Καβάλα: Σοκαρισμένη η τοπική κοινωνία από το διπλό φονικό - Χωρίς κόσμο η κηδεία του 56χρονου

Καβάλα: Σοκαρισμένη η τοπική κοινωνία από το διπλό φονικό - Χωρίς κόσμο η κηδεία του 56χρονου

Στη Γερμανία οι σοροί της 31χρονης και του 10 μηνών γιου της - Ακαριαίος ο θάνατος του μωρού - Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση

kavala-zevgari
Χωρίς την παρουσία κόσμου και με ελάχιστους ανθρώπους από τον στενό οικογενειακό κύκλο, οδηγήθηκε σήμερα για να κηδευτεί στα κοιμητήρια του χωριού Λεκάνη Καβάλας, ο 56χρονος κτηνοτρόφος, που σκότωσε το πρωί της Παρασκευής την πρώην σύντροφό του και το βρέφος, ενώ στη συνέχεια έστρεψε το όπλο στο κεφάλι και έδωσε τέλος στη ζωή του.

Όπως ανέφερε στο protothema.gr, η πρώτη ξαδέρφη του δράστη της στιγερής διπλής δολοφονίας που συγκλόνισε το πανελλήνιο, δεν πραγματοποιήθηκε νεκρώσιμος ακολουθία, αλλά ο 56χρονος οδηγήθηκε αμέσως στην τελευταία του κατοικία για να ταφεί. «Παραμένουμε όλοι συγκλονισμένοι από αυτό που έγινε. Σήμερα υπήρχε ησυχία στο χωριό. Ο νεκρός πήγε κατευθείαν στα μνήματα. Εκεί ήταν η αδερφή του με τον γαμπρό του, εγώ ως πρώτη ξαδέρφη που τον μεγάλωσα, με τη νύφη μου», αναφέρει η γυναίκα, σημειώνοντας ότι «η σορός έφτασε με συνοδεία περιπολικού, υπό τον φόβο μήπως γίνει τίποτα κακό».

Οι λίγοι συγγενείς και η σορός, όπως λέει η ξαδέρφη του δράστη, μετέβησαν κατευθείαν στα μνήματα και όχι στην εκκλησία. «Πονάμε ολοι πολύ για αυτό που έγινε, η αδερφή του σήμερα λιποθύμησε, καθώς δεν μπορούσε να το αντέξει. Ο,τι κι αν έγινε ήταν αίμα μας, είναι πολύ δύσκολο για όλους μας. Προσπαθούμε όλοι να σταθούμε στα πόδια μας και συνειδητοποιήσουμε τι έχει γίνει. Είναι πολύ δύσκολο».

Την ίδια ώρα, όπως αναφέρει στο protothema.gr κάτοικος του χωριού, στην περιοχή λίγες ώρες μετά το αποτρόπαιο έγκλημα μέχρι και σήμερα επικρατεί απόλυτη ησυχία. Κανείς δεν μπορεί να πιστεψει πως από τη μια στιγμή στην άλλη ένας άνθρωπος που δεν είχε προκαλέσει καυγάδες με τους χωριανούς, αποφάσισε να σκοτώσει εν ψυχρώ τη μητέρα του παιδιού του, το μόλις 11 μηνών βρεφος και στη συνέχεια να δώσει τέλος στη ζωή του.

Όπως είχε αναφέρει χθες στο protothema.gr ο πατέρας του 58χρονου κτηνοτρόφου δεν υπήρχε περίπτωση να παραστεί σήμερα στην κηδεία του γιου του, τονίζοντας ότι δεν είχε καμία επαφη μαζι του.

«Δεν ξέρω τίποτα. Δεν μιλούσα με τον γιο μου, ούτε είχα δει το εγγονάκι μου. Κάτι τέτοιο θα το έκανε μόνο ένας τρελός, τρελός όμως δεν ήταν. Δεν θα πάω στην κηδεία του γιου μου», είπε συγκεκριμένα ο πατέρας του δράστη.

Σκότωσε το παιδί του και μετά άλλαξε σφαίρες για να πυροβολήσει την 31χρονη, λέει ο ιατροδικαστής

Από τη νεκροψία-νεκροτομή που ολοκληρώθηκε σήμερα το μεσημέρι στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Κομοτηνής, προέκυψε ότι ο 56χρονος δράστης επιχείρησε να αυτοκτονήσει δύο φορές, με τη χαριστική βολή να είναι αυτή που έριξε με τη μονόκαννη καραμπίνα στο κεφάλι του και συγκεκριμένα στο στόμα.

Όπως ανέφερε στο protothema.gr, ο έμπειρος ιατροδικαστής Νίκος Κιφνίδης, ο δράστης της διπλής δολοφονίας πυροβόλησε τη μητέρα και το βρέφος πισώπλατα και ο θάνατός τους ήταν ακαριαίος. Πρώτα πυροβόλησε το παιδί στην αριστερά ωμοπλατιαια χώρα με τα σκάγια να μπαίνουν από δεξιά και να βγαίνουν από την αριστερή πλευρά της ωμοπλάτης, κάτω από την περιοχή του ήπατος. Στη σορό του παιδιού εντοπίστηκαν μικρά σκάγια από αυτά που χρησιμοποιούν οι κυνηγοί για να σκοτώσουν πουλιά.

Κλείσιμο
Αυτό που προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση και συγκλονίζει, είναι ότι ο 56χρονος δράστης της διπλής δολοφονίας, αφού σκότωσε το 11 μηνών μωράκι μπροστά στα μάτια της μητέρας του, είχε την ψυχραιμία να αλλάξει σφαίρες στην μονόκαννη καραμπίνα και να τοποθετήσει σκάγια για αγριογούρουνα. Μόλις τοποθέτησε την σφαίρα, οπλισε και πυροβόλησε την 31χρονη στην πλάτη, με αποτέλεσμα να υποστεί ρήξη εσωτερικών οργάνων, όπως καρδιάς, πνευμόνων και ήπατος. Η γυναίκα έπεσε νεκρή δίπλα στο άψυχο σώμα του βρέφους της και ο δικός της θάνατος ήταν, επίσης, ακαριαίος.

Δύο φορές επιχείρησε να αυτοκτονήσει

Όπως προέκυψε από την ιατροδικαστική εξέταση που έγινε από τον κ. Κιφνίδη, ο δράστης της φριχτής διπλής δολοφονίας που συγκλόνισε την τοπική κοινωνία και το πανελλήνιο, επιχείρησε να αυτοκτονήσει δύο φορές, καθώς την πρώτη φέρεται να του γλίστρησε η μονόκαννη καραμπίνα από τα χέρια όταν την έβαλε στο στήθος του.

Όπως αποδείχθηκε, ο δράστης είχε δύο πύλες εισόδου και εξόδου από σφαίρες. Η πρώτη ήταν από δεξιά προς αριστερά όταν πυροβόλησε και φέρεται να γλίστρησε το όπλο με αποτέλεσμα τα σκάγια να περάσουν κάτω από το δέρμα και να βγουν αριστερά κάτω από την μασχάλη. Από την πρώτη βολή υπέστη 4-5 κατάγματα πλευρών, ωστόσο δεν ήταν θανατηφόρα αφού δεν είχαν πειραχτεί τα εσωτερικά όργανα.

Ο δράστης στη συνέχεια έβαλε νέα σφαίρα στη μονόκαννη καραμπίνα, οπλισε το όπλο και τοποθέτησε την κάνη στο στόμα του δίνοντας την χαριστική βολή, έχοντας υποστεί κατάγματα και κατακερματισμό εγκεφάλου κλπ.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο ιατροδικαστής στο protothema.gr, είναι απο τις σπάνιες φορές που αυτόχειρας πυροβολεί δύο φορές.

Οι σοροί της γυναίκας και του βρέφους θα μεταφερθούν στη Γερμανία, προκειμένου να γίνει η κηδεία τους.

Ειδήσεις σήμερα:

Ελληνοτουρκικά - Παραλήρημα Ερντογάν μετά το «χαστούκι» Μενέντεζ: Ξέρουμε ποιος εξαπέλυσε την Ελλάδα εναντίον μας

Λέρος: Συνελήφθησαν στρατιωτικός και 16χρονη για «revenge porn» σε βάρος ανήλικης

Πόλεμος στην Ουκρανία: Μπήκε στην πόλη-«κλειδί» Λιμάν ο ουκρανικός στρατός
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης