Η κληρονομιά Τράγκα: Ο πόλεμος συνεχίζεται με μηνύσεις και αγωγές από τη χήρα και τον γιο

Η κληρονομιά Τράγκα: Ο πόλεμος συνεχίζεται με μηνύσεις και αγωγές από τη χήρα και τον γιο

Η Μαρία Καρρά μήνυσε τον Γιάννη Τράγκα για συκοφαντική δυσφήμηση και εξύβριση διά του Τύπου και αυτός απάντησε με δύο μηνύσεις και δύο αγωγές κατηγορώντας τη, μεταξύ άλλων, για ψευδή καταμήνυση και ψευδή κατάθεση και ζητώντας να του επιδικάσει το δικαστήριο 250.000 ευρώ!

oikogeneia-tragka-arthrou

Στον χορό της δικαστικής αντιδικίας μπήκαν και οι συνήγοροι των δύο πλευρών. Δεν έχει τέλος ο πόλεμος για την κληρονομιά του Γιώργου Τράγκα, τρεις μήνες πριν συμπληρωθούν δύο χρόνια από την ημέρα που άρχισε ο χορός των αποκαλύψεων για την περιουσία του εκλιπόντος. Μια περιουσία που έχει φέρει απέναντι εδώ και πολύ καιρό τη χήρα του δημοσιογράφου, Μαρία Καρρά, και τον πρωτότοκο γιο του, Γιάννη, ο οποίος μάλλον ένιωσε να πέφτει από τα σύννεφα στα τέλη του περασμένου Ιουλίου. Τότε που του κοινοποιήθηκε η μήνυση που υπέβαλε εναντίον του η τελευταία σύζυγος του πατέρα του, η οποία τον κατηγορούσε για συκοφαντική δυσφήμηση και εξύβριση διά του Τύπου.

Το ήδη εχθρικό κλίμα που υπήρχε ανάμεσα στους δύο κληρονόμους έγινε πολεμικό και ο γιος του δημοσιογράφου δεν άφησε το γάντι που του πέταξε η Μαρία Καρρά να πέσει κάτω. Πέρασε στην αντεπίθεση με δύο μηνύσεις αρχικά, τις οποίες ακολούθησαν δύο αγωγές, κατηγορώντας την για συκοφαντική δυσφήμηση, ψευδή καταμήνυση και ψευδή κατάθεση, ενώ ζητάει να του καταβάλει ποσό 250.000 ευρώ.

Στον χορό των αγωγών και των μηνύσεων εισήλθε και ο δικηγόρος του υιού Τράγκα, Νίκος Αγαπηνός, τον οποίο επίσης μήνυσε η πρώην πελάτισσά του για συκοφαντική δυσφήμηση και εξύβριση διά του Τύπου.

Απάντησε και αυτός καταθέτοντας δύο μηνύσεις και δύο αγωγές κατά της Μαρίας Καρρά για ψευδή κατάθεση, προσβολή της προσωπικότητάς του και ηθική αυτουργία σε δυσφήμηση, ζητώντας επίσης 250.000 ευρώ.

Ταυτόχρονα έκανε αγωγή στη δικηγόρο της, Γεωργία Κούβελα για δυσφήμηση, ζητώντας να του καταβάλει 250.000 ευρώ, ενώ με έγγραφο που κατέθεσε στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών ζήτησε τον πειθαρχικό της έλεγχο, σε μια διαμάχη όπου εκτός από τους κληρονόμους κινούνται νομικά πλέον και οι νομικοί, κάτι που δείχνει το εύρος της σύγκρουσης.

Κατά πάντων

Ηχεί τουλάχιστον περίεργο να μηνύεις τέσσερις μήνες μετά την προβολή της τηλεοπτικής εκπομπής στην οποία αναφέρθηκε το όνομά σου τον συγκληρονόμο σου, κατηγορώντας τον για συκοφαντική δυσφήμηση διά του Τύπου.
Κι όμως, αυτό έπραξε η Μαρία Καρρά, η οποία τον περασμένο Ιούλιο κατέθεσε μήνυση κατά του μεγάλου γιου του Γιώργου Τράγκα, Γιάννη, και του πρώην δικηγόρου της Νίκου Αγαπηνού, που είχε εμφανιστεί τον περασμένο Απρίλιο στην εκπομπή «Το Πρωινό» προκειμένου να μιλήσει για την υπόθεση.

Οπως αναφέρει το δικόγραφο που παρουσιάζει το «ΘΕΜΑ», «εγκαλώ τους έναντί σας εγκαλούμενους για τα τελεσθέντα σε βάρος μου αδικήματα της συκοφαντικής δυσφήμησης, της δυσφήμησης, καθώς και της εξύβρισης, και δη με τη συνδρομή επιβαρυντικών περιστάσεων, καθώς το έγκλημα συντελέσθηκε δημοσίως διά του Τύπου...».
Σύμφωνα με τα έγγραφα, η χήρα του εκλιπόντος δημοσιογράφου κατηγορεί αρχικά τον Νίκο Αγαπηνό επειδή ανέλαβε να εκπροσωπήσει τον Γιάννη Τράγκα «παρά την αδιαμφισβήτητη σύγκρουση συμφερόντων μας».
Φράση που αν μη τι άλλο φέρεται να αποδεικνύει ότι ποτέ δεν θέλησε ουσιαστικά να συμπορευτεί μαζί του, κάτι που φάνηκε στην πορεία αυτού του κληρονομικού θρίλερ, παρότι στην αρχή είχε συνταχθεί μαζί του.

mhnysh-maria-karra
Η μήνυση της Μαρίας Καρρά


Κατηγορεί επίσης τον πρώην δικηγόρο της ισχυριζόμενη ότι «αμελούσε την έγκαιρη ενημέρωσή μου για συναντήσεις, προέβαινε σε ενέργειες εκπροσώπησής μου άνευ σχετικής εντολής, ενημέρωσης και έγκρισής μου... ενώ παράλληλα ξεκίνησε να διακατέχεται από επιθετικότητα απέναντί μου...».
Κάνει λόγο επίσης στη μήνυσή της για ένα «τηλεφωνικό ντελίριο» του Νίκου Αγαπηνού που έλαβε χώρα στις 28 Φεβρουαρίου του 2022 προς την έτερη δικηγόρο της, Γεωργία Κούβελα, «με το οποίο με καθύβριζε και με απειλούσε», επισημαίνει η κυρία Καρρά.

Επειτα από αυτό το περιστατικό ο Νίκος Αγαπηνός παραιτήθηκε από την εκπροσώπηση της γυναίκας που εξακολουθεί, σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, να κρατάει αδιάλλακτη στάση σε ό,τι αφορά την κληρονομιά του συζύγου της.

Αξίζει να επισημανθεί ότι το τηλεφώνημα έγινε την ημέρα που το «ΘΕΜΑ» αποκάλυψε τη χειρόγραφη διαθήκη του Γιώργου Τράγκα, για την οποία η Μαρία Καρρά δήλωνε ότι δεν υπήρχε, μέχρι που την ανακάλυψε ο δικηγόρος του Φρέντυ Τράγκα, Θέμης Σοφός, στο Μονακό.

Στη συνέχεια της μήνυσής της η χήρα καταπιάνεται με τον γιο του αποθανόντος συζύγου της ο οποίος δεν έχει μιλήσει ποτέ για την υπόθεση σε ΜΜΕ, ισχυριζόμενη ότι μετά την αποδοχή της κληρονομιάς «ο β’ μηνυόμενος εν γνώσει του και προς εξυπηρέτηση δικών του σκοπιμοτήτων, εντελώς παρελκυστικά και αναιτιολόγητα, παρακωλύει την ολοκλήρωση των νόμιμων διαδικασιών, όσες φορές δε τόλμησα να τον οχλήσω για την επίσπευση της διαδικασίας, ήρθα αντιμέτωπη με την περιφρονητική, προσβλητική και επιθετική συμπεριφορά του α’ μηνυόμενου (Νίκος Αγαπηνός)».

Οσοι εμπλέκονται στην υπόθεση, πάντως, έχουν να λένε για τις συνεχείς αναβολές τηλεδιασκέψεων και ραντεβού από τη χήρα του Γιώργου Τράγκα, από τους πρώτους μήνες που εκτυλίσσεται η συγκεκριμένη υπόθεση, αλλά και για την άρνησή της να συνδράμει με στοιχεία εταιρειών όταν της ζητήθηκε, ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες αποδοχής της κληρονομιάς.

agwgh-tragka
Η αγωγή του Γιάννη Τράγκα
mhnysh-giannh-tragka
Η μήνυση του Γιάννη Τράγκα


Κατηγορεί επίσης τον Γιάννη Τράγκα ότι προσπαθεί να την υπονομεύσει και να προβάλει μια επίπλαστη εικόνα εγκληματία, καθώς και ότι «διατυμπανίζει σε κάθε ευκαιρία ότι φέρω κακουργηματικές ευθύνες».

Υποστηρίζει ότι οι εγκαλούμενοι «αποσκοπούσαν στην ολική κατάρρευση της ηθικής μου υπόληψης και τιμής και περαιτέρω, όπως με ασφάλεια μπορώ να εικάσω, ευελπιστούσαν να επιτύχουν με τις σαφείς υπόνοιες περί εγκληματικών μου ενεργειών μια νέα δίωξη σε βάρος μου από τα αρμόδια όργανα».
Η μήνυση της Μαρίας Καρρά κλείνει ζητώντας την ποινική δίωξη του Γιάννη Τράγκα και του Νίκου Αγαπηνού, αλλά και «οποιουδήποτε άλλου που με οποιονδήποτε τρόπο ή ιδιότητα συμμετείχε (με κάθε είδους συμμετοχή) στη σε βάρος μου αξιόποινη πράξη της συκοφαντικής δυσφήμησης».

Σκληρή απάντηση από τον Γιάννη

Τη φράση «εκεί που μας χρωστάγανε μας πήραν και το βόδι» θα μπορούσε να αναφωνήσει ο Γιάννης Τράγκας την ημέρα που παρέλαβε τη μήνυση της Μαρίας Καρρά, ενώ στα τέλη του περασμένου μήνα ήρθε και το κερασάκι στην τούρτα.

Η δικηγόρος της χήρας, Γεωργία Κούβελα, επέλεξε με ένα email που κοινοποιήθηκε σε δικηγορικά και συμβολαιογραφικά γραφεία που ασχολούνται με την υπόθεση της κληρονομιάς σε Ελλάδα και Μονακό να ενημερώσει ότι έχει κινηθεί ποινική διαδικασία εναντίον του Γιάννη Τράγκα και του δικηγόρου του.

Κάτι που δεν ισχύει, αφού η μήνυση της Μαρίας Καρρά δεν έχει καν διερευνηθεί από εισαγγελέα, ο οποίος θα αποφασίσει αν είναι αβάσιμη ή θα εισαχθεί σε ακροατήριο.
Στις μηνύσεις που κατέθεσε ο Γιάννης Τράγκας κατηγορεί τη Γεωργία Κούβελα ότι «με την ως άνω επιστολή διά ηλεκτρονικού ταχυδρομείου η εγκαλούμενη δικηγόρος κατά την ενάσκηση των υπηρεσιακών της καθηκόντων τέλεσε το αδίκημα της δυσφήμησης τόσο εναντίον εμού όσο και εναντίον του δικηγόρου μου Νίκου Αγαπηνού, καθώς διαδίδει ότι έχει κινηθεί ποινική διαδικασία “σε βάρος του συναδέλφου κ. Αγαπηνού και του εντολέα του για δημόσια δυσφήμηση”».

Στη συνέχεια του εγγράφου που παρουσιάζει το «ΘΕΜΑ», ο γιος του δημοσιογράφου-εκδότη επισημαίνει μεταξύ άλλων: «Στην ως άνω πράξη δε προέβη κατόπιν άσκησης πιέσεων και πειθούς από την α’ εγκαλούμενη Μαρία Καρρά, η οποία βαρύνεται με δόλο του ηθικού αυτουργού, την οποία και εγκαλώ ως ηθική αυτουργό στην ως άνω πράξη της β’ των εγκαλουμένων» (Γεωργία Κούβελα)».

Τονίζει ακόμη ότι «η εν λόγω δυσφήμηση μάλιστα έλαβε χώρα δολίως προς τον σκοπό της δημιουργίας εντυπώσεων σε βάρος εμού και του δικηγόρου μου, υπέρ της α’ (Μαρία Καρρά) και κατά συνέπεια και της πληρεξουσίας της β’ εγκαλουμένης (Γεωργία Κούβελα) προκειμένου να δημιουργηθεί κυρίως σε νομικούς η εικόνα αναξιοπιστίας προς το πρόσωπό μου και του δικηγόρου μου».
Οπως έχει γραφτεί, η Γεωργία Κούβελα είναι ίσως η μοναδική που γνωρίζει το σύνολο της περιουσίας και των ακινήτων της κληρονομιάς του Γιώργου Τράγκα και θεωρείται μαζί με τον Ιβό Οτάβιο Φρανσεσκόν η εξ απορρήτων της Μαρίας Καρρά, ενώ, όπως αποκαλύφθηκε πρόσφατα, είχε λάβει αμοιβή 7.200 ευρώ από την ίδια για κάποιες από τις νομικές υπηρεσίες που της παρείχε.

Πρόκειται για χρήματα που, σύμφωνα με τον Γιάννη Τράγκα, βγαίνουν από την περιουσία του πατέρα του, αφού η Μαρία Καρρά μέσα σε δέκα μήνες φέρεται να πλήρωσε 400.000 ευρώ για έξοδα και υποχρεώσεις της.
Μετά από όλα αυτά, τα πράγματα «χοντραίνουν» στις δύο αγωγές που κατέθεσε ο πρωτότοκος γιος του εκδότη, ο οποίος «απασφαλίζει» κατά της χήρας, ενώ το ίδιο πράττει και ο δικηγόρος Νίκος Αγαπηνός.

«Θέλει όλη την περιουσία του πατέρα μου»

Σύμφωνα με τα έγγραφα της αγωγής, ο Γιάννης Τράγκας χαρακτηρίζει ψευδή και συκοφαντικά όσα υποστηρίζει στη μήνυσή της η χήρα, επισημαίνοντας ότι αρχικά δεν υπήρχε καμία σύγκρουση συμφερόντων, με βάση δε τις ρητές δηλώσεις που είχαν κάνει αυτός και η τελευταία σύζυγος του πατέρα του στον Νίκο Αγαπηνό υπήρχε κοινή γραμμή πλεύσης.
«Η αλήθεια την οποία αποκρύπτει η Μαρία Καρρά», επισημαίνεται στην αγωγή, «είναι ότι ο πληρεξούσιος δικηγόρος μου κατήγγειλε την εντολή της εγκαλουμένης μόλις πληροφορήθηκε ότι επιχειρούσε να αποκρύψει τόσο στοιχεία του ενεργητικού της κληρονομιάς (ιδίως ακίνητα μεγάλης αξίας στις ΗΠΑ) όσο και την ίδια την ύπαρξη της διαθήκης του θανόντος συζύγου της και πατέρα μου».

Στη συνέχεια τονίζει ότι «μέχρι μάλιστα να επιβεβαιωθεί η ύπαρξη της εν λόγω διαθήκης, η ενώπιόν σας εγκαλούμενη Μαρία Καρρά είχε δηλώσει επανειλημμένως ρητά και κατηγορηματικά σε εμένα και τον δικηγόρο μου ότι δεν υπάρχει διαθήκη, ενώ στην πραγματικότητα όχι μόνο γνώριζε την ύπαρξη της διαθήκης, αλλά την είχε προσκομίσει η ίδια σε συμβολαιογράφο στο Μονακό».

maria-kara-giannhs-tragkas
Μαρία Καρρά / Γιάννης Τράγκας


Σε ό,τι αφορά τους ισχυρισμούς της χήρας πως ουδέποτε προχώρησε σε ουδεμία εκποίηση στοιχείου της κληρονομιαίας περιουσίας, η απάντηση του υιού Τράγκα αντικρούει πλήρως τα όσα ισχυρίζεται.

«Η αλήθεια είναι ότι πράγματι η Μαρία Καρρά έχει την εκπροσώπηση της εταιρείας των ΗΠΑ, Veer View (με ιδιοκτήτη και εκπρόσωπο τον Γιώργο Τράγκα μέχρι τον θάνατό του), και προς απόδειξη αυτού έχω στην κατοχή μου έγγραφο πώλησης του ακινήτου στο Λας Βέγκας με την υπογραφή της εγκαλουμένης Μαρίας Καρρά, έγγραφο το οποίο έλαβα από τους δικηγόρους στους οποίους έχει ανατεθεί η υπόθεση στις ΗΠΑ και η γνησιότητα του οποίου δεν αμφισβητείται».
Ακολούθως την κατηγορεί ότι «επιχειρεί επανειλημμένως με τη χρήση δολίων και αμφιβόλου νομιμότητας μεθόδων να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο της κληρονομιαίας περιουσίας του αποβιώσαντος πατρός μου Γεωργίου Τράγκα».

Επισημαίνει μάλιστα ότι «έχω κληθεί ενώπιον του Τμήματος Οικονομικού Εγκλήματος της Εισαγγελίας Εφετών για να καταθέσω ως μάρτυρας κατηγορίας σε προκαταρκτική εξέταση με ύποπτη την εγκαλουμένη (Μαρία Καρρά) για τα κακουργήματα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και της φοροδιαφυγής… και έχω ήδη εγχειρίσει πληθώρα εγγράφων τα οποία πιστοποιούν την εκπροσώπηση των εταιρειών από την εγκαλουμένη, τη διενέργεια αλλεπάλληλων ύποπτων συναλλαγών και τη συνεργασία της εγκαλουμένης με πρόσωπα εμπλεκόμενα στις άνω εταιρείες».

Με την αγωγή του που κατατέθηκε αυτό τον μήνα ο Γιάννης Τράγκας ζητάει από το δικαστήριο «να υποχρεωθεί η εναγόμενη για τις αναφερόμενες στο ιστορικό αιτίες να μου καταβάλει το ποσό των 250.000 ευρώ». Με δύο μηνύσεις και δύο αγωγές απάντησε στη μήνυση της πρώην πελάτισσάς του Μαρίας Καρρά αλλά και της δικηγόρου της Γεωργίας Κούβελα ο δικηγόρος του Γιάννη Τράγκα, Νίκος Αγαπηνός.

Κατηγορεί τη δεύτερη για δυσφήμηση και την πρώην πελάτισσά του για συκοφαντική δυσφήμηση, ψευδή καταμήνυση και ψευδή κατάθεση, δίνει τις δικές του απαντήσεις στα όσα ισχυρίζεται η χήρα του εκλιπόντος και ζητάει από το δικαστήριο να του καταβάλουν 250.000 ευρώ εκάστη.
Την ίδια στιγμή η Μαρία Καρρά φέρεται να έχει πάρει τρεις αναβολές στην υπόθεση που αφορά την κατηγορία για ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Η ίδια, άλλωστε, βρίσκεται στο εξωτερικό και παρακολουθεί τις εξελίξεις σε αυτόν τον πόλεμο της κληρονομιάς από μακριά.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης