Η κληρονομιά Τράγκα: Σπίτι με θέα στον Λευκό Οίκο και διαχειρίστρια τη Μαρία Καρρά

Η κληρονομιά Τράγκα: Σπίτι με θέα στον Λευκό Οίκο και διαχειρίστρια τη Μαρία Καρρά

Στο φως νέα έγγραφα που αποδεικνύουν ότι η Μαρία Καρρά είναι από πέρυσι διευθύντρια της εταιρείας που διαχειρίζεται όλα τα ακίνητα στην Αμερική - Το «άγνωστο» σπίτι στην Ουάσινγκτον και ο ρόλος του δικηγορικού brand

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
tragkas-mak2
Το σπίτι στην Ουάσινγκτον, που έρχεται για πρώτη φορά στο φως της δημοσιότητας, αλλά και πλειάδα νέων εγγράφων που «δείχνουν» την εμπλοκή της Μαρίας Καρρά στις εταιρείες που ανήκουν τα ακίνητα της Αμερικής είναι το τελευταίο (μέχρι το επόμενο) κεφάλαιο στην υπόθεση της τεράστιας κληρονομιάς του Γιώργου Τράγκα. Παρά την πρόσφατη δημοσιοποίηση των εγγράφων που φέρουν την υπογραφή της για την πώληση του ακινήτου στο Λας Βέγκας, η Μαρία Καρρά δήλωσε άγνοια ενώπιον της 3ης τακτικής ανακρίτριας και του αρμόδιου εισαγγελέα για την περιουσία του Γιώργου Τράγκα στις ΗΠΑ.

«Επικαλούμαι δε, επιπλέον», επισήμανε στο απολογητικό της υπόμνημα, «τη ρητή αναφορά του θανόντος συζύγου μου, στην από 19-2-2018 τροποποίηση της ιδιόχειρης διαθήκης του, σύμφωνα με την οποία καταλείπει κατά ποσοστό 50% σε εμένα και τον υιό του αντίστοιχα, το σύνολο της όποιας περιουσίας του στις ΗΠΑ, την οποία δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω, καθώς δεν έχω ακόμη εγκατασταθεί κληρονόμος του, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες στο πριγκιπάτο του Μονακό».
tragkas-1

Επισήμανση που ηχεί άτοπη μετά τα αποκαλυπτήρια του εγγράφου που έφερε στο φως της δημοσιότητας την περασμένη Κυριακή το «ΘΕΜΑ», στο οποίο η Μαρία Καρρά υπογράφει την πώληση του διαμερίσματος στο Λας Βέγκας. Οταν δηλώνεις ότι δεν γνωρίζεις ποια είναι η περιουσία που άφησε ο εκλιπών σύζυγός σου στις ΗΠΑ, απλά δεν μπορείς να πουλάς ακίνητα που είναι ήδη γνωστό εδώ και μήνες ότι του ανήκαν, όπως το συγκεκριμένο στην Πόλη του Τζόγου, επισημαίνουν γνώστες της υπόθεσης σε βάθος.

Σύμφωνα με νέα έγγραφα, η Μαρία Καρρά εμφανίζεται ως διευθύντρια της Family Line Ltd, μιας εταιρείας-ομπρέλα στην οποία ανήκουν όλα τα ακίνητα στις ΗΠΑ, ανάμεσά τους αυτά στο Μαϊάμι, στην Ουάσινγκτον και στο Λας Βέγκας. Για το πρώτο, νέα έγγραφα επιβεβαιώνουν ότι ανήκει στη Family Line, ενώ το δεύτερο, που βρίσκεται στη λεωφόρο Πενσιλβάνια, αποκαλύπτεται για πρώτη φορά με φωτογραφίες.
tragkas-2

Η κατάθεση στον ανακριτή

Η χήρα του εκδότη προσήλθε με τον δικηγόρο της Θεόδωρο Μαντά στις ανακριτικές αρχές πριν από λίγες ημέρες και, όπως ήταν αναμενόμενο, αρνήθηκε τις κατηγορίες για δύο κακουργηματικές πράξεις που αφορούν σε ανακριβείς δηλώσεις «πόθεν έσχες» και απόκρυψη περιουσιακών στοιχείων. Αρνήθηκε επίσης την ύπαρξη της κατοικίας στο Μαϊάμι, την οποία επιβεβαιώνουν τα έγγραφα που παρουσιάζει σήμερα το «ΘΕΜΑ» και τα οποία ξεκινούν από το 2018 και φτάνουν μέχρι το 2022, ενώ σε ένα από αυτά, με ημερομηνία τον Αύγουστο του 2018, δεσπόζει η υπογραφή του Γιώργου Τράγκα.+

ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΠΟΥ «ΔΕΙΧΝΟΥΝ» ΤΗ ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΡΑ
Κλείσιμο
tragkas-6
Το όνομα της Μαρίας Καρρά αναφέρεται ως διευθύντριας στην εταιρεία που ανήκουν τα ακίνητα του Γιώργου Τράγκα
tragkas-7
H Bluebay Haven ανήκει στη Family Line, διευθύντρια της οποίας είναι η χήρα του εκδότη
tragkas-8
To έγγραφο με την υπογραφή του Γιώργου Τράγκα για το ακίνητο στο Μαϊάμι


Την ίδια στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη η έρευνα για τα άλλα τέσσερα κακουργήματα κατά της Μαρίας Καρρά, αυτά του εκβιασμού, της απάτης από κοινού και κατ’ εξακολούθηση κατά του Ελληνικού Δημοσίου, της απιστίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες. Η αρχαιοελληνική παροιμιακή φράση «μηδική τράπεζα» φαντάζει ιδανική για να περιγράψει τα όσα λαμβάνουν χώρα τον τελευταίο ενάμιση χρόνο με την τεράστια κληρονομιά που άφησε πίσω του ο Γιώργος Τράγκας.

Ο δημοσιογράφος, εκδότης και αρχηγός πολιτικού κόμματος αποδείχτηκε μετά θάνατον ότι ήταν ένας σύγχρονος Μίδας του real estate, επενδύοντας σε ακίνητα συνολικής αξίας δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ. Και είναι κάποια από αυτά τα ακίνητα που έχουν ανοίξει τον ασκό του Αιόλου ανάμεσα στον Γιάννη Τράγκα και την τελευταία σύζυγο του πατέρα του Μαρία Καρρά. Πρόκειται για κατοικίες τις οποίες απέκτησε σταδιακά το ζεύγος στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, σε τοποθεσίες όπως το Λας Βέγκας, το Μαϊάμι, η Νέα Υόρκη και η Ουάσινγκτον.
tragkas-3
To ακίνητο που είχε αγοράσει το ζεύγος Τράγκα στην Ουάσινγκτον βρίσκεται στη λεωφόρο Πενσιλβάνια, μία από τις πλέον προνομιακές περιοχές της αμερικανικής πρωτεύουσας, πολύ κοντά στον Λευκό Οίκο. Από τη βεράντα του διαμερίσματος με την πισίνα φαίνεται ολόκληρο το Καπιτώλιο

Το διαμέρισμα στο Λας Βέγκας πουλήθηκε με την υπογραφή της όπως αποκάλυψε το «ΘΕΜΑ» την περασμένη Κυριακή, ενώ για αυτό στο Μαϊάμι η χήρα του εκδότη δήλωσε μεταξύ άλλων στο υπόμνημά της: «Δεν τυγχάνω ιδιοκτήτρια κανενός ποσοστού επί κανενός ακινήτου κείμενου στο Μαϊάμι ή οπουδήποτε αλλού στην Πολιτεία της Φλόριντα (ΗΠΑ)». Πρόκειται για το περίφημο διαμέρισμα που φέρεται να αποτελεί εδώ και πολλούς μήνες τη μόνιμη κατοικία της Μαρίας Καρρά στις ΗΠΑ, εκεί όπου ξεχνάει για λίγο όλα όσα διαδραματίζονται στην Ελλάδα και το εξωτερικό για τη real estate αυτοκρατορία του εκλιπόντος.

Είναι ένα εξαιρετικά καλαίσθητο σπίτι 155 τετραγωνικών μέτρων σε ουρανοξύστη στο Μαϊάμι, με εκπληκτική θέα στη θάλασσα, το οποίο διαθέτει δύο κρεβατοκάμαρες. Η διακόσμηση παραπέμπει στην αισθητική των χρωμάτων που κυριαρχεί στο Μαϊάμι, ενώ τα πατώματα είναι από λευκό μάρμαρο και τα έπιπλα minimal αισθητικής.

Σύμφωνα με τα νέα έγγραφα, το διαμέρισμα ανήκει στην εταιρεία Bluebay Haven LLC, η οποία με τη σειρά της ανήκει στη Family Line Ltd, διευθύντρια της οποίας είναι η Μαρία Καρρά. Πρόκειται για μια εταιρεία που συστάθηκε στις Βρετανικές Παρθένους Νήσους -έναν παράδεισο των offshore- και στην οποία έχουν συγκεντρωθεί μέσω άλλων εταιρειών όλα τα ακίνητα του εκλιπόντος στις ΗΠΑ.

Τη διαχείριση και ενίοτε την πώλησή τους έχει αναλάβει η δικηγορική εταιρεία Pardalis & Nohavicka με έδρα τη Νέα Υόρκη, κάτι που εύκολα γίνεται αντιληπτό αφού η διεύθυνση της εταιρείας Bluebay Haven LLC, στην οποία ανήκει η κατοικία του Μαϊάμι, είναι τα γραφεία της συγκεκριμένης δικηγορικής εταιρίας στο Μεγάλο Μήλο.
tragkas-5

Ο δικηγόρος Αναστάσης (Τάσος για τους φίλους του) Παρδάλης διατηρούσε στενή επαγγελματική και φιλική σχέση με τον εκλιπόντα, αφού είχε δώσει το «παρών» και σε εκπομπές του, ενώ μετά τον θάνατο του εκδότη τον εμπιστεύτηκε και η Μαρία Καρρά. Η δικηγορική εταιρεία του ανέλαβε την πώληση του διαμερίσματος στο Λας Βέγκας, ενώ, όπως είναι γνωστό πλέον, από τα 400.000 ευρώ που ξόδεψε μέσα σε δέκα μήνες η Μαρία Καρρά, επιβαρύνοντας κατά τον Γιάννη Τράγκα την κληρονομιά, 110.000 δολάρια πήγαν στην Pardalis & Nohavicka ως αμοιβή για παροχή υπηρεσιών.

Αποκωδικοποιώντας τα νέα έγγραφα που φέρνει στη δημοσιότητα το «ΘΕΜΑ», το διαμέρισμα στο Μαϊάμι αγοράστηκε αντί 834.000 ευρώ από την εταιρεία Bluebay Haven LLC από τον πρότερο ιδιοκτήτη του Εστεμπάν Ν. Σουάρες. Ετερα έγγραφα με ημερομηνία Αυγούστου 2018 από την Πολιτεία της Φλόριντα που αφορούν τη συγκεκριμένη κατοικία περιλαμβάνουν την εταιρεία Family Line Ltd και φέρουν την υπογραφή του αείμνηστου Γιώργου Τράγκα.

Αριστοκρατική συνοικία

Είναι γνωστό τοις πάσι ότι η λεωφόρος Πενσιλβάνια της Ουάσινγκτον θεωρείται μία από τις πλέον αριστοκρατικές συνοικίες της πόλης-βαρόμετρο για την πολιτική σκηνή των ΗΠΑ - και όχι μόνο. Θεωρείται κάτι παραπάνω από elegant να διαθέτεις κατοικία στην πόλη όπου κυριαρχούν οι λομπίστες και ο αείμνηστος Γιώργος Τράγκας επέλεξε μετά από έρευνα ένα διαμέρισμα 110 τ.μ. στο Νο 801 της διάσημης λεωφόρου.

Σύμφωνα με την αγορά του real estate στην Ουάσινγκτον, η συγκεκριμένη κατοικία, σε απόσταση αναπνοής από το Καπιτώλιο και τον Λευκό Οίκο, θα πρέπει να του κόστισε περί τα 850.000 ευρώ. Το ποσό μπορεί να φαντάζει πολύ μεγάλο για ένα τόσο μικρό διαμέρισμα, αλλά είναι το location που κάνει τη διαφορά, αφού βρίσκεται σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της πρωτεύουσας των ΗΠΑ. Εχει δύο κρεβατοκάμαρες, δύο μπάνια, σαλόνι, κουζίνα, ένα μικρό γραφείο και φυσικά μεγάλο μπαλκόνι με άπλετη θέα, ενώ υπάρχει και κοινόχρηστη πισίνα στην ταράτσα για τους ενοίκους του οικήματος.
tragkas-4

Η επίπλωση είναι λιτή και ταιριάζει απόλυτα στον χώρο, αφού το ζεύγος επέλεξε να μη «φορτώσει» το μικρό διαμέρισμα με πολλά διακοσμητικά αντικείμενα. Σε ό,τι αφορά τη θέα από την πισίνα, είναι συγκλονιστική, αφού διακρίνεται το Καπιτώλιο, ενώ σχεδόν απέναντι από το συγκρότημα κατοικιών βρίσκεται το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ. Η κατοικία ανήκει στην εταιρεία Pennview LLC, που κι αυτή με τη σειρά της ανήκει στην Family Line Ltd και παρότι πληροφορίες την ήθελαν να έχει πουληθεί, φέρεται ότι εξακολουθεί να ανήκει, όπως δείχνουν τα στοιχεία, στη Μαρία Καρρά.

Παραμένει άγνωστο πόσο συχνά διέμενε το ζευγάρι στην κατοικία της Ουάσινγκτον, αφού προτιμούσε την σαφώς πιο κοσμοπολίτικη Νέα Υόρκη ή το Μαϊάμι για τη διαμονή του όταν ταξίδευε εκτός Μονακό και Κυανής Ακτής. Η ανακάλυψή του δικαίωσε τον Γιάννη Τράγκα που βλέπει τους τελευταίους μήνες την τελευταία σύζυγο του πατέρα του να επιβαρύνει την κληρονομιά με έξοδα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, επιμένοντας ταυτόχρονα να μείνουν εκτός τα ακίνητα στις ΗΠΑ, που δεν γνωρίζει, κάτι που δεν δέχτηκε επ’ ουδενί ο πρωτότοκος γιος του εκδότη-δημοσιογράφου, ο οποίος έχει «απασφαλίσει» πλέον κατά της γυναίκας που κινήθηκε με τέτοιον τρόπο ώστε το παζλ της κληρονομιάς και της διαθήκης να παραμένει άλυτο ενάμιση χρόνο από τότε που άρχισε ο χορός των αποκαλύψεων.

Ειδήσεις σήμερα:

Πώς έπεσε η γέφυρα στην Πάτρα που σκότωσε έναν άνθρωπο και τραυμάτισε άλλους οκτώ

Νέα εκκένωση οικισμού στην Κάρυστο - Χωρίς τέλος οι φωτιές σε Κέρκυρα και Ρόδο

Η Ρωσίδα πρωταθλήτρια Ευρώπης στο ύψος που κάνει περήφανους τους Κύπριους - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης