Πετράλωνα: Τον βίαζε ο πατέρας του και του έδινε €5 ευρώ να σιωπήσει - Διαβάστε το πόρισμα του εισαγγελέα

Πετράλωνα: Τον βίαζε ο πατέρας του και του έδινε €5 ευρώ να σιωπήσει - Διαβάστε το πόρισμα του εισαγγελέα

Η πρόταση του εισαγγελέα, αλλά και οι αμφιβολίες δύο εκ των παιδοψυχολόγων για την εγκυρότητα των καταγγελιών

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
petralwna_thema_xr
Ολο το χρονικό της φρίκης στα Πετράλωνα, με τις καταγγελίες για βιασμό και τις σεξουαλικές κακοποιήσεις τριών μικρών παιδιών από τον πατέρα τους και άλλα εννέα άτομα, εκ των οποίων τρεις γυναίκες, ξεδιπλώνεται μέσα από την πρόταση του εισαγγελέα στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών, που παρουσιάζει το «ΘΕΜΑ». Η εισήγηση που φέρει ημερομηνία «Ιούνιος 2022» καταλήγει στο συμπέρασμα ότι ο πατέρας και η «παρέα της διαστροφής» πρέπει να παραπεμφθούν στο ακροατήριο του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου και να δικαστούν.

Το Συμβούλιο κατέληξε στο να μην εκδώσει βούλευμα για δικονομικούς λόγους, καθώς ένας από τους κατηγορουμένους κατέθεσε αίτημα ακύρωσης της διαδικασίας. Ετσι, αναμένεται μέσα στις επόμενες ημέρες να ολοκληρωθεί η διαδικασία και να ακολουθήσει το βούλευμα του Συμβουλίου, χωρίς κανείς φυσικά να γνωρίζει αν θα είναι παραπεμπτικό ή απαλλακτικό. Οι περιγραφές των όσων φέρεται να έζησαν τα τρία παιδιά του ζευγαριού, και ιδιαίτερα το μικρό αγόρι που από την ηλικία των 7 ετών καταγγέλλει ότι βιαζόταν, ξεχειλίζουν νοσηρότητα, φρίκη και αηδία.

Τα παιδιά, όπως αναφέρεται στην πρόταση, υπό το καθεστώς φόβου και απειλών ότι θα τα σκοτώσει ο πατέρας τους αν έλεγαν το παραμικρό, υπέμεναν σιωπηρά το μαρτύριο έως το καλοκαίρι του 2017. Στην πρόταση επίσης συμπεριλαμβάνονται και οι εκθέσεις δύο πραγματογνωμόνων-ψυχολόγων, οι οποίοι δηλώνουν ότι δεν είναι σε θέση να αποφανθούν για το αν βιάστηκαν ή όχι τα παιδιά και εκφράζουν αντιρρήσεις για το αν αληθεύουν οι καταγγελίες τους.


petralwna_thema_in__2_
«Στη Θεσσαλονίκη το καλοκαίρι του 2014, επί μία βδομάδα [...] ενεργώντας από κοινού, κατόπιν συναπόφασης, οι δύο κατηγορούμενοι (σ.σ.: ο πατέρας και ο θείος του αγοριού), με άσκηση σωματικής βίας, ενώ στην τηλεόραση προβάλλονταν βιντεοταινίες πορνογραφικού περιεχομένου, εξανάγκασαν το παιδί να ανεχθεί να προβούν σε παρά φύση συνουσία σε βάρος του» «Στην Αθήνα από το 2012 έως το 2016 και σε ημερομηνίες που δεν εξακριβώθηκαν πλήρως, πάντως δέκα φορές [...] ο πατέρας του παιδιού και άλλα τέσσερα άτομα, δύο εκ των οποίων αλλοδαποί, ενεργώντας από κοινού και με άσκηση σωματικής βίας, εξανάγκασαν τον μικρό σε συνουσία στο σπίτι όπου έμενε ο πατέρας, εκμεταλλευόμενος την απουσία της συζύγου του»

Η πρώτη πράξη

Σύμφωνα με την πρόταση του εισαγγελέα, το μαρτύριο των τριών παιδιών ξεκίνησε από το αγοράκι πριν από δέκα χρόνια. «Το 2012 ο ανήλικος γιος τελείωσε τη Β’ Τάξη του Δημοτικού Σχολείου. Ο κατηγορούμενος πατέρας του άρχισε να συμπεριφέρεται βίαια εναντίον του, να τον χτυπά και να τον εξυβρίζει, φροντίζοντας να μη γίνεται αντιληπτός από τη σύζυγό του. Κατά το χρονικό διάστημα από το καλοκαίρι του 2012 έως το 2016 και σε ημερομηνίες που δεν εξακριβώθηκαν πλήρως ο κατηγορούμενος εκμεταλλευόμενος την απουσία της συζύγου του κατά τη διάρκεια της ημέρας και το γεγονός ότι εκείνος εργαζόταν τις βραδινές και νυχτερινές ώρες στην επιχείρηση παρασκευής άρτου και κριτσινιών που διατηρούσε, όταν βρισκόταν μόνος του με τον ανήλικο παθόντα γιο του, με άσκηση σωματικής βίας που μπορούσε να κάμψει την αντίστασή του, με περισσότερες πράξεις που συνιστούν εξακολούθηση του ίδιου εγκλήματος και με ενότητα δόλου, εξανάγκασε τον ανήλικο γιο του να προβεί σε παρά φύση συνουσία σε βάρος του, χωρίς τη θέλησή του (σ.σ.: στις επόμενες γραμμές αναφέρονται όλα όσα αποτρόπαια υπέστη το αγοράκι), προς διέγερση και ικανοποίηση της γενετήσιας επιθυμίας και ορμής του και μετά την πράξη του τον απειλούσε κάθε φορά να μην το αποκαλύψει σε κανέναν γιατί θα τον σκότωνε. Κατά τους δύο πρώτους βιασμούς του ανήλικου παθόντος, ο πατέρας του τού έδωσε αμέσως μετά την πράξη 5 ευρώ κάθε φορά για να τον δελεάσει».

Στις επόμενες σελίδες ξεδιπλώνεται ένα άλλο ζοφερό κομμάτι της υπόθεσης με πρωταγωνιστές τον πατέρα και τον θείο του παιδιού. Το σκηνικό της φρίκης στήνεται στη συμπρωτεύουσα. «Στη Θεσσαλονίκη το καλοκαίρι του 2014, επί μία βδομάδα και κατά τις ημερομηνίες που δεν εξακριβώθηκαν πλήρως, κατά τη διαμονή του κατηγορούμενου πατέρα με τον ανήλικο γιο του στο σπίτι του αδελφού του και κατηγορουμένου επίσης στην περιοχή (σ.σ.: αναφέρει την ακριβή διεύθυνση), ενεργώντας από κοινού, κατόπιν συναπόφασης, οι δύο κατηγορούμενοι με άσκηση σωματικής βίας, ενώ στην τηλεόραση προβάλλονταν βιντεοταινίες πορνογραφικού περιεχομένου, εξανάγκασαν το παιδί να ανεχθεί να προβούν σε παρά φύση συνουσία σε βάρος του (σ.σ.: σε αυτό το σημείο αναφέρονται και άλλες φρικαλέες σε πράξεις στις οποίες υπέβαλαν το παιδί), προς διέγερση και ικανοποίηση της γενετήσιας επιθυμίας τους».

Τα όργια της ντροπής

Κλείσιμο
Την ίδια χρονική περίοδο, τα παιδιά περιγράφουν και ένα άλλο σκηνικό: αυτό του ομαδικού βιασμού από δέκα άτομα με θύμα το αγοράκι που πήγαινε στο Δημοτικό. «Στην Αθήνα από το 2012 έως το 2016 και σε ημερομηνίες που δεν εξακριβώθηκαν πλήρως, πάντως, δέκα φορές, με περισσότερες πράξεις που συνιστούν εξακολούθηση του ίδιου εγκλήματος, οι κατηγορούμενοι, πατέρας του παιδιού και άλλα τέσσερα άτομα, δύο εκ των οποίων αλλοδαποί, ενεργώντας από κοινού και με άσκηση σωματικής βίας, εξανάγκασαν τον μικρό σε συνουσία και σε άλλη γενετήσια πράξη ίσης βαρύτητας με αυτή, και συγκεκριμένα στο σπίτι όπου έμενε ο πατέρας, εκμεταλλευόμενος την απουσία της συζύγου του, προσκάλεσε σε αυτό δύο από τους κατηγορούμενους αλλοδαπούς που εργάζονταν ως υπάλληλοι στην επιχείρησή του και άλλους δύο άνδρες που γνώριζε και άλλα άγνωστα άτομα, και μία φορά στην οικία συγκατηγορουμένης, η οποία εργαζόταν ως υπάλληλος στην επιχείρησή του και χρησιμοποιώντας σωματική δύναμη μπορούσε να κάμψει την αντίσταση του παιδιού, την οποία δεν μπορούσε να απωθήσει λόγω των υπέρτερών τους δυνάμεων και χωρίς τη συναίνεσή του, εξανάγκασαν ο πατέρας και οι δύο αλλοδαποί διαδοχικά καθένας τον μικρό σε παρά φύση συνουσία, ασκώντας ο καθένας από αυτούς σωματική βία. Τον ακινητοποίησαν χτυπώντας τον με χαστούκια στο πρόσωπο ο πατέρας, οι δύο αλλοδαποί και οι δύο Ελληνες, διαδοχικά προέβαιναν σε... (σ.σ.: γίνεται αναφορά σε αδιανόητες πράξεις που έκαναν οι ενήλικες στο παιδάκι), προς διέγερση και ικανοποίηση της επιθυμίας τους.

Στην Καλλιθέα Αττικής κατά το χρονικό διάστημα από το 2010 έως τις 28 Δεκεμβρίου του 2014 και σε ημερομηνίες που δεν εξακριβώθηκαν πλήρως, αλλά πάντως κατά τακτά χρονικά διαστήματα, ο κατηγορούμενος πατέρας που γνώριζε μια γυναίκα λόγω του ότι προμήθευε το πρατήριο που διατηρούσε απέναντι από Δημοτικό σχολείο, επισκεπτόταν την οικία στην οδό... (σ.σ.: αναφέρει το όνομα) όπου διέμενε με τον σύζυγό της, μαζί με την τότε ανήλικη κόρη του, που γεννήθηκε το 2000, και εκεί και οι τρεις, ο πατέρας και το ζευγάρι, ενήργησαν γενετήσιες πράξεις με την ανήλικη κόρη, και συγκεκριμένα την ανάγκαζαν να γδύνεται και να ξαπλώνει ανάμεσά τους στην κρεβατοκάμαρα και ενώ στην τηλεόραση προέβαλλαν ταινίες με ακατάλληλο για ανηλίκους περιεχόμενο, και συγκεκριμένα πορνογραφικό.

Εκείνη ήταν γυμνή, την άγγιζαν σε διάφορα σημεία του σώματός της, συνουσιάζονταν μεταξύ τους, αυνανίζονταν και τελικά... (σ.σ.: αναφέρεται στην κτηνώδη πράξη του τρίο της διαστροφής), ενώ το κοριτσάκι το χρονικό διάστημα από το 2010 έως τις 28 Δεκεμβρίου του 2012 δεν είχε συμπληρώσει τα 12 έτη της ηλικίας της και κατά το χρονικό διάστημα από τις 29 Δεκεμβρίου του 2012 έως τις 28 Δεκεμβρίου του 2014 είχε συμπληρώσει τα 12, αλλά όχι τα 14 έτη της ηλικίας της, γεγονός το οποίο γνωρίζουν και οι τρεις κατηγορούμενοι».

Τα κοριτσάκια

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, το μικρό αγόρι μπορεί να είχε πέσει θύμα ομαδικού βιασμού, όμως και τα δύο κοριτσάκια καταγγέλλουν ότι και αυτά κακοποιήθηκαν καθώς ασελγούσαν πάνω τους. Τα συμβάντα πολλά: ένα από αυτά έχει θύμα τη μεγαλύτερη αδελφή. «Στην Αθήνα κατά το χρονικό διάστημα από το 2008 έως και το 2012, αλλά πάντως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και σε ημερομηνίες που δεν εξακριβώθηκαν πλήρως, με περισσότερες πράξεις που συνιστούν εξακολούθηση του ίδιου εγκλήματος δόλου, ο κατηγορούμενος πατέρας ενήργησε γενετήσιες πράξεις με την ανήλικη μεγαλύτερη κόρη του που δεν είχε συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας της, και συγκεκριμένα οπότε επέστρεφαν στην κατοικία τους από τη θάλασσα, αφού γδυνόταν ο ίδιος, την έβαζε μέσα στην μπανιέρα για να κάνει μπάνιο μαζί του και την ακουμπούσε με τα γεννητικά του όργανα στα οπίσθια και στην πλάτη.

Κατά το 2015 και σε ημερομηνίες που δεν εξακριβώθηκαν πλήρως ο κατηγορούμενος πατέρας, τρεις γυναίκες και δύο άνδρες από κοινού ενήργησαν γενετήσιες πράξεις με την ανήλικη μικρότερη κόρη του που δεν είχε συμπληρώσει το 10ο έτος της ηλικίας της, γεγονός το οποίο γνώριζαν, και συγκεκριμένα σε παιδότοπο και μέσα στο αυτοκίνητο του κατηγορούμενου πατέρα, άλλες φορές μόνος του ο πατέρας, αλλά και από κοινού διαδοχικά όλοι, θώπευαν πάνω από τα ρούχα της τα γεννητικά της όργανα. Την ίδια πράξη, όπως και φιλιά στο στόμα στη μικρότερη ανήλικη θυγατέρα, ενήργησε ο πατέρας της στην κατοικία του».

Τα πρώτα σημάδια ότι κάτι δεν πάει καλά, σύμφωνα πάντα με την πρόταση του εισαγγελέα, ξεκίνησαν το 2013. «Οι ως άνω πράξεις σε βάρος του ανήλικου γιου δημιούργησαν σε αυτόν αποκλίνουσες από το φυσιολογικό συμπεριφορές, που προκάλεσαν προβληματισμό στη μητέρα του και για τον λόγο αυτό εκείνη τον οδήγησε στις 28 Νοεμβρίου του 2013 προς εξέταση στο Επιστημολογικό Κέντρο Λογοθεραπείας και Συμβουλευτικής “Οικογένεια” στα Πετράλωνα. Αφού εξετάστηκε από τον ψυχοθεραπευτή, συνέταξε Εκθεση Ψυχολογικής Εκτίμησης, στην οποία εκτίθεται ότι ο ανήλικος παθών, ενώ διαθέτει ανώτερη φυσιολογική νοημοσύνη, παρουσιάζει δυσκολία στην ικανότητα της συγκέντρωσης, γενικευμένη ανησυχία, άγχος, υπερδραστήρια και παρορμητική συμπεριφορά, διαταραχή ελλειμματικής προσοχής - υπερκινητικότητα, με προεξάρχοντα τον παρορμητικό και απρόσεκτο τρόπο.

Ακολούθως η μητέρα οδήγησε τον γιο προς εξέταση στο Κοινοτικό Κέντρο Ψυχικής Υγείας Παγκρατίου του Νοσοκομείου “Ευαγγελισμός” και εκεί εξετάστηκε από δύο παιδοψυχολόγους οι οποίες συνέταξαν στις 31 Ιανουαρίου του 2014 ιατρική βεβαίωση στην οποία εκτίθεται ότι ο ανήλικος γιος έχει αδύνατη φυσιολογική νοημοσύνη, είναι συναισθηματικά ανώριμος με παρορμητική συμπεριφορά και παρουσιάζει διάσπαση προσοχής, διατάραξη της συμπεριφοράς και του συναισθήματος και μη καθορισμένη αγχώδη διαταραχή. Συστήθηκε θεραπευτική αντιμετώπιση για ένα έτος με συνεδρίες ατομικής ψυχοθεραπείας και συνεδρίες ειδικής διαπαιδαγώγησης. Λόγω του φόβου του προς τον κατηγορούμενο πατέρα, ο ανήλικος παθών δεν αποκάλυψε ούτε στα δύο ως άνω επιστημονικά κέντρα ούτε και στη μητέρα του τις σε βάρος του πράξεις μέχρι το 2017».

Η αποκάλυψη

Το καλοκαίρι του 2017, αν και έχουν περάσει τέσσερα χρόνια από την πρώτη φορά που επισκέφτηκαν ψυχολόγους και επιστημονικά κέντρα, το αγοράκι αποφάσισε να σπάσει τη σιωπή του και να αποκαλύψει όλα όσα θλιβερά βίωνε. «Για πρώτη φορά στις 17 Ιουλίου του 2017 ο ανήλικος παθών άρχισε να αποκαλύπτει σε μάρτυρα ο οποίος μετά από πρόταση της μητέρας του και έναντι αμοιβής 300 ευρώ μηνιαίως έκανε ιδιαίτερα μαθήματα στα δύο παιδιά από τον Ιανουάριο του 2016, λόγω των σοβαρών μαθησιακών προβλημάτων που παρουσίασαν, εξαιτίας των ανωτέρω γενετήσιων πράξεων σε βάρος τους.

Ο εκπαιδευτικός ενημέρωσε τη μητέρα, η οποία ακολούθως με την από 3 Αυγούστου του 2017 αίτηση της προς το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών διαδικασίας ασφαλιστικών μέτρων ζήτησε την αφαίρεση προσωρινά της γονικής μέριμνας των τριών ανήλικων τέκνων από τον πατέρα τους, την αφαίρεση προσωρινά του δικαιώματος επικοινωνίας με τα ανήλικα τέκνα του, εκθέτοντας ότι κατά το παρελθόν ο ανήλικος γιος κακοποιήθηκε επανειλημμένα σεξουαλικά από τον πατέρα του, την επιδίκαση προσωρινής διατροφής.

Η μητέρα εμφανίστηκε στις 6 Σεπτεμβρίου του 2017 στον εισαγγελέα Ανηλίκων Αθηνών και εξέθεσε προφορικά ότι ο γιος της είχε υποστεί σεξουαλική κακοποίηση από το περιβάλλον του και ο εισαγγελέας παρήγγειλε ψυχιατρική εκτίμηση του ανηλίκου για την οποία συντάχθηκε Παιδοψυχιατρική Εκθεση δύο παιδοψυχιάτρων. Μετά από πέντε συνεδρίες με τον ανήλικο κατά τις οποίες περιέγραψε τις ως άνω πράξεις των κατηγορουμένων σε βάρος του, αρνούμενος συστηματικά να αποκαλέσει “πατέρα” τον κατηγορούμενο πατέρα του.

Εμφανίστηκε εκ νέου στον εισαγγελέα Ανηλίκων Αθηνών και εξέθεσε προφορικά ότι και η ανήλικη κόρη της, η μικρότερη, υπέστη σεξουαλική κακοποίηση από τον πατέρα της. Ο εισαγγελέας παρήγγειλε Παιδοψυχιατρική Εκτίμηση της ανήλικης κόρης για την οποία συντάχθηκε έκθεση δύο παιδοψυχιάτρων. Μετά από τέσσερις συνεδρίες με την ανήλικη περιέγραψε τις πράξεις των κατηγορουμένων σε βάρος της, αναφέροντας ότι δεν θέλει να ξαναδεί τον πατέρα της γιατί είναι κακός άνθρωπος και ότι στο μπάνιο... (σ.σ.: περιγράφεται ακριβώς η αποτρόπαια πράξη εις βάρος της).

Στο συμπέρασμα της έκθεσης εκτίθεται ότι η μικρή έχει φυσιολογική νοημοσύνη, έχει την ικανότητα διάκρισης μεταξύ αλήθειας και ψέματος, δεν ελέγχονται διαταραχές σκέψης και αντίληψης, παρατηρείται αξιοσημείωτη κινητική ανησυχία, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έδωσε το ανήλικο, υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις σεξουαλικής κακοποίησης και προτείνεται, μεταξύ άλλων, η μόνιμη απομάκρυνση και διακοπή κάθε επικοινωνίας του πατέρα με τα ανήλικα παιδιά του».

Αμφιβολίες

Αξίζει να επισημανθεί ότι δύο ψυχολόγοι δεν κατάφεραν να βγάλουν ασφαλή συμπεράσματα. «Η παθούσα μεγάλη κόρη για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 2019 άρχισε να αποκαλύπτει στους μάρτυρες (έναν εκπαιδευτικό και μία γυναίκα) τις σε βάρος της πράξεις των κατηγορουμένων. Στην από 28 Δεκεμβρίου του 2020 Εκθεση Πραγματογνωμοσύνης της για τον αδελφό της καταλήγει στο συμπέρασμα ότι, κατά την εκτίμησή της, κρίνεται αμφίβολο αν έχουν συμβεί πράξεις σεξουαλικής κακοποίησης όπως τις έχει περιγράψει ο μικρός.

Στην από 21 Δεκεμβρίου του 2020 Εκθεση Πραγματογνωμοσύνης της για τη μικρότερη κόρη, η ίδια ψυχολόγος διορισμένη από την ανακρίτρια καταλήγει στο συμπέρασμα ότι, κατά την εκτίμησή της, κρίνεται αμφίβολο αν έχουν συμβεί πράξεις σεξουαλικής κακοποίησης όπως τις έχει περιγράψει η μικρότερη κόρη. Στις δύο εκθέσεις της η πραγματογνώμων αναφέρει ότι έγιναν μαγνητοφώνηση και απομαγνητοφώνηση των συνεδριών και στις οποίες οι παθόντες περιέγραψαν τις ως άνω σε βάρος τους πράξεις των κατηγορουμένων, αδυνατεί να καταλήξει σε βέβαιο συμπέρασμα περί του αν έχουν τελεστεί οι ως άνω πράξεις σε βάρος των δύο παθόντων και εκφράζει αμφιβολίες.

Σε αντίθεση με το συμπέρασμα των δύο πραγματογνωμόνων, στο οποίο εκφράζονται οι ανωτέρω αμφιβολίες από τα ακόλουθα αποδεικτικά στοιχεία, προκύπτει τέλεση των ως άνω πράξεων. Στην από 9 Απριλίου του 2021 έκθεσή τους για τον γιο και τη μικρότερη κόρη η πραγματογνώμων καταλήγει στο συμπέρασμα ότι τόσο στην αφήγηση του ίδιου όσο και σε αυτή της μικρής κόρης διαφαίνονται ισχυρές ενδείξεις σεξουαλικής κακοποίησης, καθεμιά τους εξεταζόμενη με βάση το ηλικιακό κριτήριο, την περίοδο κακοποίησης, αλλά και τη στιγμή της αποκάλυψης, χωρίς να μπορεί να εξαχθεί βέβαιο συμπέρασμα για την ακρίβεια όλων όσα περιγράφηκαν, ελλείψει μάλιστα αυτοπτών μαρτύρων και ιατροδικαστικών ευρημάτων».

Καταλήγοντας στην πρότασή του ο εισαγγελέας ζητεί και οι δέκα κατηγορούμενοι να καθίσουν στο εδώλιο. «Σύμφωνα με τα όσα έχουν εκτεθεί, προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις που στηρίζουν κατηγορία εναντίον του κατηγορουμένου για τις πράξεις του βιασμού από κοινού και κατά μόνας κατ’ εξακολούθηση, των γενετήσιων πράξεων με ανηλίκους που δεν έχουν συμπληρώσει τα 12 έτη, αλλά και που συμπλήρωσαν τα 12 αλλά όχι τα 14 έτη από κοινού και κατά μόνας κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή, της κατάχρησης ανηλίκων από κοινού και κατά μόνας κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή και πρέπει αυτοί να παραπεμφθούν στο ακροατήριο του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Περιφέρειας Εφετείου Αθηνών που θα οριστεί από τον εισαγγελέα Εφετών Αθηνών, για να δικαστούν για τις πράξεις αυτές».

Η νομική άποψη

Οι νομικοί εκπρόσωποι της μεγαλύτερης αδελφής, η οποία σήμερα είναι 22 ετών, Δήμητρα Πλαστήρα και Σπύρος Χαριτάτος, τονίζουν στο «ΘΕΜΑ»: «Αναμένουμε τη νέα πρόταση του εισαγγελέα, εκφράζοντας την κραυγή αγωνίας της 22χρονης εντολέως μας και μέσω αυτής και του 17χρονου αδελφού της, τόσο για τα γεγονότα που αφορούν την καταγγελία του 2017 όσο και για τη μήνυση που κατέθεσαν πριν από μήνες κατά της μητέρα τους, αλλά και την οριστική διευθέτηση του θέματος της γονικής μέριμνας. Πιστεύουμε ότι οι θεσμοί θα λειτουργήσουν άμεσα αυτή τη φορά εκπληρώνοντας τον ρόλο τους».
petralwna_thema_in__1_
Οι δικηγόροι Δήμητρα Πλαστήρα και Σπύρος Χαριτάτος


Ειδήσεις σήμερα

Η επιστροφή του εφτάψυχου Mπενιαμίν Nετανιάχου και η ιστορία του

Κακοκαιρία EVA: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σήμερα σε Κυκλάδες, Κρήτη και Δωδεκάνησα

Κυβερνητική αντεπίθεση για τις παρακολουθήσεις μετά την παρέμβαση Ντογιάκου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης