Κληρονομιά Τράγκα: Ο Ελβετός συνεκτελεστής της διαθήκης πλήρωνε τον εαυτό του από την περιουσία Τράγκα!

Κληρονομιά Τράγκα: Ο Ελβετός συνεκτελεστής της διαθήκης πλήρωνε τον εαυτό του από την περιουσία Τράγκα!

Την οργή του Γιάννη Τράγκα, γιου του εκλιπόντος δημοσιογράφου, προκάλεσε ο Ιβό Οττάβιο Φρανσεσκόν - Μέσω των δικηγόρων του ζητά την αποβολή του Ελβετού από συνεκτελεστή της διαθήκης

TRAGKAS-KARRA
Νέα τροπή λαμβάνει η μάχη για την κληρονομιά του Γιώργου Τράγκα ανάμεσα στην Μαρία Καρρά και τον γιο του εκλιπόντος που πέρασε σε full επίθεση.

Λίγο μετά τις δώδεκα το μεσημέρι σήμερα κατέθεσε μέσω των δικηγόρων του και μετά την τελευταία μήνυση αίτηση παύσης για τον ένα εκ των συνεκτελεστών της διαθήκης.

Πρόκειται για τον Ελβετό δικηγόρο Ιβό Οττάβιο Φρανσεσκόν τον οποίο ο Γιάννης Τράγκας κατηγορεί για απιστία κατ’ εξακολούθηση και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, ζητώντας γι’ αυτό τον λόγο να παυθεί μέσω της δικαστικής οδού από συνεκτελεστής της διαθήκης. Ο δικηγόρος του Νίκος Αγαπηνός ζήτησε επίσης προσωρινή διαταγή παύσης όλων των πληρωμών που εγκρίνει ο Φρανσεσκόν και εκτελεί ο Νταρλιγκί (ο συμβολαιογράφος στο Μονακό όπου κατατέθηκε η διαθήκη του Γιώργου Τράγκα) μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.
Ταυτόχρονα ενημερώθηκε από δικαστικούς επιμελητές το Ελληνικό Δημόσιο και οι Ελεγκτικές Αρχές για την τελευταία εξέλιξη, προκειμένου να προστατευτούν τα συμφέροντα του Δημοσίου.

Κλείσιμο
Η σημερινή εξέλιξη δείχνει την ολομέτωπη σύγκρουση ανάμεσα στον Γιάννη Τράγκα και την Μαρία Καρρά η οποία μαίνεται τους τελευταίους μήνες με εκατέρωθεν μηνύσεις και αγωγές.

Σε ό,τι αφορά την πολυσχιδή δράση του Ελβετού δικηγόρου Ιβό Οττάβιο Φρανσεσκόν στο θέμα της τεράστιας κληρονομιάς που άφησε πίσω του ο Γιώργος Τράγκας, το ποτήρι είχε ξεχειλίσει εδώ και καιρό για τον Γιάννη Τράγκα. Η επιμονή του Ελβετού με την ιδιότητα ενός εκ των δύο εκτελεστών της διαθήκης να πληρώνει ποσά που προσεγγίζουν πλέον τις 400.000 ευρώ χωρίς να ενημερώνει τον Έλληνα συμβολαιογράφο συνεκτελεστή προκάλεσε την οργή του υιού Τράγκα.

«Οι παραπάνω πληρωμές είχαν εγκριθεί μόνο από τον ένα εκ των δύο συνεκτελεστών-ήτοι μόνο από τον Ιβό Οττάβιο Φρανσεσκόν και όχι από τον συνεκτελεστή της διαθήκης (σ.σ πρόκειται για τον Έλληνα συμβολαιογράφο), αλλά ούτε καν από τους συγκληρονόμους. Ακόμα χειρότερα όμως, ένα μεγάλο μέρος από αυτές τις πληρωμές δεν αφορούσαν καν υποχρεώσεις της κληρονομιάς κατά παράβαση των σχετικών διατάξεων του Αστικού Κώδικα αλλά και κάθε κανόνα επιμελούς διαχείρισης...» αναφέρεται στο δικόγραφο.

Ο Ελβετός πλήρωνε τον εαυτό του από την κληρονομιά!

Όπως προκύπτει από την ανταλλαγή αλληλογραφίας μεταξύ των συνεκτελεστών της διαθήκης «στις 12 Μαΐου 2023 ο Έλληνας συμβολαιογράφος έστειλε mail στον κ. Φρανσεσκόν με κοινοποίηση στους δικηγόρους των συγκληρονόμων, στο οποίο του ζητούσε πλήρη αναφορά των ενεργειών του, μέχρι εκείνου του σημείου και του υπενθύμισε ότι όλες οι ενέργειες των εκτελεστών, συμπεριλαμβανομένων τυχόν πληρωμών σχετικά με την κληρονομιά, πρέπει να γίνονται από κοινού, σύμφωνα με την ισχύουσα ελληνική νομοθεσία».

Όπως ήταν αναμενόμενο ο Φρανσεσκόν απάντησε στον Έλληνα συμβολαιογράφο «ότι δήθεν ζήτησε την έγκρισή του αλλά δεν έλαβε απάντηση, ισχυρισμό που ο δεύτερος απορρίπτει μετ’ επιτάσεως».

Σύμφωνα με τον Γιάννη Τράγκα υπάρχει και μεταφρασμένη επιστολή απάντηση του εν Ελλάδι συνεκτελεστή, γι΄ αυτό και τον προτείνει ως μάρτυρα κατηγορίας, στην πραγματικότητα ως μάρτυρα καθήκοντος αλήθειας.

«Μάλιστα, ο κ. Φρανσεσκόν ομολογεί ότι σε κάθε περίπτωση παρείχε μόνος την εξουσιοδότηση προς τον κ. Νταρλιγκί (είναι ο συμβολαιογράφος στο γραφείο του οποίου κατατέθηκε η ιδιόχειρη διαθήκη του Γιώργου Τράγκα) προκειμένου ο τελευταίος να δώσει έγκριση υπό μορφή εντολής στην EFG Bank να πραγματοποιήσει πληρωμές προς διάφορους δικαιούχους, ενέργεια που είναι από μόνη της παράνομη και καθίσταται και ποινικώς επιλήψιμη από την στιγμή που οι πληρωμές δεν αφορούν καν την κληρονομιά» επισημαίνεται χαρακτηριστικά από τον Γιάννη Τράγκα σε δικαστικό έγγραφο.

«Τέλος υπήρχαν πληρωμές τιμολογίων για νομικές υπηρεσίες της δικηγορικής εταιρίας «Schmidt & Associes» όπου ο ανωτέρω συνεκτελεστής εργάζεται ως εξωτερικός σύμβουλος, επομένως προκύπτει ότι ο κ. Φρανσεσκόν ανέθεσε νομικές υπηρεσίες ως συνεκτελεστής χωρίς τη σύμπραξη του Έλληνα συνεκτελεστή στο γραφείο του και πληρώνει τον εαυτό του από χρήματα της κληρονομιάς για υπηρεσίες που είναι σαφές ότι δεν αφορούν την κληρονομιά αλλά την κυρία Καρρά».

Παρά το γεγονός ότι ο Έλληνας συμβολαιογράφος απαγόρευσε ρητά στο Φρανσεσκόν να ενεργήσει μόνος περαιτέρω πληρωμές από τραπεζικούς λογαριασμούς ο τελευταίος συνέχισε να τον αγνοεί.

«Μάλιστα τον ενημέρωσε στις 5 Αυγούστου 2023 ότι «πρέπει να διακόψει κάθε επαφή μαζί του για τις τρέχουσες πληρωμές αιτιολογώντας την απόφασή του αυτή και ουσιαστικά κατηγορώντας τον Έλληνα συμβολαιογράφο τελείως αβάσιμα για διαρροή των πληροφοριών, που κατά τον κ. Φρανσεσκόν είναι απόρρητες στον Ελληνικό Τύπο».

Η απόφαση για την προσωρινή διαταγή αναμένεται να εκδοθεί αύριο, ενώ η δίκη έχει προσδιοριστεί για τον ερχόμενο Φεβρουάριο.

Ειδήσεις σήμερα:

«Έκανα μ... πρέπει να χτύπησα αστυνομικό» είπε ο 18χρονος στον αδελφό του αφού έριξε τη φωτοβολίδα στου Ρέντη

Taste Atlas: Διέπρεψε η ελληνική κουζίνα - Δεύτερη θέση σε όλο τον κόσμο

37 βέτο στην ευρωπαϊκή πορεία της Αλβανίας η απάντηση της Αθήνας στην αδιαλλαξία Ράμα για την υπόθεση Μπελέρη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης