στο σιδηρόδρομο, συμπεριλαμβανομένου και του Προαστιακού της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με απόφαση σωματείων εργαζομένων (Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης, Σωματείο Εργαζομένων ΟΣΕ, Σωματείο Εργαζομένων Προσωπικού ΤΡΑΙΝΟΣΕ).

Η αρχή έγινε από τον σιδηρόδρομο με την εξαγγελία απεργίας από την Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Ελξης (μηχανοδηγοί), οι οποία προχωρά σε κινητοποιήσεις την 28η Φεβρουαρίου, ημέρα συμπλήρωσης ενός έτους από την σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών, η οποία άφησε πίσω της 57 νεκρούς, ζητώντας την πλήρη διαλεύκανση των αιτίων.

Απεργούν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας

Κλείσιμο
Παράλληλα, την Τετάρτη, καμία πτήση δεν θα εκτελείται από και προς ελληνικά αεροδρόμια, καθώς οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας συμμετέχουν με 24ωρη απεργία στην κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ. Εφόσον η απεργία πραγματοποιηθεί, καμία πτήση πλην των απαραίτητων (αεροδιακομιδές, κλπ) και των υπερπτήσεων δε θα εξυπηρετείται.

Η απεργία σημαίνει ότι ακυρώνονται οι προγραμματισμένες πτήσεις. Σε ανακοίνωση της η Aegean και η Olympic Air, ενημερώνουν τους επιβάτες που έχουν εισιτήρια για πτήσεις που θα επηρεαστούν από την απεργία ότι μπορούν να κάνουν αλλαγές.

Για την Aegean: 801 1120000 (από σταθερό), 210 6261000 (από κινητό)
Για την Olympic Air: 801 801 0101 (από σταθερό), 210 3550500 (από κινητό)

Δεμένα τα λιμάνια στα πλοία

Δεμένα θα παραμείνουν τέλος και τα πλοία στις 28 Φεβρουαρίου, καθώς και οι ναυτεργάτες θα συμμετέχουν επίσης στις απεργιακές κινητοποιήσεις της ημέρας.

Ειδικότερα, όπως αποφασίστηκε, τα πλοία δεν θα αναχωρήσουν από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου λόγω της 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης που έχουν προκηρύξει τέσσερα ναυτεργατικά σωματεία.

Τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια από τις 00:01 τα ξημερώματα της Τετάρτης 28 Φεβρουαρίου μέχρι και τις 12:00 τα μεσάνυχτα.




Ειδήσεις σήμερα:

Κωνσταντινούπολη: Προειδοποιητικές πινακίδες μέχρι και για τσουνάμι - Δεδομένος ο μεγάλος σεισμός, λέει ο Λέκκας

Ζάκυνθος: Φοβάμαι ότι θα μου κάνει κακό, λέει η 19χρονη για τον 27χρονο που κατηγορείται ότι διέκοψε βίαια την κύηση της

Αγία Βαρβάρα: Βίντεο ντοκουμέντο λίγο μετά το φονικό - Ο πεθερός κυκλοφορούσε με την καραμπίνα στο χέρι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης