Επεισόδια ξέσπασαν ξανά στη Θεσσαλονίκη μεταξύ κουκουλοφόρων και δυνάμεων των ΜΑΤ, έξω από το ΑΠΘ, μετά την πορεία αντιεξουσιαστών κατά του νέου ποινικού κώδικα. Λίγο μετά τις 21:00, οι κουκουλοφόροι αποχώρησαν και η οδός Εθνικής Άμυνης δόθηκε στην κυκλοφορόα.
Νωρίτερα, κουκουλοφόροι έβαλαν φωτιά σε κάδο επί της οδού Εθνικής Αμύνης και στη συνέχεια πέταξαν μολότοφ και πέτρες προς τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου λάμψης και χρήση χημικών.
Οι κουκουλοφόροι απωθήθηκαν από τις δυνάμεις των ΜΑΤ εντός του campus του ΑΠΘ.
Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα το μεσημέρι σημειώθηκαν επεισόδια μικρής έκτασης, ξανά στο ΑΠΘ, μετά την πορεία κατά των μη κρατικών πανεπιστημίων.
Μια διαφορετική Ημέρα Υιοθεσίας και Ενημέρωσης για την Υπεύθυνη Κηδεμονία Ζώων Συντροφιάς (και ειδικά εκείνων που έχουν διασωθεί από τις καλοκαιρινές πυρκαγιές) πραγματοποιείται το Σάββατο 3 Οκτωβρίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων.
Το ερευνητικό πρόγραμμα του UNIC Athens μετατρέπει το campus του Ελληνικού σε ένα ζωντανό πεδίο έρευνας, όπου Τεχνητή Νοημοσύνη, Βιοτεχνολογία και βιολογικά δεδομένα συναντώνται, ανοίγοντας νέους δρόμους για την υγεία, την ευημερία και φυσικά, την επιστήμη.