Θεσσαλονίκη: Κατέγραφαν σε βίντεο τον ξυλοδαρμό του 17χρονου– Αποβλήθηκαν από το κολέγιο οι τέσσερις μαθητές

Θεσσαλονίκη: Κατέγραφαν σε βίντεο τον ξυλοδαρμό του 17χρονου– Αποβλήθηκαν από το κολέγιο οι τέσσερις μαθητές

Προβληματισμός από τη δράση της ομάδας που λειτουργεί σαν συμμορία - Τι λέει στο protothema.gr πατέρας μαθητή και φίλος της παρέας

peripoliko
«Σάλος» έχει προκληθεί από τις καταγγελίες γονέων στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με τις οποίες μαθητές ιδιωτικού σχολείου της πόλης έδρασαν σαν «συμμορία» και επιτέθηκαν βάναυσα σε έναν συμμαθητή τους, με αποτέλεσμα ο 17χρονος να μεταφερθεί τραυματισμένος στο νοσοκομείο.

Όπως κατήγγειλαν γονείς μιλώντας στο protothema.gr, μέλη της παρέας των ανηλίκων που ξυλοκόπησαν τον 17χρονο μαθητή το πρωί της Τρίτης, έξω από το κυλικείο του ιδιωτικού σχολείου, γνωρίζουν πολεμικές τέχνες, έχουν προκαλέσει κι άλλες φορές βίαια περιστατικά και έχουν απειλήσει μαθητές, ενώ φαίνεται πως είχαν βάλει το θύμα τους στο «στόχαστρο» καθώς το προηγούμενο διάστημα έστελναν και σε εκείνον απειλητικά μηνύματα.

Στο ιδιωτικό σχολείο της Θεσσαλονίκης βρέθηκαν το πρωί της Πέμπτης γονείς μαθητών που συμμετείχαν στο βίαιο περιστατικό προκειμένου να μιλήσουν με τη διοίκηση του σχολείου, καθώς στο προχθεσινό επεισόδιο τραυματίστηκαν ελαφρά κι άλλα παιδιά. Στο σχολείο έφτασε και η αστυνομία, ενώ οι γονείς ενημέρωσαν πως θα υποβάλουν μηνύσεις για τον ξυλοδαρμό και την δράση της παρέας των ανηλίκων.

Τα όσα συμβαίνουν στο κολέγιο έχουν προκαλέσει έντονο προβληματισμό, αφού οι μαθητές που συμμετείχαν στο επεισόδιο υποστηρίζουν πως το συμβάν ξεκίνησε όταν το θύμα επιτέθηκε σε έναν συμμαθητή του και τότε ήταν η στιγμή που ξέσπασε συμπλοκή ανάμεσα σε δύο διαφορετικές παρέες. Μάλιστα, αρνούνται κατηγορηματικά ότι ήταν μία στοχευμένη επίθεση στον 17χρονο και υποστηρίζουν πως το θύμα τούς προκαλούσε το προηγούμενο διάστημα με τη συμπεριφορά του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε προσπάθεια να ηρεμήσει η κατάσταση, η διοίκηση του σχολείου απέβαλε οριστικά τέσσερις μαθητές που φέρεται να συμμετείχαν στον ξυλοδαρμό του ανηλίκου, ωστόσο υπήρξαν έντονες αντιδράσεις από τους γονείς των παιδιών που κατηγορούνται για βίαιη συμπεριφορά. Μέχρι στιγμής, το σχολείο δεν έχει προχωρήσει σε κάποια επίσημη ανακοίνωση, ωστόσο ξεκαθάρισαν ότι το περιστατικό ερευνάται.

Σημειώνεται ότι στιγμές από το άγριο περιστατικό, στο οποίο συμμετείχαν περίπου δέκα άτομα, φαίνεται πως έχουν καταγράψει σε βίντεο μαθητές του σχολείου, οι οποίοι έβλεπαν μπροστά στα μάτια τους το άγριο σκηνικό και τον 17χρονο να δέχεται πολλαπλά χτυπήματα.

Τι λέει πατέρας μαθητή που δέχτηκε απειλές

Κλείσιμο
Όπως αναφέρει στο protothema.gr, πατέρας μαθητή που ισχυρίζεται ότι ο γιος του έχει δεχθεί απειλές από την παρέα που χτύπησε τον 17χρονο, η παρέα των ανηλίκων ξυλοκόπησε τον μαθητή Λυκείου βάναυσα, με αποτέλεσμα να του σπάσουν την μύτη, να του προκαλέσουν εκδορές στο πρόσωπο και την πλάτη, ενώ δέχθηκε και σοβαρά χτυπήματα στο ένα του μάτι.

Σύμφωνα με τον ίδιο, όλα ξεκίνησαν την προηγούμενη εβδομάδα όταν οι μαθητές του ιδιωτικού σχολείου είχαν πάει στην εκκλησία, στο πλαίσιο του εορτασμού του Αγίου Δημητρίου.

«Εκεί τα παιδιά κοιτάχτηκαν στραβά, αλλά δεν έγινε κάτι παραπάνω, όμως η συγκεκριμένη παρέα άρχισε να στέλνει απειλητικά μηνύματα στο παιδί που αργότερα ξυλοκόπησαν. Ο μαθητής ενημέρωσε τον διευθυντή για τις απειλές που δέχεται και ο Λυκειάρχης φώναξε τα δύο παιδιά στο γραφείο και τους είπε να μην μαλώνουν.

» Όμως το θέμα δεν έληξε εκεί. Όταν επέστρεψαν στην σχολική αίθουσα ο 17χρονος συνέχισε να δέχεται απειλητικά μηνύματα από τα συγκεκριμένα άτομα και του έλεγαν να πάει στα γηπεδάκια του σχολείο για να... μιλήσουν. Το παιδί φοβήθηκε και ξανά πήγε στο γραφείο του διευθυντή να αναφέρει ότι φοβάται για τη ζωή του και ότι θέλουν να τον σκοτώσουν», λέει ο πατέρας μαθητή.

Όπως περιγράφει στη συνέχεια, σχετικά με την άγρια επίθεση, «όλα έγιναν όταν το παιδί πήγε στο κυλικείο να αγοράσει φαγητό. Μόλις τον είδαν όρμησαν επάνω του και ξεκίνησαν να τον χτυπάνε τέσσερα άτομα, ενώ ήρθαν άλλοι οκτώ από πίσω και έκαναν κλοιό. Ο γιος μου προσπάθησε να τους χωρίσει, ωστόσο αυτοί χτύπησαν κι άλλα παιδιά. Μάλιστα, επιτέθηκαν και στην κυρία που εργάζεται στο κυλικείο όταν προσπάθησε να τους χωρίσει», αναφέρει.

Σύμφωνα με τον γονέα, η διοίκηση του σχολείου προσπάθησε να υποβαθμίσει το συμβάν, ενώ στους γονείς του παιδιού που ξυλοκοπήθηκε ανέφεραν από το τηλέφωνο ότι ο γιος τους έχει μόνο μερικά χτυπήματα και πως μπορεί να μεταφερθεί στο νοσοκομείο με ιδιωτικό αυτοκίνητο, όπως και έγινε.

«Το βράδυ, λίγες ώρες μετά το συμβάν, η συμμορία των ανηλίκων έστελνε απειλητικά μηνύματα στον γιο μου και στα άλλα παιδιά που ενεπλάκησαν και του έλεγαν πως "θα μαζευτούμε και θα σε γα...με”. Την επόμενη ημέρα τα παιδιά έκαναν αποχή από τα μαθήματά τους και η διοίκηση απέβαλε μόνο τέσσερα παιδιά που συμμετείχαν στον ξυλοδαρμό. Οι γονείς είναι όλοι φοβισμένοι, καθώς κινδυνεύει η ασφάλεια των παιδιών μας», υπογραμμίζει ο γονέας.

«Δεν υπάρχει συμμορία ανηλίκων»

Στο protothema.gr μίλησε και ένας ανήλικος φίλος της παρέας που, όπως καταγγέλλεται, επιτέθηκαν άγρια στον συμμαθητή τους, ο οποίος ήταν μπροστά σε όσα έγιναν το πρωί της Τρίτης. Όπως είπε, «δεν πρόκειται για συμμορία, αλλά για μία παρέα φίλων, όπως υπάρχει σε κάθε σχολείο».

Μιλώντας για το σοβαρό περιστατικό, αναφέρει ότι ξεκίνησε από δύο μαθητές που πιάστηκαν στα χέρια και στη συνέχεια συμμετείχαν ανήλικοι και από τις δύο πλευρές. «Τα άτομα που κατηγορούνται είναι γνωστές πολεμικών τεχνών και συγκεκριμένα πάλης, για αυτό υπήρξε αυτό το αποτέλεσμα. Μεταξύ αυτών δεν έχει υπάρξει ξανά παρόμοιο περιστατικό, σε αντίθεση με το παιδί που βρέθηκε στο νοσοκομείο, το οποίο έχει τιμωρηθεί αρκετές φορές με πειθαρχικά. Την επίθεση την δέχθηκε γιατί έβριζε και προκαλούσε για καιρό. Δεν προβάλουμε την βία, αλλά ήταν λογικό να συμβεί μετά τη συμπεριφορά του. Δεν του έστελναν απειλητικά μηνύματα», αναφέρει.

Περιγράφοντας πως έγιναν όλα την περασμένη Τρίτη, δίνει τη δική του εκδοχή για το συμβάν. «Το θύμα μαζί με άλλους μαθητές βρίσκονταν στο κυλικείο και περίμεναν να αγοράσουν φαγητό. Τότε το θύμα ξεκίνησε να σπρώχνει ένα άλλο παιδί, πήγε να τον βαρέσει και το παιδί το απέφυγε. Στη συνέχεια ξεκίνησαν να πλακώνονται και μπήκαν παιδιά και από τις δύο παρέες. Σε καμία περίπτωση δεν ήταν μία παρέα δέκα ατόμων που επιτέθηκε στο παιδί. Δεν υπάρχει παρέα που να κάνει bullying. Δεν ισχύει αυτό. Το παιδί που δέχθηκε την επίθεση προκαλούσε, μιλούσε άσχημα στους καθηγητές, ενώ τα παιδιά που κατηγορούνται είναι ήσυχοι μαθητές», σημείωσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά τη συνάντηση με τη διοίκηση του σχολείου κάποιοι γονείς μετέβησαν στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής, ωστόσο, μέχρι στιγμής, δεν έχουν υποβάλει μηνύσεις.



Ειδήσεις σήμερα:

Σοβαρό τροχαίο στον περιφερειακό Υμηττού - Μετωπική σύγκρουση οχημάτων

Βασίλης Παπαθεοδώρου: Πάνω από 100 βίντεο παιδικής πορνογραφίας στον υπολογιστή του

«Kαλάθι του νοικοκυριού»: Να φαίνεται και η αρχική τιμή των προϊόντων ζητάει το υπουργείο Ανάπτυξης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης