Τράγκας: Δεν έχει τέλος η κληρονομιά - Bρέθηκε κι άλλη βίλα στο Σεν Τροπέ

Τράγκας: Δεν έχει τέλος η κληρονομιά - Bρέθηκε κι άλλη βίλα στο Σεν Τροπέ

Κοστίζει 2,5 εκατ. ευρώ και την αποκάλυψε τώρα κατά... λάθος η Μαρία Καρρά - Η ΑΑΔΕ ζητά πληροφορίες από τη χήρα για τον φορολογικό έλεγχο - Ο γιος του Γιάννης μπλόκαρε τις κρυφές πληρωμές της

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
tragkas_sen_trope_xr
Αν προέβλεπε κάποιος ότι η τεράστια κληρονομιά του Γιώργου Τράγκα θα «ταλαιπωρούσε» τους κληρονόμους του ενάμιση χρόνο μετά τα αποκαλυπτήριά της, το πιθανότερο ήταν να μην τον πίστευαν πολλοί.

Κι όμως, σε αυτό το διάστημα η χήρα του εκλιπόντος, σύμφωνα με τα όσα έχουν δημοσιοποιηθεί μέχρι τώρα, φέρεται να έκανε τα αδύνατα δυνατά για να μη βρεθεί η χρυσή τομή ανάμεσα σε αυτήν και τους δύο γιους του Γιώργου Τράγκα, πριν ο Φρέντι διαχωρίσει τη θέση του αποποιούμενος την κληρονομιά του πατέρα του.

Και πώς να βρεθεί όταν οι αποκαλύψεις δεν τελειώνουν. Η εντυπωσιακή βίλα στο Σεν Τροπέ, αξίας 2,5 εκατ. ευρώ, είναι το τελευταίο ακίνητο του Γιώργου Τράγκα που έρχεται στο φως και είναι μια εντυπωσιακή κατοικία σε απόσταση αναπνοής από την παραλία. Μπορεί άνετα να φιλοξενήσει μέχρι έξι άτομα, διαθέτει κήπο, εντυπωσιακή πισίνα και σύμφωνα με πληροφορίες νοικιάζεται σε διάφορες πλατφόρμες καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν.
tragkas_in__5_

Στον κατάλογο των εξόδων της Μαρίας Καρρά από τον Ιούνιο του 2022 μέχρι τον περασμένο Απρίλιο, ποσό περίπου 30.000 ευρώ αφορούσε τη συγκεκριμένη βίλα στο Σεν Τροπέ.

Από αυτά 26.000 ευρώ πληρώθηκαν σε δύο δόσεις από την τράπεζα EFG του Μονακό και αφορούν πιθανότατα τους τόκους του δανείου, ύψους 1.800.000 ευρώ, που σύναψε ο Γιώργος Τράγκας για την αγορά της εν λόγω κατοικίας.

Τα υπόλοιπα 4.000 ευρώ εκταμιεύθηκαν για λογαριασμούς, λειτουργικά έξοδα και τη συντήρηση της πισίνας ενός ακόμη ακινήτου -που μέχρι πρότινος δεν είχε εντοπιστεί φωτογραφικά- της real estate περιουσίας του αποθανόντος εκδότη.
tragkas_in__2_
Η βίλα στο Σεν Τροπέ, που έχει αξία 2,5 εκατ. ευρώ, είναι το νέο ακίνητο που έγινε γνωστό ότι ανήκε στον Γιώργο Τράγκα
Κλείσιμο

Ο αόρατος δικηγόρος

Τις συγκεκριμένες πληρωμές πραγματοποίησε ο δικηγόρος και σύμβουλος της Μαρίας Καρρά, Ιβό Οτάβιο Φρανσεσκόν, ένας εκ των δύο εκτελεστών της διαθήκης.

Ο έτερος είναι Ελληνας συμβολαιογράφος που είχε στενότατη σχέση με τον εκλιπόντα δημοσιογράφο επί σειρά ετών, ο οποίος έπρεπε να συμφωνήσει με τον Φρανσεσκόν προτού γίνει οποιαδήποτε πληρωμή από τη Μαρία Καρρά.
Κάτι που δεν έγινε, αφού ο δικηγόρος, τη φωτογραφία του οποίου δημοσιεύει το «ΘΕΜΑ», επέλεξε την εποχή του Ιντερνετ να τον ενημερώσει στέλνοντας φαξ!
Ivo-Ottavio-Fransescon
O δικηγόρος και σύμβουλος της Μαρίας Καρρά, Ιβό Οτάβιο Φρανσεσκόν

Με αυτόν τον τρόπο η Μαρία Καρρά φέρεται να πραγματοποίησε συνολικά 75 πληρωμές ύψους 400.000 ευρώ μέσω του Ιβό Οτάβιο Φρανσεσκόν.

Κάτι που προκάλεσε την άμεση αντίδραση του Γιάννη Τράγκα, ο οποίος προσέλαβε μέσω του δικηγόρου του Νίκου Αγαπηνού την έγκριτη δικηγορική εταιρεία CMS στο Μονακό που διατηρεί γραφεία σε εβδομήντα πόλεις του κόσμου.

Γνώστες της υπόθεσης αναφέρουν ότι ο Ιβό Οτάβιο Φρανσεσκόν, που διατηρεί πολύ στενή σχέση με τη Μαρία Καρρά αφού συνεργάζονται σχεδόν καθημερινά για την υπόθεση, φέρεται να έχει αμφισβητήσει ότι η κληρονομιά υπόκειται στο ελληνικό δίκαιο σύμφωνα με αυτά που όρισε ο Γιώργος Τράγκας στη διαθήκη του.

Ηδη όμως έχουν γίνει οι κατάλληλες κινήσεις που μπλόκαραν τις πληρωμές της Μαρίας Καρρά, οι οποίες πλέον δεν μπορεί να γίνουν αν δεν συμφωνούν και οι δύο συνεκτελεστές της διαθήκης. Επίσης έχει γίνει ξεκάθαρο ότι ο Γιάννης Τράγκας απαγορεύει στα εμπλεκόμενα συμβολαιογραφικά και δικηγορικά γραφεία να κάνουν δεκτή την αποδοχή της κληρονομιάς με την υπογραφή μόνο της Μαρίας Καρρά, ακόμη και με την παρουσία μαρτύρων.
tragkas_in__1_
Συνεχίζεται η διαμάχη ανάμεσα στη χήρα του Γιώργου Τράγκα, Μαρία Καρρά, και τον γιο του Γιάννη για την κληρονομιά

Τέλος, στις 24 Αυγούστου η ΑΑΔΕ μέσω της Γενικής Διεύθυνσης Φορολογικών Λειτουργιών και του 1ου Ελεγκτικού Κέντρου Αττικής απέστειλε αίτημα παροχής πληροφοριών στη Μαρία Καρρά και στον Γιάννη Τράγκα. Σύμφωνα με το έγγραφο που παρουσιάζει το «ΘΕΜΑ», η ελεγκτική αρχή διενεργεί μερικό φορολογικό έλεγχο γραφείου για τα έτη 2017, 2018, 2019 και 2020 που αφορά τον θανόντα Γιώργο Τράγκα.

«Σύμφωνα με τα οριζόμενα...», όπως επισημαίνεται μεταξύ άλλων στο έγγραφο, «σας καλούμε όπως εντός προθεσμίας πέντε εργάσιμων ημερών από την κοινοποίηση του παρόντος αιτήματος θέσετε στη διάθεση του ελέγχου: 1) Πιστοποιητικό φορολογικής κατοικίας από την αρμόδια αρχή της χώρας στην οποία ο θανών Τράγκας Γεώργιος δήλωνε ότι ήταν φορολογικός κάτοικος ή αντίγραφα των εκκαθαρίσεων των δηλώσεων φορολογίας του παγκόσμιου εισοδήματος του θανόντα θεωρημένα από την αρμόδια φορολογική αρχή του τόπου κατοικίας του για την ελεγχόμενη περίοδο ή αντίγραφα των δηλώσεων φορολογίας που είχε υποβάλει ο θανών στο κράτος της φορολογικής του κατοικίας για την ελεγχόμενη περίοδο...».

Στη συνέχεια ζητούνται από τους δύο κληρονόμους κινήσεις και στοιχεία για οποιονδήποτε λογαριασμό τηρούσε ο θανών σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της αλλοδαπής, ατομικά ή ως συνδικαιούχος, με οποιοδήποτε τρίτο πρόσωπο για τα έτη 2017-2020, κατάσταση με το σύνολο των χρηματοοικονομικών προϊόντων (ομόλογα, μετοχές κ.λπ.) που τηρούσε στην αλλοδαπή.
tragkas_in__3_
tragkas_in__4_
Tα έγγραφα της Δικαιοσύνης για την απογραφή της περιουσίας και της ΑΑΔΕ για τους φορολογικούς ελέγχους

Οπως τονίζει η ελεγκτική αρχή, στην περίπτωση που ο θανών συμμετείχε σε οποιασδήποτε μορφής νομικό πρόσωπο απαιτείται από τον Γιάννη Τράγκα και τη Μαρία Καρρά η προσκόμιση παραστατικών για το πλήθος και το είδος αυτών των συναλλαγών.

Τέλος, ζητούνται ενδελεχή στοιχεία όπως έγγραφα, συμφωνητικά, καταστατικά και μετοχολόγιο για τη συμμετοχή του εκλιπόντος σε νομικές οντότητες, ανεξαρτήτως αν αυτές δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό.


Οι άγνωστοι λογαριασμοί

Σύμφωνα με πληροφορίες που δεν επιδέχονται αμφισβήτηση, ο Γιάννης Τράγκας δεν πρόκειται να υπογράψει την αποδοχή της διαθήκης του πατέρα του αν η Μαρία Καρρά δεν αλλάξει άρδην τη στάση που εξακολουθεί να κρατάει.

Να επιμένει δηλαδή να αφήσει εκτός διαθήκης όλα τα ακίνητα της Αμερικής εκτός αυτού της Νέας Υόρκης που αναφέρεται στη διαθήκη, κάποια από τα οποία έχουν ήδη πουληθεί, όπως το διαμέρισμα στο Λας Βέγκας.

Επίσης διατηρεί εύλογες επιφυλάξεις λόγω της αδιάλλακτης τακτικής που εξακολουθεί να επιδεικνύει η τελευταία σύζυγος του πατέρα του όλους αυτούς τους μήνες, αφού φέρεται να αρνείται να δώσει στοιχεία.

Ο Γιάννης δεν γνωρίζει π.χ. το σημερινό υπόλοιπο των λογαριασμών που υπάρχουν σε δύο τουλάχιστον χρηματοπιστωτικά ιδρύματα του Μονακό, στην τράπεζα EFG και στην Edmond De Rothschild.

Στην πρώτη φέρεται να υπάρχουν τουλάχιστον δύο λογαριασμοί, ο πρώτος στο όνομα της εταιρείας Family Line Limited και ο δεύτερος στο όνομα του πατέρα του.

Ετερος λογαριασμός της Family Line Limited υπάρχει στην Edmond De Rothschild, εκεί όπου υπάρχει και μία θυρίδα στο όνομα του πατέρα του, ενώ άλλες δύο θυρίδες υπάρχουν στην EFG, κάτι που γίνεται γνωστό για πρώτη φορά.

Για πρώτη φορά έρχεται στο φως της δημοσιότητας και το έγγραφο του Ειρηνοδικείου Αμαρουσίου που έκανε δεκτό το αίτημα του Γιάννη Τράγκα και της Μαρίας Καρρά για την απογραφή της κληρονομιάς του εκδότη-δημοσιογράφου.

Σύμφωνα με αυτό, «με τις κρινόμενες υπό στοιχείο Α και Β αιτήσεις επιδιώκεται από τους αιτούντες ο διορισμός συμβολαιογράφου και πραγματογνωμόνων για τη σύνταξη απογραφής των κληρονόμων του αποβιώσαντος την 14-12-2021 Γεωργίου Τράγκα του Ιωάννη και της Ευθυμίας, κληρονομηθέντος εκ διαθήκης λόγω εμπρόθεσμης εκ μέρους τους αποδοχής της κληρονομιάς του αποβιώσαντος με το ευεργέτημα της απογραφής».

Ακολούθως και αφού παρατίθενται όλα τα στοιχεία της υπόθεσης, το δικαστήριο έκανε δεκτές τις αιτήσεις των δύο κληρονόμων και διέταξε την απογραφή της συνολικής κληρονομιαίας περιουσίας του Γιώργου Τράγκα, ορίζοντας συμβολαιογράφο που θα τη διενεργήσει καθώς και δύο πραγματογνώμονες για να την εκτιμήσουν.

Η απόφαση δημοσιεύθηκε στις 14 Νοεμβρίου του 2022 και έκτοτε άρχισε ένας φαύλος κύκλος καθυστερήσεων της διαδικασίας, αφού η Μαρία Καρρά φέρεται να μη δίνει πληροφορίες που γνωρίζει για ακίνητα.

Η απογραφή που «κόλλησε»

Με βάση τα όσα είχε αποκαλύψει το «ΘΕΜΑ», θα ήταν λογικό εννέα μήνες μετά την απόφαση του δικαστηρίου για την απογραφή της κληρονομιάς αυτή να είχε αποπερατωθεί.

Κάτι τέτοιο όμως δεν συνέβη, αφού η τεχνική εταιρεία που ανέλαβε να τη διεκπεραιώσει και ο πολιτικός μηχανικός, δηλαδή οι δύο πραγματογνώμονες που όρισε το Ειρηνοδικείο Αμαρουσίου, έπεσαν στο «εμπόδιο» της Μαρίας Καρρά.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η χήρα του εκδότη φέρεται να είναι ανένδοτη στο να δώσει οποιαδήποτε πληροφορία στους πραγματογνώμονες για τα ακίνητα της Αμερικής.

Ενίοτε αρνιόταν ακόμη και την ύπαρξη των κατοικιών σε Λας Βέγκας, Μαϊάμι και Ουάσινγκτον, οι οποίες ήρθαν στο φως της δημοσιότητας σταδιακά. Προσπάθησε μάλιστα να πείσει τον Γιάννη Τράγκα να δεχθεί την αποδοχή της κληρονομιάς χωρίς αυτή να περιλαμβάνει τις κατοικίες στην Αμερική, κάτι που ο γιος του εκλιπόντος αρνήθηκε κατηγορηματικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, η Μαρία Καρρά επανήλθε με την ίδια πρόταση, προτείνοντας στον υιό Τράγκα να υπογράψουν ιδιωτικό συμφωνητικό για τα ακίνητα στις ΗΠΑ, αφού υπογράψουν από κοινού πρώτα την αποδοχή της κληρονομιάς. Η άρνησή του έχει ως αποτέλεσμα την άρνηση της χήρας Τράγκα να συνεργαστεί με τους πραγματογνώμονες, κάτι που έχει «κολλήσει» την απογραφή.

Αξίζει να τονιστεί ότι οι τελευταίοι φέρεται να έχουν λάβει μόνο τα συμβόλαια αγοράς που αφορούν τη βίλα στη Νίκαια, το διαμέρισμα στο Παρίσι και αυτό της Νέας Υόρκης, που βρίσκεται στον ουρανοξύστη Olympic Tower, καθώς και τα συμβόλαια των ακινήτων στην Ελλάδα.

Εκτός απογραφής παραμένουν το Λας Βέγκας, το Μαϊάμι, η Ουάσινγκτον και η βίλα στο Σεν Τροπέ, το συμβόλαιο της οποίας δεν έχει δώσει ακόμη η Μαρία Καρρά. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η ίδια φέρεται ότι εντός του Σεπτεμβρίου αναμένεται να κληθεί να καταθέσει για το σκέλος της υπόθεσης που αφορά τις κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα που της έχουν αποδοθεί για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, απάτη από κοινού και κατ’ εξακολούθηση εις βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, απιστία και εκβιασμό.

Ειδήσεις σήμερα:

Άγρια επίθεση στο μετρό της Νέας Υόρκης: Άνδρας χτυπάει επανειλημμένα με μπαστούνι 60χρονη γυναίκα - Δείτε βίντεο


Πάνω από Μαγνησία και Σποράδες η κακοκαιρία «Daniel» - Πού θα «χτυπήσει» τις επόμενες ώρες

Ολυμπιακός: Ανακοινώθηκαν Ποντένσε και Γιόβετις, «μπήκαν» και στην ευρωπαϊκή λίστα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης