Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος: «Η Εκκλησία δεν κομματίζεται, ούτε χρωματίζεται»

Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος: «Η Εκκλησία δεν κομματίζεται, ούτε χρωματίζεται»

Κάλεσε τους ευλαβείς Χριστιανούς «να απέχουν από πολιτικές έριδες και διχοστασίες, που δύνανται να τραυματίσουν την Ενότητα εντός του Σώματος της Εκκλησίας»

anthimos
Η Εκκλησία δεν κομματίζεται, ούτε χρωματίζεται, ανέφερε σε πρόσφατο κήρυγμά του προς το ποίμνιο ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος. Ο ίδιος κάλεσε τους «ευλαβείς Χριστιανούς μας, εν όψει των πολιτικών εξελίξεων, να απέχουν από πολιτικές έριδες και διχοστασίες, που δύνανται να τραυματίσουν την Ενότητα εντός του Σώματος της Εκκλησίας».

Όπως σημείωσε ο μητροπολίτης Άνθιμος: «Σύμφωνα με τον όσιο Σωφρόνιο του Έσσεξ ο κόσμος δεν χρειάζεται “πολιτική Εκκλησία”, οφείλωμε να τονίσωμε, ότι προφανώς δεν είναι δυνατόν να προσκολληθεί η Εκκλησία σε κανένα πολιτικό σχηματισμό, αλλά ούτε βεβαίως να γίνει αποδεκτή η οπτική της γνησιότητος της χριστιανικής ιδιότητος, μόνο εντός συγκεκριμένου κομματικού συνδυασμού».

Αναλυτικά το μήνυμα του Μητροπολίτη Άνθιμου:

«Αγαπητοί μου Χριστιανοί! Εορτάζοντες εισέτι την Μεγάλη Δεσποτική Εορτή της Πεντηκοστής και ευφραινόμενοι εκ του Παναγίου Πνεύματος, το οποίο κατελθὸν «εις ενότητα πάντας εκάλεσεν», αισθανόμεθα την ανάγκη να καταθέσουμε στην αγάπη σας τον προβληματισμό μας επί εσχάτως αναφυέντος εκκλησιαστικού, κοινωνικού, αλλά και εθνικού ζητήματος. Ως γνωστόν, η Ορθόδοξος Εκκλησία, ως κοινωνία όσων πιστεύουν και ομολογούν τον Κύριό μας Ιησού Χριστό ως Θεό και Σωτήρα και ζουν σύμφωνα με τις άγιες Εντολές Του, έχει ως βασικό και ουσιώδες γνώρισμά της, την εν Χριστώ Ενότητα, αφ’ ης στιγμής ο Χριστός -ως Κεφαλή- αποτελεί το κέντρο και την αίτια της Ζωής και της Ενότητος όλων των μελών του Σώματός Του, τα οποία οφείλουν να μη διαιρούνται και σκορπίζονται, αλλά να ζουν με αλληλοσεβασμό και αμοιβαιότητα. Ατυχώς, από τα πρώτα κιόλας χριστιανικά χρόνια, εμφανίστηκε ο πειρασμός και ο κίνδυνος της διαιρέσεως, η όποια είναι διαμετρικά αντίθετη προς την αγωνία που εκφράζει ο Ιησούς για τους μαθητές Του, προς τον Πατέρα, κατά την αιμάσσουσα προσευχή Του, ολίγον προ του Πάθους. Όλα αυτά είναι άκρως σημαντικά και διαφωτιστικά εν όψει όσων διαδραματίζονται εδώ και λίγο καιρό στην Πατρίδα μας. Κατόπιν τούτων, επιθυμούμε λοιπόν να επισημάνουμε, ότι η Εκκλησία μας, δεν κομματίζεται, ούτε χρωματίζεται και να παρακαλέσουμε τους ευλαβείς Χριστιανούς μας, εν όψει των πολιτικών εξελίξεων να απέχουν από πολιτικές έριδες και διχοστασίες, που δύνανται να τραυματίσουν την Ενότητα εντός του Σώματος της Εκκλησίας. Τέλος δε, καθώς σύμφωνα με τον όσιο Σωφρόνιο του Έσσεξ «ο κόσμος δεν χρειάζεται “πολιτική Εκκλησία”», οφείλουμε να τονίσουμε, ότι προφανώς δεν είναι δυνατόν να προσκολληθεί η Εκκλησία σε κανένα πολιτικό σχηματισμό, αλλά ούτε και βεβαίως να γίνει αποδεκτή η οπτική της γνησιότητος της χριστιανικής ιδιότητος, μόνο εντός συγκεκριμένου κομματικού συνδυασμού.»Ειδήσεις σήμερα:

Καταγγελία για ιερέα στην Πάτρα: Είπε σε καταθλιπτική γυναίκα ότι έχει «δαιμόνιο» και της έκανε «εξορκισμό»

100 χάπια τη μέρα, ειδικά γεύματα, hi-tech συσκευές: Το 24ωρο του μεγιστάνα που θέλει να νικήσει τον χρόνο

Το θαύμα της Κολομβίας: Ζωντανά βρέθηκαν τα 4 παιδιά που αγνοούνταν 40 μέρες μόνα στη ζούγκλα!

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πως ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης